Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 01 mrt 2024

Polyester dakkapel kostenBeschik je over een stoffige zolder of een rommelkamer op de bovenstaande verdieping van je woning? Wil je hier graag verandering in brengen en deze ruimte omtoveren tot een bewoonbare ruimte? Dat is perfect mogelijk door middel van een polyester dakkapel. Een dergelijke dakkapel zorgt er voor dat je over de mogelijkheid beschikt om bijvoorbeeld een extra slaapkamer of een werkplaats te realiseren die wordt gekenmerkt door een optimale lichtinval. Er voor kiezen om een polyester dakkapel te realiseren bij je woning betaalt zichzelf hoe dan ook altijd terug, in het bijzonder omdat ook de waarde van je woning er aanzienlijk door omhoog gaat. Ben je ook geïnteresseerd in een dergelijke dakkapel, maar wil je eerst een duidelijke weergave hebben van de gemiddelde kosten die er aan verbonden zijn? Wij zetten ze op deze pagina graag even voor jou op een rijtje!

*Tip:

→ Direct weten wat de kosten een dakkapel voor jou zullen zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 4 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een polyester dakkapel?

Veel mensen verwarren vaak een polyester met een kunststof dakkapel. In de praktijk is er echter sprake van zeer aanzienlijke verschillen tussen beide uitvoeringen. Een kunststof dakkapel beschikt namelijk over een basisconstructie van hout. In het geval van een polyester dakkapel is deze echter opgevuld met isolatieschuim. Dit zorgt er voor dat een polyester dakkapel in vergelijking met de kunststof variant altijd over de best mogelijke isolatiewaarde beschikt. Bovendien is het ook nog eens zo dat een polyester dakkapel steeds verkrijgbaar is in verschillende kleuren waardoor schilderen niet noodzakelijk is. Om je een goed beeld te geven van de gemiddelde kostprijs die verbonden is aan een polyester dakkapel zetten we graag even voor jou verschillende mogelijkheden en hun prijzen op een rijtje:

Type polyester dakkapel Gemiddelde kostprijs
De voordeligste oplossing Tussen 6.900 & 14.400 euro
Uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding Tussen 6.400 & 14.800 euro
Luxe afwerking Tussen 6.900 & 15.800 euro

Bij de prijzen in bovenstaande tabel is rekening gehouden met een hoogte van 1,5 meter en een breedte van 2,5 meter. Wil je graag een gedetailleerder beeld hebben van de oplossing die voor jou het interessantst is? We hebben verschillende prijsvoorbeelden voor jou op een rijtje gezet:

  • Voordeligste oplossing: Ben je op zoek naar een dakkapel die wordt gekenmerkt door de meest optimale duurzaamheid? In dat geval is kiezen voor een polyester dakkapel ongetwijfeld een interessante keuze. Wanneer je toch een zeker bedrag wenst te besparen op de realisatie van je dakkapel kan het bijvoorbeeld interessant zijn om de afwerking voor eigen rekening te nemen. In deze situatie zullen de kosten uitkomen tussen de 3.900 en 4.400 euro.
  • Uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding: Ben je niet zo handig en wil je de afwerking van je polyester dakkapel dan ook liever uitbesteden aan een echte vakman? In dat geval is het interessant om de plaatsing van de isolatie, het knieschot en de zijwanden uit te besteden. Hiervoor dient rekening te worden gehouden met een meerprijs die is gelegen rond de 350 à 400 euro.
  • Luxe afwerking: Het kan perfect mogelijk zijn dat je buiten de standaard afwerking ook nog eens verschillende opties wil voorzien bij de realisatie van je polyester dakkapel. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan rolluiken, ventilatieroosters en een insectenhor. Je kan uiteraard ook al deze opties probleemloos laten uitvoeren door een specialist. Voor een dergelijke polyester dakkapel mag er rekening worden gehouden met een kostenplaatje welke is gelegen tussen de 4.900 & 5.800 euro.

De prijsopbouw van een polyester dakkapel

Het spreekt voor zich dat je als eigenaar van de woning waarbij je een dakkapel wenst te realiseren graag een goed beeld zal willen hebben van de prijsopbouw van een polyester dakkapel. Deze is eigenlijk vrij eenvoudig ingedeeld. De grootste kost is weggelegd voor het kopen van het materiaal. Deze neemt dan ook 65 procent van het totale kostenplaatje in beslag. 30 procent van de kosten is voorbehouden voor de arbeidskosten en de resterende 5 procent is nodig om de kosten voor de afvoer in te dekken.

Keuzes die de prijs van een polyester dakkapel beïnvloeden

Door middel van bovenstaande informatie beschik je reeds over een goed beeld van de standaard prijs die voor een polyester dakkapel in rekening wordt gebracht. Er is echter meer. Verschillende keuzes die je maakt kunnen namelijk een directe invloed hebben op het kostenplaatje welke in rekening wordt gebracht. Het betreft de volgende keuzes:

Keuze 1: De dakconstructie van de dakkapel

In eerste instantie is er de dakconstructie waar je polyester dakkapel over zal beschikken. Een plat dak is omwille van het weinige extra werk doorgaans standaard inbegrepen in de totaalprijs voor het realiseren van een polyester dakkapel. In dit geval wordt er gekozen voor EPDM als afwerking. Wil je evenwel geen plat, maar wel een schuin dak? In dat geval zal je rekening moeten houden met een gemiddelde meerprijs van zo’n 300 euro. Omwille van het feit dat bijvoorbeeld regenwater continue door middel van de aanwezige dakpannen wordt afgevoerd is een schuin dak altijd onderhoudsvriendelijker en duurzamer.

Keuze 2: Een houtlook realiseren

Wil je de uitstraling van een houten dakkapel combineren met de duurzaamheid van een polyester dakkapel? Onmogelijk? Zeker niet! Je kan er perfect voor kiezen om gebruik te maken van een gevelbekleding voor je polyester dakkapel die niet te onderscheiden valt ten opzichte van echt hout. Het mooie is bovendien ook dat je in tegenstelling tot bij hout niet zelf aan het schilderen dient te slaan. De gevelbekleding is namelijk standaard verkrijgbaar in verschillende kleuren. Voor het realiseren van een houtlook mag er rekening worden gehouden met een meerprijs die is gelegen rond de 400 euro.

Keuze 3: Extra opties

Bij het realiseren van een polyester dakkapel kan je nog rekening houden met verschillende opties. Deze opties mogen dan wel niet noodzakelijk zijn, toch kunnen ze voor jouw dakkapel een interessante meerwaarde betekenen. We geven je ook van deze opties nog graag even een duidelijk overzicht:

Optie Gemiddelde kostprijs
Ventilatierooster Tussen 9 & 13 euro per stuk
Draaikiepraam Tussen 130 & 210 euro per stuk
Insectenhor Tussen 80 & 110 euro per stuk
Rolluik Tussen 550 & 1.050 euro
Kwalitatief hang- en sluitwerk Tussen 80 & 190 euro
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit