Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 10 nov 2017

Keurmerken dakkapelOp het ogenblik dat je er voor kiest om toch een aardige som geld te investeren in een dakkapel is het belangrijk om over een zo optimaal mogelijke zekerheid te beschikken met betrekking tot de kwaliteit er van. Dit zorgt er voor dat zeer veel mensen er tegenwoordig voor kiezen om eerst op zoek te gaan naar een bepaald keurmerk voor hun dakkapel. Een dergelijk keurmerk komt eigenlijk voor in twee verschillende vormen. Zo kan er sprake zijn van een dakkapel keurmerk die betrekking heeft tot het gebruikte materiaal, maar zijn er ook keurmerken voor handen die zich richten op de specialist in kwestie. Kom je er niet helemaal uit welke dakkapel keurmerken nu precies voor jou het interessantst kunnen zijn? Wij helpen je graag een handje en zetten de verschillende opties op deze pagina voor jou op een rijtje.

*Tip:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.

Welke dakkapel keurmerken bestaan er allemaal?

Wil je er graag zeker van zijn dat je voor jouw dakkapel steeds kan rekenen op de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een dakkapel die over een keurmerk beschikt. Er gelden op dit vlak verschillende keurmerken die eigenlijk allemaal, stuk voor stuk interessant kunnen zijn. De verschillende keurmerken die we voor dakkapellen onderscheiden zijn de volgende:

  • Keurmerken met betrekking tot de dakkapellen specialist
  • Keurmerken die betrekking hebben tot de kunststof kozijnen
  • Keurmerken die zich richten op de duurzaamheid van het hout
  • Keurmerken voor metalen en aluminium artikelen

Welke kosten zijn er verbonden aan dakkapel keurmerken?

De kostprijs waar je rekening mee dient te houden bij dakkapel keurmerken wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Zo moet er niet alleen rekening worden gehouden met de bouwwijze, maar wat bovendien ook te denken van de afmetingen waar een dakkapel over kan beschikken? Wij hebben op dit vlak alvast enkele kosten voor jou op een rijtje gezet:

Type dakkapel Afmetingen (in meter) Kostprijs
Kunststof dakkapel 1,50 hoog & 2,50 breed Vanaf 3.800 euro
Houten dakkapel 1,50 hoog & 2,50 breed Vanaf 3.100 euro

Bovenstaande prijstabel maakt duidelijk dat je voor een keurmerk dakkapel altijd wat meer zal betalen in vergelijking met een gewone dakkapel. Dat is natuurlijk even op de tanden bijten, maar het zorgt er wel voor dat je altijd bent verzekerd van de best mogelijke kwaliteit en betrouwbaarheid. Hiervoor dien je dan wel één keer wat extra geld voor neer te tellen, maar het verhoogt de waarde van je woning wel structureel.

De keurmerken voor een dakkapellen specialist

In eerste instantie zijn er de keurmerken die zich richten op de dakkapellen specialisten. Op dit vlak onderscheiden we twee verschillende soorten keurmerken, namelijk:

  • KOMO keurmerk. In de Nederlandse bouw klinkt de naam KOMO als keurmerk bekend in de oren. KOMO garandeert in de bouw de kwaliteit van diverse producten die geleverd worden. Een niet onbelangrijk voordeel met betrekking tot het KOMO keurmerk is dat ze voldoet aan de kwaliteitseisen die zijn opgesteld door het Bouwbesluit.
  • BouwGarant. BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw. Bedrijven die bij dit keurmerk zijn aangesloten worden dan ook op regelmatige basis getoetst op vlak van hun vakmanschap, de kwaliteit, de betrouwbaarheid en de service die wordt geleverd. Specialisten die beschikken over het BouwGarant keurmerk zijn bijvoorbeeld verplicht om over een vakdiploma te beschikken. Daarnaast zijn deze bedrijven of specialisten altijd aangesloten bij een geschillencommissie.

De keurmerken op vlak van kunststof kozijnen

Wanneer je er voor kiest om een kunststof dakkapel te laten plaatsen is het altijd interessant om te kiezen voor een leverancier die is aangesloten bij de VKG, de Vereniging Kunststof Gevelindustrie. Deze vereniging beschikt over glasheldere verkoop- en leveringsvoorwaarden met betrekking tot niet alleen de productie, maar ook de montage evenals de afwerking van de kozijnen. Een VKG bedrijf beschikt op deze wijze over de unieke mogelijkheid om een garantie van zomaar even 10 jaar te bieden op niet alleen het kunststof kozijn op zich, maar ook op de plaatsing er van.

De keurmerken voor duurzaam hout

Kies je er voor om een houten dakkapel te laten realiseren? In dat geval zijn er drie (extra) keurmerken die voor jou mogelijks interessant kunnen zijn. We onderscheiden op dit vlak één keurmerk voor de kozijnen van twee keurmerken voor hout die duurzaam is geproduceerd. Het betreft hier de volgende keurmerken:

  • KVT. In een groot aantal situaties worden de houten kozijnen gemaakt volgens de normen van de Kwaliteitsvoorschriften Timmerwerk. Dit keurmerk schrijft diverse kwaliteitseisen voor waardoor de kwaliteit van de kozijnen altijd kan worden gegarandeerd.
  • FSC. Hout welke is voorzien van het FSC-keurmerk staat garant voor een milieuvriendelijke oplossing. Dit keurmerk geeft namelijk aan dat het gebruikte hout afkomstig is uit een verantwoord bos. Bovendien staat het FSC-keurmerk er voor garant dat de rechten van alle mensen rondom de productie van hout zijn gerespecteerd.
  • Keurhout. Het keurmerk Keurhout is er één die bij veel mensen die houden van hout eveneens bekend in de oren klinkt. Dit keurmerk staat voor duurzaam en bovendien ook legaal geproduceerd hout. Om het keurmerk te kunnen verkrijgen dient het hout te voldoen aan een reeks van minimale eisen die door de overheid worden vooropgesteld.

Metaal en aluminium keurmerken

Wanneer we gaan kijken naar de materialen metaal en aluminium is het mogelijk dat een dakkapellen specialist is aangesloten bij de Vereniging Metalen Ramen & Gevelbranche. Het betreft hier een brancheorganisatie voor producenten van gevelelementen die zijn gemaakt van metaal. Een aangesloten bedrijf dient een bepaalde garantie te bieden op vlak van niet alleen kwaliteit, maar ook betrouwbaarheid en deskundigheid.

Is een keurmerken dakkapel de moeite waard?

De hogere kostprijs die voor een keurmerken dakkapel wordt aangerekend doet veel mensen twijfelen of er op dit vlak wel of niet sprake is van een bepaalde meerwaarde. Dat is echt het geval. Wanneer je er niet voor kiest om gebruik te maken van een keurmerken dakkapel dien je er namelijk rekening mee te houden dat de kwaliteit van de gebruikte materialen op geen enkele manier kan worden getoetst. Wanneer je er met andere woorden echt zeker van wenst te zijn dat je beschikt over een dakkapel met een degelijke kwaliteit en een dito levensduur is kiezen voor een keurmerk dakkapel altijd de moeite waard.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit