Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

De mogelijkheden voor wat het realiseren van een dakkapel betreft zijn door de jaren heen sterk uitgebreid en geëvolueerd. Bijzonder veel mensen geven er tegenwoordig dan ook de voorkeur aan om een moderne en enigszins industriële uitstraling te creëren voor hun dakkapel. Indien ook jij de voorkeur geeft aan een dergelijke uitstraling kan het de moeite waard zijn om hiervoor in de richting van een zinken dakkapel te kijken. Zink werd in vroegere tijden vooral gebruikt voor het afwerken van de zijwangen, maar tegenwoordig is het ook een materiaal welke graag wordt gebruikt voor de afwerking van daken en boeidelen. Ben jij hier wel in geïnteresseerd, maar ben je nog op zoek naar meer informatie en als het even kan ook wat richtprijzen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!

Waarom kiezen voor een zink dakkapel?

Op het moment dat je een dakkapel gaat kopen zijn er globaal gezien twee verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden. Denk hierbij niet alleen aan de constructie, maar ook aan de afwerking van de diverse onderdelen. Voor de constructie kan er geen beroep worden gedaan op zink, maar voor wat de afwerking betreft is ze werkelijk uitstekend te noemen. Het feit dat steeds meer mensen er tegenwoordig voor kiezen om bij hun dakkapel gebruik te maken van zink is dan ook gebaseerd op verschillende voordelen, namelijk:

 

  1. Zink is een hoogwaardig materiaal welke er voor zorgt dat het mogelijk wordt gemaakt op je dakkapel volledig waterdicht af te werken. Bovendien wordt er een meer dan degelijke uitstraling door gerealiseerd en dat zonder dat je rekening dient te houden met een beïnvloeding van de kleurstelling.

 

  1. Het bijzonder kwalitatieve karakter van zink zorgt er voor dat je voor wat de afwerking van je dakkapel betreft steeds kan rekenen op een uitstekende levensduur. Dit heeft als resultaat dat je niet snel terug zal moeten investeren in bijvoorbeeld de renovatie van je dakkapel.

 

  1. Hoe je het ook draait of keert, zink beschikt over een bijzonder aantrekkelijke uitstraling. Uiteraard is ze wat lastiger te combineren met een klassiek uitziende woning, maar indien je er voor hebt gekozen om een strak, moderne huis te bouwen zal je kunnen vaststellen dat zink als afwerking voor je dakkapel zeer geschikt is.

Wat zijn de nadelen van een zink dakkapel?

Net zoals met alles het geval is geldt ook voor het gebruik van zink bij een dakkapel dat er rekening moet worden gehouden met bepaalde nadelen. Het eerste nadeel hebben we eigenlijk net aangegeven en heeft betrekking tot het feit dat een zinken afwerking misschien net wat minder geschikt is om te combineren met een klassieke woning.

 

Een tweede nadeel is terug te vinden in de kostprijs die aan een zinken dakkapel is verbonden. Ondanks het feit dat zink een fantastisch materiaal is om verschillende onderdelen van de dakkapel mee af te werken moet het namelijk gezegd dat ze vrij prijzig is. Dit maakt dat ze in de praktijk eigenlijk niet of nauwelijks wordt toegepast door mensen die nog maar een beperkt budget over hebben voor de afwerking van hun dakkapel.

Hoeveel kost een zink dakkapel?

Het is bij het bekijken van een zink dakkapel zoals eerder reeds aangegeven altijd van belang om er rekening mee te houden dat deze niet in haar totaliteit uit zink bestaat. Het is dan ook louter en alleen de afwerking die uit dit materiaal kan worden vervaardigd. Dat is een zeer belangrijk verschil, niet in het minst omdat dit een grote invloed kan hebben op de kostprijs. Zink kan zowel worden toegepast als afwerkingsmateriaal bij hout als bij kunststof waardoor je in de basis vooral moet kijken naar de kosten die verbonden zijn aan deze materialen.

 

Naast bovenstaande is het ook nog eens van belang om stil te blijven staan bij de precieze onderdelen die met zink worden afgewerkt. Vroeger was dat vrij eenvoudig en ging het hierbij uitsluitend om de zijwangen. Tegenwoordig kunnen deze uiteraard nog altijd worden afgewerkt met zink, maar wordt er ook vaak voor gekozen om de daken evenals de boeidelen af te werken met behulp van zink. Elk onderdeel dat je afwerkt met behulp van zink is voor een stukje verantwoordelijk voor de totaalprijs waarmee je wordt geconfronteerd.

 

Bovenstaande zegt natuurlijk niet zoveel, want hoeveel zal het zink je nu precies kosten om te bevestigen? In principe kan je er vanuit gaan dat je hiervoor zo’n 70 euro per vierkante meter zal betalen. Ben je een nieuw huis aan het bouwen en wil je graag kunnen genieten van de voordelen van een zinken dak? Zorg er dan voor dat je beide karweien in één keer aan hetzelfde bedrijf toekent. Op deze manier kan de totale kostprijs per vierkante meter namelijk behoorlijk binnen de perken worden gehouden.

Hoe besparen op de kosten van een dakkapel met afwerking in zink?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven moet het gezegd dat een afwerking met zink realiseren voor je dakkapel een behoorlijke kost met zich mee kan brengen. Wil jij ook graag kunnen genieten van de fantastische uitstraling die met behulp van een zinken dakkapel wordt gerealiseerd, maar heb je eerder beperkte financiële middelen voor handen? Dan kunnen de onderstaande tips je helpen om te besparen!

 

  • Combineer verschillende werkzaamheden indien mogelijk

Wil je ook graag kunnen genieten van de voordelen van een zinken dak? In dat geval is het aan te raden om de beide werkzaamheden te combineren. Hierdoor wordt de totale opdracht voor het bedrijf die ze moet uitvoeren aantrekkelijker waardoor de kostprijs kan worden gedrukt. Bovendien worden de werken in één keer uitgevoerd waardoor ook de overlast tot een minimum kan worden beperkt.

 

  • Kies indien mogelijk voor een vakman uit je buurt

De voorrijkosten die worden aangerekend door de vakman waar je een beroep op doet worden vaak onderschat. Toch kunnen ze behoorlijk hoog oplopen. Zou je graag deze kosten zoveel als mogelijk is willen beperken? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om een vakman uit je buurt onder de arm te nemen.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Expert tips: Zelf een dakkapel plaatsen

Je ziet het tegenwoordig steeds meer. Een dakkapel op je woning plaatsen.

dakkapel wit

Wat kost een dakkapel met een puntdak?

Een dakkapel heb je in verschillende soorten en maten. Een vorm, die

Wat komt er kijken bij een dakkapel?

Het aanleggen van een dakkapel is een soort uitbouw aan je schuine