Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 01 mrt 2024

Dakkapel bespaartipsZou je graag een dakkapel willen realiseren bij je woning? Heb je echter slechts een vrij beperkt budget voor handen? In dat geval spreekt het voor zich dat je graag eerst enkele interessante bespaartips zal willen hebben om de aankoopprijs mee te drukken. Een dakkapel heeft over het algemeen namelijk de reputatie vrij duur te zijn, maar het kan gelukkig ook anders. Door rekening te houden met de interessante bespaartips op deze pagina zal je merken dat het kopen van een dakkapel voor jou zomaar even op financieel vlak een behoorlijk stuk interessanter kan worden.

*Tip:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.

Vergunning voor dakkapel aanvragen of niet?

Vandaag de dag vinden veel mensen het belangrijk om hun dakkapel te kunnen realiseren zonder dat ze daarvoor een omgevingsvergunning dienen aan te vragen. Hier zijn verschillende redenen voor aan te halen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat een vergunning aanvragen de werkzaamheden aanzienlijk kan vertragen. Dat is echter niet alles. Bovendien zorgt het aanvragen van een vergunning ook voor een hoger prijskaartje. Een omgevingsvergunning rond krijgen kost je dan ook gemiddeld rond de 400 euro. Wil je er dus met andere woorden zeker van zijn dat je jouw dakkapel zo goedkoop mogelijk kan realiseren? Dan is het altijd de moeite waard om te proberen om je dakkapel vergunningsvrij gerealiseerd te krijgen.

Vergelijk de kostprijs bij verschillende bedrijven

Er zijn tegenwoordig op de markt zeer veel verschillende bedrijven terug te vinden die een dakkapel voor jou kunnen realiseren. Het is altijd de moeite waard om een objectieve vergelijking uit te voeren tussen deze verschillende bedrijven. Op deze manier zal je al snel kunnen vaststellen dat er een zeer mooie besparing kan worden gerealiseerd. Deze besparing bestaat in principe uit twee delen. Er kan namelijk bespaard worden op de aankoopprijs van de dakkapel, maar daarnaast kan er ook worden bespaard om de plaatsingskosten. Het uitvoeren van een objectieve vergelijking tussen de verschillende bedrijven die dakkapellen kunnen plaatsen kan er in de praktijk voor zorgen dat er een besparing kan worden gerealiseerd die zomaar kan oplopen tot een niet onaantrekkelijke 30 procent.

Kwantumkorting bij meer dan één dakkapel

Een dakkapel laten plaatsen is tegenwoordig bijzonder populair. Erg veel mensen willen dan ook op deze manier een kwalitatieve en waardevolle uitbreiding realiseren voor hun huis. Dit zorgt er voor dat de kans bijzonder groot is dat er iemand in jouw buurt is terug te vinden die eveneens met het idee speelt om een dakkapel te laten plaatsen. Is dat het geval? Sla dan gerust de handen in elkaar. Het samen kopen en laten plaatsen van een dakkapel door één en hetzelfde bedrijf zorgt er namelijk voor dat je altijd recht hebt op een zogenaamde kwantumkorting. In de praktijk kan een dergelijke korting zo’n 10 procent bedragen. Het spreekt voor zich dat dit toch wel mooi meegenomen is.

Welk materiaal is het voordeligst?

Een dakkapel kan tegenwoordig worden opgebouwd uit verschillende materialen. We onderscheiden op dit vlak de dakkapellen van hout van de varianten die zijn gemaakt van kunststof of polyester. Een dakkapel van hout is over het algemeen gezien altijd financieel het interessantst. Bovendien staat dit materiaal er om bekend een zeer warm karakter te hebben en beschikt het standaard ook reeds over een degelijke isolatiewaarde. Kunststof is in vergelijking met hout iets duurder, maar nog steeds betaalbaar. Een dakkapel die is gemaakt van polyester is alles bij elkaar gezien wel een behoorlijk stukje duurder.

Kies voor een prefab dakkapel

Wanneer je gaat investeren in een dakkapel is het altijd belangrijk om er bij stil te blijven staan dat er twee verschillende constructies mogelijk zijn. We onderscheiden op dit vlak de prefab dakkapel van de maatwerk uitvoering. Een prefab dakkapel is financieel zo interessant omdat er eigenlijk nauwelijks nog arbeidskosten gemaakt dienen te worden. De constructie wordt dan ook reeds in de fabriek in elkaar gezet en in haar geheel naar de plaats getransporteerd waar ze moet worden gemonteerd. Dit zorgt er voor dat ze enkel en alleen nog moet worden bevestigd. Dit alles zorgt er voor dat een prefab dakkapel een zeer interessante oplossing vormt, alleen moet er ook rekening worden gehouden met een niet onbelangrijk nadeel. In vergelijking met een maatwerk dakkapel is er namelijk veel minder ruimte voor personalisatie. Kan je hier mee leven en is het voor jou vooral belangrijk dat je dakkapel zo goedkoop mogelijk kan worden aangekocht? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om gebruik te maken van een prefab dakkapel.

Steek zelf de handen uit de mouwen!

Je kan er net als de meeste andere mensen voor kiezen om het laten plaatsen van je dakkapel uit te besteden aan een ervaren vakman, maar je kan ook zelf de handen uit de mouwen steken. Het moet wel gezegd dat het realiseren van een dakkapel vaak specialistenwerk is. Als handige doe-het-zelver met de nodige ervaring en het vereiste materiaal is het echter mogelijk om een groot deel van de kostprijs die wordt aangerekend te voorkomen. De arbeidskosten met betrekking tot het plaatsen van een dakkapel worden doorgaans immers geschat op zo’n 50 procent van de totale kostprijs. Wanneer je deze kan besparen wordt je gloednieuwe dakkapel dus in één klap een flink stuk goedkoper. Nu je toch al aan het verbouwen bent, bekijk ook: stukadoor gezocht.

Hou ook rekening met de energiekosten

Een dakkapel zo goedkoop mogelijk realiseren is natuurlijk één ding, maar je moet er wel rekening mee houden dat je nadien niet met dubbele kosten wordt geconfronteerd. Dit geldt onder meer voor het isolerende karakter van je dakkapel. Veel mensen staan er namelijk niet bij stil, maar het is erg belangrijk om je dakkapel goed te isoleren. Alleen door de wanden en het dak goed te isoleren en gebruik te maken van goed isolerend glas is het namelijk mogelijk om er voor te zorgen dat het warmteverlies tot een absoluut minimum kan worden beperkt. Zo blijft je energiefactuur niet alleen dit jaar, maar ook in de komende jaren altijd zo laag mogelijk. Voldoende rekening houden met de isolatie van je dakkapel is dus altijd belangrijk. Alleen op deze manier ben je immers niet alleen bij de start, maar ook in de toekomst altijd verzekerd van de scherpst mogelijke kostprijs voor jouw dakkapel en alle daarmee gepaard gaande kosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit