Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis en vrijblijvend

subsidie dakkapelVoor het realiseren van verschillende verbouwingen aan je woning bestaan er meerdere subsidies. Wanneer je aanspraak kan maken op een dergelijke subsidie is dat altijd mooi meegenomen. Het verkrijgen van een subsidie, bijvoorbeeld voor het bouwen van een dakkapel kan er namelijk voor zorgen dat er een niet onaanzienlijke besparing kan worden gerealiseerd op de aankoopprijs en de plaatsing van een dergelijke constructie. Het is onnodig om te zeggen dat het verkrijgen van een subsidie de investering in een dakkapel voor veel meer mensen draaglijker zou kunnen maken. Bestaat er echter wel zoiets als een dakkapel subsidie en indien ja, hoe kan je deze precies verkrijgen? Wij vertellen het je allemaal en nog zoveel meer op deze pagina!

*Tips:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.
  • Er is een nieuwe subsidie beschikbaar voor het isoleren van je woning!

Nieuw: subsidie isolatie(glas)

Per 2 september 2019 is er een nieuwe subsidie voor het isoleren van je woning. Dit geldt dus ook voor het isolatieglas van je dakkapel. Eerst moest je  2 isolatiemaatregelen uit (laten) voeren, nu hoeft dat niet meer. Dit kun je doen door bijvoorbeeld ook je dak te voorzien van dakisolatie. Er gelden echter ook voorwaarden. Die kun je lezen op de website van het RVO.

→In totaal kun je tot 20% van de totale kosten van je isolatieklus terugvragen, met een maximum van 10.000 euro.

Hoeveel kost een dakkapel?

Vooraleer we het gaan hebben over het eventuele bestaan van een dakkapel subsidie is het wellicht interessant om te weten met welke gemiddelde kostprijs je voor het kopen van een dakkapel rekening dient te houden. Wij hebben deze verschillende kosten even voor jou op een rijtje gezet door middel van de onderstaande, interessante prijstabel.

Type dakkapel Materiaal van de dakkapel Gemiddelde kostprijs
Prefab dakkapel Hout Vanaf 6.275 euro 9.500 euro
Prefab dakkapel Kunststof Vanaf 6.775 euro – 10.000 euro
Prefab dakkapel Polyester Vanaf 7.775 euro – 12.500 euro
Maatwerk dakkapel Hout Vanaf 7.050 euro – 11.000 euro
Maatwerk dakkapel Kunststof Vanaf 7.750 euro – 12.000 euro

Bovenstaande prijstabel maakt meteen duidelijk dat er op vlak van een dakkapel zeer veel verschillende mogelijkheden bestaan. We onderscheiden dan ook niet alleen twee verschillende type constructies, daarnaast moet er ook nog eens rekening worden gehouden met het materiaal dat wordt gebruikt. Uiteindelijk maak je jouw dakkapel dan ook haast zo duur als je zelf wil. Het is dus helemaal niet zo dat een dakkapel subsidie is vereist om een dergelijke constructie betaalbaar te kunnen houden. Dat ze de investeringsprijs verder kan drukken is uiteraard wel het geval.

Bestaat er zoiets als een dakkapel subsidie?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, er is geen sprake van een echt specifieke dakkapel subsidie. Dit zorgt er voor dat er aldus op de standaard aankoopprijs van een dakkapel niet kan worden bespaard. Althans niet door middel van een subsidie. Toch is er nog hoop. Het spreekt namelijk voor zich dat een dakkapel bestaat uit meerdere, verschillende onderdelen. Op minstens één van deze onderdelen kan wel een subsidie worden verkregen. Het gaat hierbij om het glas dat in de dakkapel wordt geplaatst. Vroeger betrof het hier altijd enkel glas of gewoon dubbel glas, maar tegenwoordig is er ook sprake van hoogrendementsglas. Op het ogenblik dat er voor wordt gekozen om de isolatiewaarde van je dakkapel te verbeteren, ook te investeren in nieuwe beglazing kan er wel altijd worden gerekend op één of soms zelfs meerdere subsidies. We hebben ze hieronder alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

dakkapel wit

Subsidie bij investering in isolatieglas

De landelijke subsidies waar vroeger sprake van was voor wat een investering in isolatieglas betreft zijn er tegenwoordig niet meer. In plaats daarvan wordt er vooral gekeken naar de steden en gemeenten om hun inwoners op financieel vlak enigszins te ondersteunen bij het energiezuiniger maken van hun woning. Het merendeel van de steden en gemeenten hebben hiervoor dan ook een apart potje aangelegd waarmee ze een deel (niet iedereen) van hun inwoners een bepaalde, financiële tegemoetkoming kunnen verstrekken voor een investering in isolatieglas. Veelal wordt er op dit vlak gewerkt op basis van een op = op principe. Met andere woorden, hoe vroeger in het jaar je een subsidie aanvraagt voor isolatieglas, des te groter is de kans dat je daadwerkelijk een bepaalde, financiële tegemoetkoming zal ontvangen.

Wat met het plaatsen van gewone isolatie?

Net zoals voor het plaatsen van isolatieglas het geval is bestaat er eveneens een financiële tussenkomst voor mensen die er voor kiezen om de gewone isolatiewaarde van hun woning te verbeteren. Kies je er dus met andere woorden voor om bijvoorbeeld glaswol te gebruiken voor het isoleren van het dak van je dakkapel? In dat geval kan je rekenen op een financiële tussenkomst voor het kopen van het materiaal en geldt er een BTW-verlaging op de loonkosten van de vakman (let op niet alles valt onder het 9% btw tarief). Om aanspraak te kunnen maken op deze verlaging van BTW evenals de financiële tegemoetkoming vanuit de gemeente is het uiteraard altijd belangrijk om over de nodige documenten te beschikken. Deze documenten dienen bovendien afkomstig te zijn van een erkend bedrijf. Er kan op dit vlak zowel worden gevraagd naar een ondertekende offerte als naar een factuur voor de isolatiewerkzaamheden.

Recht op een scherp geprijsde, groene lening

Bijzonder veel mensen roepen voor het bouwen van (een deel van) hun dakkapel een lening in. Wist je dat het mogelijk is om ook op dit vlak een niet onaanzienlijke besparing te realiseren? Voor het laten plaatsen van de isolatie evenals het isolatieglas kan er een zogenaamde groene lening worden ingeroepen. Een dergelijk krediet kan worden afgesloten voor een actuele rente die ergens rond de 3 procent is gelegen. Dit is een stuk voordeliger in vergelijking met een klassieke lening waardoor het investeringsbedrag van je dakkapel behoorlijk kan worden verlaagd. Bovendien is het op deze manier uiteraard mogelijk om je investering te spreiden over een iets langere termijn. Het gevolg hiervan is dat een dakkapel voor veel mensen betaalbaar kan worden gehouden.

BTW-verlaging van 21% naar 9%

Wanneer je er voor kiest om je dakkapel te laten isoleren of indien je bijvoorbeeld nieuwe beglazing laat plaatsen door een vakman spreekt het voor zich dat er altijd rekening dient te worden gehouden met bepaalde loonkosten. De BTW die op deze loonkosten in rekening wordt gebracht is gelegen op 9 procent in plaats van 21 procent. Deze verlaagde BTW zorgt er voor dat er aldus op zeer eenvoudige wijze een besparing van zomaar even 12 procent op een deel van de loonkosten met betrekking tot je dakkapel kan worden gerealiseerd. Dit is uiteraard mooi meegenomen, maar let op. Niemand weet op dit ogenblik hoelang deze BTW-verlaging nog van toepassing blijft. Wil je er dus met andere woorden van kunnen genieten? Dan is het van belang om zo snel mogelijk deze werkzaamheden uit te laten voeren.

Gerelateerd:

2 reacties op “Dakkapel subsidie”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Bekijk de beste dakkapel specialisten in jouw regio:

dakkapellenprof

Dakkapellenprof

Dakkapellenprof is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, produceren Lees meer

benelux

Benelux Dakkapellen Tilburg

Benelux Dakkapellen is een bedrijf gevestigd in Tilburg, Nederland, dat gespecialiseerd is Lees meer

040516_logo-zwart-rood-liggend

DakkapelDirect B.V.

DakkapelDirect B.V. is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen Lees meer

Laatste nieuws