Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 03 okt 2018

Kosten dakkapel isolerenHeb je er voor gekozen om een dakkapel te laten plaatsen? Of is je woning reeds voorzien van een dakkapel, maar is er sprake van behoorlijk wat warmteverlies? In beide gevallen kan het de moeite waard zijn om even stil te blijven staan bij de mogelijkheden om je dakkapel te isoleren. Het isoleren van je dakkapel brengt verschillende voordelen met zich mee. Niet alleen wordt er op deze manier namelijk voor gezorgd dat het wooncomfort wordt verbeterd, daarnaast zal je ook merken dat er een niet onaanzienlijke besparing kan worden gerealiseerd op de energiefactuur. Wil jij eveneens van deze twee voordelen kunnen genieten bij het realiseren van je dakkapel? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de gemiddelde kosten die verbonden zijn aan het laten isoleren van je dakkapel.

*Tip:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.

Hoeveel kost een dakkapel isoleren?

De basis voor de kostprijs van een dakkapel isoleren is terug te vinden in de aankoopprijs van het isolatiemateriaal. Er zijn op dit vlak op de markt tegenwoordig heel wat verschillende mogelijkheden terug te vinden. Je dient er vooraleer een keuze te maken uit deze verschillende soorten isolatiematerialen wel rekening mee te houden dat het ene materiaal zich niet zo eenvoudig laat plaatsen als het andere. Bovendien wordt er specifiek voor wat een dakkapel betreft eveneens een onderscheid gemaakt tussen isolatie die aan de binnen- of aan de buitenzijde wordt geplaatst. Door middel van de onderstaande prijstabel wordt in ieder geval reeds duidelijk met welke gemiddelde kostprijs je per isolatiemateriaal rekening dient te houden.

Soort isolatiemateriaal voor dakkapel Gemiddelde kostprijs
EPS Vanaf 22 euro per vierkante meter
PUR Vanaf 25 euro per vierkante meter
PIR Vanaf 25 euro per vierkante meter
Glaswol Vanaf 9 euro per vierkante meter

De kostprijs voor het aanschaffen van het isolatiemateriaal om je dakkapel mee te isoleren is uiteraard niet het enige waar je rekening mee zult willen houden. Wat bovendien bijvoorbeeld ook te denken van de arbeidskost? Het isolatiemateriaal dat je hebt aangekocht moet namelijk ook nog geplaatst kunnen worden. Dit kan je zelf doen waardoor je behoorlijk wat kan besparen, maar je kan het ook uitbesteden aan een vakman. De arbeidskost is bij het isoleren van een dakkapel goed voor meer dan de helft van het totale kostenplaatje. Zelf het isolatiemateriaal plaatsen kan je dus behoorlijk wat geld uitsparen.

Tot 30% op jouw dakkapel isoleren

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het absoluut niet zo dat het isoleren van je dakkapel altijd gepaard moet gaan met zeer aanzienlijke kosten, in tegendeel. Bovendien bestaan er ook nog eens heel wat interessante mogelijkheden om een extra besparing te realiseren op zowel het kopen van het isolatiemateriaal als het laten plaatsen er van. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende vakmannen die op de markt hun diensten aanbieden? Door de kostprijs bij meerdere isolatiebedrijven met elkaar te vergelijken is het in een mum van tijd mogelijk om een besparing te realiseren die zomaar kan oplopen tot een niet onaantrekkelijke 30 procent!

De prijsopbouw van een dakkapel isoleren

De prijsopbouw van een dakkapel isoleren bestaat eigenlijk uit drie verschillende onderdelen. Voor het aanschaffen van het isolatiemateriaal dient rekening te worden gehouden met 40 procent van het totale kostenplaatje. Maar liefst 55 procent van de kosten gaan uit naar de arbeid die geleverd dient te worden terwijl de resterende 5 procent nodig is om de voorrijkosten van het isolatiebedrijf in te kunnen dekken.

Keuzes die de kostprijs van je dakkapel isoleren bepalen

Zoals eerder op deze pagina reeds is gebleken is het op tal van verschillende manieren mogelijk om een dakkapel te isoleren. Dit zorgt er voor dat er toch heel wat verschillende keuzes een niet onbelangrijke impact kunnen hebben op de kostprijs die voor een dakkapel isoleren in rekening wordt gebracht. Wij hebben deze keuzes alvast even voor jou opgelijst.

Keuze 1: Het type isolatiemateriaal

De eerste keuze heeft zoals reeds aangegeven betrekking tot het isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt. Wil je er zeker van zijn dat je op dit vlak zo goedkoop mogelijk uit bent? In dat geval is het aan te raden om te kiezen voor glaswol. Dit type isolatiemateriaal is met een zeer bescheiden kostprijs van amper 9 euro per vierkante meter veruit het voordeligst. Bovendien is dit ook materiaal welke vrij eenvoudig zelf kan worden geplaatst. Je dient er alleen rekening mee te houden dat het voor de nodige irritatie kan zorgen.

Keuze 2: Het glas in je dakkapel

Het is iets wat veel mensen wel eens over het hoofd durven te zien. Het is echter zo dat het geen enkel nut heeft om je dakkapel te voorzien van een doorgedreven isolatie wanneer je niet kiest voor goed isolerend glas. Veel mensen investeren veel geld in echt kwalitatief isolatiemateriaal, maar stoppen vervolgens gewoon dubbel glas of zelfs nog enkel glas in hun dakkapel om de verdere kosten te drukken. Dit is uiteraard mogelijk, maar dan zal er nog steeds sprake zijn van behoorlijk wat warmteverlies. Dit zal de kostprijs van je energiefactuur uiteraard in het geheel niet ten goede komen, in tegendeel. De verschillende prijzen voor dubbel- en isolatieglas voor je dakkapel zijn de volgende:

Type glas voor dakkapel Gemiddelde kostprijs
Gewoon dubbel glas Vanaf 125 euro per vierkante meter
HR glas Vanaf 130 euro per vierkante meter
HR+ glas Vanaf 135 euro per vierkante meter
HR++ glas Vanaf 140 euro per vierkante meter
HR+++ glas Vanaf 180 euro per vierkante meter

Keuze 3: De plaatsingskosten voor je dakkapel

De derde keuze is zeker en vast ook niet onbelangrijk te noemen. Zoals eerder op deze pagina reeds is gebleken kunnen de arbeidskosten met betrekking tot het isoleren van je dakkapel een zeer grote impact hebben op het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht. Wil je er zeker van zijn dat je jouw dakkapel tegen de best mogelijke prijs kan isoleren? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om de plaatsing van de isolatie zelf te doen. Door de dakkapel aan de binnenzijde te isoleren met glaswol is dit bovendien ook eigenlijk echt geen enkel probleem.

Interessante bespaartips

Ondanks het feit dat het laten isoleren van je dakkapel dus duidelijk geen handenvol met geld hoeft te kosten is het voor veel mensen toch financieel noodzakelijk om een extra besparing te realiseren. Omwille van deze reden hebben we dan ook enkele zeer interessante bespaartips uitgezocht die het laten isoleren van je dakkapel zomaar nog voordeliger kan maken.

  • Vraag een subsidie aan!

Voor het isoleren van (delen van) je woning is het mogelijk om een subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor het isoleren van je dakkapel. Door een subsidie aan te vragen kan je meteen een niet onaanzienlijk deel van je investeringsbedrag terugkrijgen.

  • Doe een beroep op een isolatiebedrijf uit de buurt

5 procent van het totale kostenplaatje met betrekking tot het isoleren van je dakkapel heeft betrekking tot de voorrijkosten die in rekening worden gebracht. Door te kiezen voor een isolatiebedrijf bij jou uit de buurt is het gelukkig mogelijk om deze kosten zeer eenvoudig en zonder kwaliteitsverlies te beperken.

  • Vergelijk energie

Zo kun je ieder jaar jaarlijks tot 450 euro besparen! Vergelijk snel energie : energie vergelijken 2019

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit

Dakkapel anno 2023: trends en innovaties

maart 27, 2023

Dakkapellen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat ze extra ruimte