Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 13 okt 2016

dakkapel reparatiekostenHet kan na enige tijd voorkomen dat je dakkapel sporen van slijtage gaat vertonen. Het laten herstellen van je dakkapel zal dan al snel in je op komen, maar uiteraard dien je hierbij met verschillende factoren rekening te houden. In eerste instantie dient namelijk de ernst van de schade te worden vastgesteld en daarnaast zal je ook een goed zicht willen hebben op de kostprijs die voor de herstelling moet worden betaald. Zou je graag ook een duidelijk beeld willen hebben van de dakkapel reparatie kosten? Aarzel dan geen moment langer, lees snel verder en ontdek de gemiddelde kosten waar je rekening mee dient te houden.

*Tip:

→ Direct weten wat de reparatiekosten voor jou zullen zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost het herstellen van een dakkapel?

De kostprijs waar je rekening mee moet houden voor het laten herstellen van een dakkapel is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

  • De omvang van de schade
  • De aard van de schade
  • Het feit of er gerenoveerd of vervangen dient te worden

In het merendeel van de gevallen is het mogelijk om slechte onderdelen van een dakkapel te herstellen of te renoveren waardoor ze er terug als nieuw uit komen te zien. In andere, meer extreme gevallen kan er evenwel sprake zijn van houtrot waardoor de constructie wordt aangetast. In dat geval kan het noodzakelijk zijn om bepaalde stukken te vervangen waardoor je wordt opgezadeld met hogere kosten.

Is er evenwel sprake van kleine foutjes of kleine schade aan je houten dakkapel, dan wordt dat meteen een compleet ander verhaal. In dat geval kan je doorgaans een beroep doen op een vakman die voor jou de schade in kwestie kan oplossen. We zetten alvast enkele schadegevallen voor jou op een rijtje inclusief de gemiddelde kostprijs die voor het herstellen in rekening kan worden gebracht:

Type herstelling Gemiddelde kostprijs
Opnieuw schilderen van de dakkapel Tussen 250 & 1.000 euro
Herstellen of hernieuwen van de dakbedekking Ongeveer 35 euro per uur excl. het materiaal
Het herstellen van glasschade Ongeveer 50 euro per uur excl. het nieuwe glas

Zoals je kan zien wordt er alleen voor schilderwerken eigenlijk steevast gebruik gemaakt van een vastgestelde prijs. Hoeveel deze prijs voor het volledige project precies bedraagt is afhankelijk van onder meer de afmetingen van de dakkapel. Indien je dat wenst is het eveneens mogelijk om met je specialist een prijs per uur af per vierkante meter af te spreken. Let op, in het merendeel van de gevallen ben je voordeliger uit wanneer je kiest voor een totaalprijs.

Een houten dakkapel is eenvoudig te herstellen

Er zijn zoals je ongetwijfeld wel reeds weet aan elk type dakkapel zowel voor- als nadelen verbonden. Voor wat een houten dakkapel betreft is het zeer belangrijk om er bij stil te blijven staan dat deze een regelmatig onderhoud nodig heeft. Daar staat wel tegenover dat mogelijke beschadigingen zeer eenvoudig en tegen een scherpe prijs hersteld kunnen worden. Is er na enige tijd sporen van slijtage aan je houten dakkapel onder de vorm van bijvoorbeeld verf die afbladert of barsten die verschijnen? In dat geval hoef je niet meteen te vrezen voor hoge kosten zoals dat bijvoorbeeld bij een polyester dakkapel wel het geval kan zijn.

Pas op met visuele herstellingswerken!

Wanneer je herstellingswerken laat uitvoeren aan je dakkapel is het altijd belangrijk om rekening te houden met de aard van de herstellingen. Worden er visuele herstellingen uitgevoerd aan de dakkapel, dan is het bijvoorbeeld erg belangrijk om er bij stil te blijven staan dat er mogelijks een vergunning noodzakelijk is. Dit is een zeer belangrijk aandachtspunt. Veel mensen denken dat ze uitsluitend een dergelijke vergunningen moeten aanvragen wanneer ze de afmetingen van hun dakkapel aanpassen, maar ook wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een andere afwerking kan dit noodzakelijk zijn. Wanneer je een nieuwe vergunning dient aan te vragen kost dit je niet alleen heel wat tijd, daarnaast dien je ook nog eens rekening te houden met een meerprijs van tussen de 200 en 600 euro.

Keuze die de prijs van dakkapel reparatie kosten beïnvloeden

Bovenstaande vertelt je reeds heel wat meer over de kosten waar je op vlak van dakkapel reparatie rekening mee dient te houden, maar er is meer. Diverse keuzes die jij als woningeigenaar maakt kunnen er namelijk voor zorgen dat de kostprijs voor het herstellen van je dakkapel lager of hoger uitvalt dan normaal. We hebben uiteraard ook deze keuzes even voor jou verzameld.

Keuze 1: Het materiaal waaruit de dakkapel bestaat

In eerste instantie is er zoals eerder reeds aangegeven het materiaal waaruit de dakkapel in kwestie bestaat. Gaat het om een houten dakkapel, dan vallen de herstellingskosten globaal gezien wel mee. Betreft het een kunststof of een polyester dakkapel, dan wil dat wel even anders uitvallen. Uiteraard is dit iets waar je bij de aankoop van een dakkapel reeds rekening mee dient te houden, want na afloop valt hier nog maar weinig aan te veranderen.

Keuze 2: Het onderhoud van de dakkapel

De tweede keuze heeft betrekking tot het onderhoud welke al dan niet is uitgevoerd door de jaren heen. Een goed onderhouden dakkapel zal doorgaans niet snel sporen van slijtage gaan vertonen en als ze dan uiteindelijk toch opduiken zijn ze veelal zeer miniem. Een goed en tijdig onderhoud kan er wat dat betreft dan ook altijd voor zorgen dat er geen grote herstellingskosten uitgevoerd dienen te worden aan je dakkapel.

Besparen op dakkapel reparatie kosten

Wanneer je een beetje geschrokken bent van de offerte die je van een specialist hebt ontvangen met betrekking tot de herstelling van je dakkapel kan je door rekening te houden met enkele bespaartips een mooi bedrag uitsparen op de herstelling, namelijk:

  • Kies voor een specialist uit de buurt. Voor het herstellen van een dakkapel worden door een vakman altijd zogenaamde voorrijkosten aangerekend. Deze kosten zijn bedoeld om de verplaatsing tussen het bedrijf en de werkplaats te vergoeden. Kiezen voor een dakkapelspecialist bij jou uit de buurt kan er voor zorgen dat deze kosten tot een minimum worden beperkt of zelfs compleet komen te verdwijnen.
  • Vergelijk offertes. Het is altijd interessant om niet zomaar met de eerste, de beste vakman in zee te gaan. Vraag offertes op bij verschillende bedrijven en vergelijk ze om uiteindelijk niet alleen de voordeligste, maar ook de beste vakman er tussenuit te halen.
  • Steek zelf de handen uit de mouwen! Je zal uiteraard niet zomaar de volledige herstelling zelf kunnen doen, maar toch kan je zeker en vast ook de handen uit de mouwen steken. Op deze manier zal je merken dat het aantal arbeidsuren van de expert evenals de kostprijs die moet worden betaald aanzienlijk kan worden gedrukt.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit