Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 01 mrt 2024

Kosten kozijnen en ramen dakkapelHet spreekt voor zich dat je van je dakkapel een lichtrijke ruimte wenst te maken. Bovendien moet je over de mogelijkheid beschikken om deze uitbreiding op je woning behoorlijk te kunnen ventileren. Beide vereisten zijn te realiseren door het toepassen van ramen. Ben je nog op zoek naar gedetailleerde informatie evenals een concreet beeld van het prijskaartje dat is verbonden aan de verschillende ramen en kozijnen die geïntegreerd kunnen worden in jouw dakkapel? We hebben deze informatie op deze pagina allemaal uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

*Tip:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.

Hoeveel kosten ramen en kozijnen voor een dakkapel?

Het zomaar uit de losse pols bepalen van de kosten die zijn verbonden aan ramen en kozijnen die geplaatst kunnen worden in een dakkapel is bijzonder lastig. Dit heeft alles te maken met het feit dat er zeer veel verschillende mogelijkheden bestaan. De uiteindelijke kostprijs is dan ook niet alleen afhankelijk van het materiaal waaruit het kozijn bestaat, bovendien moet er ook rekening worden gehouden met het systeem van het raam. Op vlak van ramen voor in een dakkapel onderscheiden we alvast de volgende mogelijkheden:

  • Draairaam
  • Draaikiepraam
  • Uitzetraam
  • Schuifraam

Je zal uiteindelijk niet uitsluitend een keuze moeten maken op vlak van het raam dat in je dakkapel moet worden geplaatst. Wat verder namelijk ook te denken van het materiaal waaruit de kozijnen bestaan? Op dit vlak onderscheiden we deze mogelijkheden:

Om je toch alvast een goed beeld te geven van de gemiddelde aankoopprijs waar je voor ramen en kozijnen voor in een dakkapel rekening mee kan houden hebben we even verschillende kosten in onderstaande tabel voor jou op een rijtje gezet.

Type raam of kozijn Gemiddelde kostprijs
Los raam zonder plaatsing Tussen 275 & 775 euro per raam
Raam inclusief plaatsing Tussen 600 & 1.200 euro per raam
Aanschaffen van een kozijn (exclusief plaatsing) Vanaf 95 euro per kozijn

Tot 30% besparen op het kopen van kozijnen en ramen voor een dakkapel

Het kopen van de kozijnen en ramen voor je dakkapel kan een behoorlijke kost vormen. Gelukkig bestaat er een interessante mogelijkheid om op deze kost te besparen. Wist je bijvoorbeeld dat je zomaar een besparing tot wel 30 procent kan realiseren op het ogenblik dat je er voor kiest om offertes voor ramen en kozijnen bij verschillende partijen aan te vragen? Het spreekt immers voor zich dat de aankoopprijs van ramen en kozijnen nooit is vastgesteld. Bijgevolg is er niet zelden sprake van een aardig verschil tussen de diverse bedrijven die ze verkopen en kunnen plaatsen. Een objectieve vergelijking uitvoeren is dan ook altijd de moeite meer dan waard.

De prijsopbouw van kozijnen en ramen voor een dakkapel

De prijsopbouw met betrekking tot het aanschaffen en laten plaatsen van ramen en kozijnen is iets complexer in vergelijking met andere werkzaamheden die betrekking hebben tot de dakkapel. De grootste kost wordt gevormd door het materiaal. Deze neemt zo’n 55 procent in beslag. 35 procent van de kosten is voorbehouden voor het indekken van de arbeid en de resterende 10 procent wordt in twee gelijke delen opgesplitst. 5 procent van de totale kosten gaat namelijk op aan de voorrijkosten terwijl nog eens 5 procent is voorbehouden voor de afvoerkosten die worden aangerekend.

