Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten dakkapel plat dakVooraleer een dakkapel op je huis kan worden gerealiseerd zijn er een aantal visuele, maar ook tegelijk praktische kenmerken waar je rekening mee zal willen houden. Neem nu bijvoorbeeld het dak waar een dakkapel over beschikt. Wordt deze namelijk voorzien van een plat dak of ben je meer te vinden voor de unieke uitstraling die wordt gecreëerd door een schuin, afhellend dak? Wat veel mensen niet weten is dat de keuze van het dak bij een dakkapel een niet onaanzienlijke impact kan hebben op de totale kostprijs. Om er zeker van te zijn dat je op dit vlak over alle nodige informatie beschikt die noodzakelijk is hebben wij deze op deze pagina alvast even voor jou op een rijtje gezet.

*Tip:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.

Hoeveel kost een dakkapel plat dak?

Op het ogenblik dat je de kostprijs van een dakkapel plat dak onder de loep gaat nemen zal je kunnen vaststellen dat er een onderscheid wordt gemaakt op vlak van constructie evenals voor wat het gebruikte materiaal betreft. Het valt echter meteen op dat er bij een doorsnee offerte geen specifieke meerprijs wordt aangegeven voor het realiseren van een plat dak bij jouw dakkapel. Daar is een zeer eenvoudige verklaring voor. Het is namelijk zo dat een plat dak bij een dakkapel altijd standaard is inbegrepen in de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Met andere woorden, indien je tevreden bent met een plat dak hoef je helemaal geen meerprijs te vrezen. De gemiddelde kosten voor een dakkapel plat dak zijn de volgende:

Type dakkapel Prijs prefab dakkapel Prijs maatwerk dakkapel
Houten dakkapel Vanaf 3.300 euro Vanaf 4.100 euro
Kunststof dakkapel Vanaf 3.800 euro Vanaf 4.750 euro
Polyester dakkapel Vanaf 4.800 euro Niet van toepassing

Tot 30% besparen op de kosten voor jouw dakkapel plat dak?

Een dakkapel plat dak laten bouwen zorgt er voor dat je geen rekening dient te houden met de eventuele meerprijs voor een schuin dak. Dit is uiteraard bijzonder mooi meegenomen. Er is echter meer. Wat zou je er namelijk van denken mochten we je vertellen dat er een mogelijkheid bestaat om zomaar even tot wel 30 procent te besparen op het prijskaartje van jouw dakkapel plat dak? Onmogelijk? Zeker en vast niet! Door een offerte aan te vragen bij verschillende in dakkapel gespecialiseerde bedrijven is het namelijk mogelijk om zeer eenvoudig het gemiddelde prijskaartje van jouw toekomstige dakkapel plat dak te verlagen en dat ook nog eens zonder dat je moet vrezen voor een verminderde kwaliteit.

De prijsopbouw van een dakkapel plat dak

Indien we de prijsopbouw van een dakkapel plat dak onder de loep gaan nemen valt meteen op dat deze bestaat uit drie verschillende onderdelen. 50 procent van de kosten worden bij een gewone dakkapel voorbehouden voor het materiaal dat wordt aangekocht terwijl 30 procent is vereist voor het indekken van de arbeidskosten. 15 procent van de kosten gaan vervolgens naar de plaatsing van de (kunststof) kozijnen en de resterende 5 procent wordt voorbehouden voor de voorrijkosten die veelal gemaakt dienen te worden.

Keuzes die de kostprijs van een dakkapel plat dak beïnvloeden

Zoals je reeds eerder op deze pagina hebt kunnen lezen zorgt de realisatie van een plat dak dus helemaal niet voor een bepaalde meerprijs op het aanschaffen en laten plaatsen van je dakkapel. Dit neemt evenwel niet weg dat er verschillende keuzes bestaan die dit prijskaartje toch enigszins kunnen beïnvloeden. We hebben deze keuzes uiteraard even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De constructie van de dakkapel

Ook in het geval van een dakkapel plat dak maken we een onderscheid tussen een prefab en een maatwerk dakkapel. Wanneer je er zeker van wenst te zijn dat je over de mogelijkheid beschikt om je dakkapel zo goedkoop mogelijk te laten realiseren is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een prefab dakkapel. Deze vrij standaard dakkapel wordt reeds voor het overgrote merendeel in de fabriek gemaakt waardoor ze ter plaatse alleen nog maar dient te worden bevestigd. Heb je iets meer geld uit te geven voor je dakkapel plat dak en vindt je het belangrijk dat deze precies aan al jouw vooropgestelde verwachtingen weet te voldoen? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een maatwerk dakkapel. Het gemiddelde verschil tussen beide type dakkapellen is gelegen zo rond de 1.000 euro.

Keuze 2: De keuze van het materiaal

Een dakkapel plat dak kan (afhankelijk van de constructie) gebouwd worden door gebruik te maken van verschillende materialen. We onderscheiden op dit vlak hout van kunststof en polyester. Al deze verschillende materialen beschikken uiteraard over diens eigen specifieke voordelen, maar alles bij elkaar gezien is hout toch het meest toegankelijk. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat dit materiaal op financieel vlak het voordeligst is, daarnaast heeft het ook een zeer veelzijdige, warme en gezellige uitstraling en beschikt ze standaard over meer dan degelijke, isolerende eigenschappen.

Interessante bespaartips

Ben je toch een beetje geschrokken van de niet onaanzienlijke kostprijs die is verbonden aan het aanschaffen en laten plaatsen van een dakkapel plat dak? Ben je daarom nog op zoek naar verschillende, interessante mogelijkheden om een bepaalde besparing te kunnen realiseren op deze kostprijs? In dat geval kunnen de onderstaande drie, interessante bespaartips je daar ongetwijfeld bij van dienst zijn!

  • Kies voor een prefab dakkapel met plat dak

Je hoeft de kosten voor je dakkapel met plat dak niet nodeloos hoger te maken dan ze al zijn. Heb je die hoge mate op vlak van personalisatie echt nodig? Uiteraard niet. In plaats daarvan nemen veel mensen met plezier genoegen met een prefab dakkapel. Een dergelijke dakkapel is standaard voorzien van een plat dak en is in vergelijking met een maatwerk exemplaar minimaal 1.000 euro goedkoper. Dit kan toch reeds tellen.

  • Hout is een bijzonder aantrekkelijk materiaal

Van alle materialen waaruit een dakkapel kan worden opgebouwd is hout ongetwijfeld de meest interessante. Dit komt niet alleen omwille van het feit dat ze financieel het voordeligst is, daarnaast beschikt ze van nature reeds over een goede isolatiewaarde. Tel daar ook nog eens de warme uitstraling bij op en je hebt meteen een aantal uitstekende redenen om te kiezen voor een voordelige dakkapel van hout.

  • Kies voor een dakkapel bedrijf uit de buurt

Uit de prijsopbouw heb je kunnen afleiden dat er minstens 10 procent wordt voorbehouden voor de transportkosten die in rekening worden gebracht. Waar veel mensen geen rekening mee houden is dat dit kosten zijn die zeer eenvoudig kunnen worden beperkt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door een bedrijf uit de buurt onder de arm te nemen. Op deze manier is het namelijk al snel mogelijk om een besparing te realiseren die is gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Als dat niet mooi meegenomen is!

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

10x veelgemaakte fouten dakkapel

Een dakkapel op het dak van je woning biedt vele voordelen, waaronder

constructie dakkapel

Een checklist om de beste dakkapel te maken

Een dakkapel biedt vele voordelen, die ervoor zorgen dat je de dure

moderne dakkapel

Tien dakkapellen ter inspiratie

We weten allemaal dat je dakkapellen in verschillende uitvoeringen en afwerkingen hebt.