Keuzes die de kostprijs van dakkapel ramen en kozijnen kunnen beïnvloeden

Zoals je eerder op deze pagina reeds hebt kunnen lezen zijn er diverse keuzes waar je rekening mee moet houden met betrekking tot het kopen en laten plaatsen van ramen en kozijnen in je dakkapel. Wij hebben de belangrijkste van deze keuzes even hieronder voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort raam waarvoor wordt gekozen

Bij de keuze van het type raam voor in je dakkapel moet er rekening worden gehouden met verschillende aspecten. Uiteraard is de aankoopprijs van het raam van belang, maar ook de praktische kant mag niet zomaar uit het oog worden verloren. Zo is de kans bestaande dat niet zomaar elk raam naar de binnenkant van de kamer toe kan worden geopend. Probeer dan ook altijd voor jezelf uit te maken welke van de verschillende raamsystemen het beste past bij de inrichting en de mogelijkheden waar jouw dakkapel over beschikt.

Keuze 2: Het type kozijn

De tweede keuze die niet alleen een invloed heeft op de kostprijs waar rekening mee moet worden gehouden, maar ook met de uitstraling van de dakkapel is het soort kozijn waar gebruik van wordt gemaakt. Zoals reeds aangegeven op deze pagina kunnen hiervoor meerdere materialen worden aangewend. Zo kan er gebruik worden gemaakt van hout, maar wat verder ook te denken van bijvoorbeeld kunststof en aluminium? Je uiteindelijke keuze op dit vlak zal meer dan waarschijnlijk worden gestuurd door je persoonlijke voorkeur. Toch is het ook altijd belangrijk om stil te blijven staan bij met name het onderhoud dat een bepaald kozijn vereist. Een houten kozijn mag dan wel voordelig zijn, in vergelijking met een kunststof of aluminium uitvoering is er toch best wat meer onderhoud vereist.

Keuze 3: Voorziening voor ventilatie

Wil je er zeker van zijn dat er geen problemen kunnen opduiken in je dakkapel door vocht- en / of schimmelproblemen? In dat geval is het altijd aan te raden om er voor te kiezen om gebruik te maken van één of meerdere ventilatieroosters. Voor het kopen en laten plaatsen van een dergelijk rooster mag er rekening worden gehouden met een gemiddelde kostprijs die ergens is gelegen tussen de 65 en 85 euro per stuk.

Interessante bespaartips

Inmiddels heb je reeds een mogelijkheid aangeboden gekregen om een besparing te kunnen realiseren die kan oplopen tot wel 30 procent op het kopen en laten plaatsen van de ramen en kozijnen in je dakkapel. Het kan echter nog beter. Door middel van de onderstaande bespaartips kan er namelijk zomaar nog een extra, zeer aantrekkelijke besparing worden verwezenlijkt.

  • Steek ook zelf de handen uit de mouwen

Het plaatsen van de ramen en kozijnen in je dakkapel is geen eenvoudige opdracht. Het is er dan ook één waar menig aantal doe-het-zelver zich wel eens in durft te verslikken. Dit neemt evenwel niet weg dat het altijd interessant is om te proberen zoveel als mogelijk zelf ook de handen uit de mouwen te steken. Op deze manier kan er altijd worden bespaard op de arbeidskosten die in rekening worden gebracht.

  • Zorg voor een tijdig en grondig onderhoud van de kozijnen

Wanneer je er voor kiest om kwalitatieve kozijnen te kopen en je deze vervolgens ook nog eens goed en tijdig gaat onderhouden zal je alleen maar kunnen vaststellen dat je er niet snel opnieuw in zal moeten investeren. Een tijdig onderhoud zorgt er bovendien ook voor dat je kozijnen er ten allen tijde netjes uit blijven zien wat uiteraard de uitstraling van je dakkapel alleen maar ten goede komt.

  • Recht op kwantumkorting bij meerdere ramen en kozijnen

Het komt steeds vaker voor dat mensen vanaf de start een dakkapel bij hun huis laten realiseren. Dat is interessant, want op deze manier kan je alle ramen en kozijnen voor je volledige woning in één keer bestellen. Uiteraard ligt het éénmalig aankoopbedrag dan in totaal net wat hoger, maar de individuele kostprijs per raam en kozijn valt wel een behoorlijk stuk lager uit. De kwantumkorting kan dan ook zomaar oplopen tot een mooie 10 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit