Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 16 jan 2024

dakkapel offertes vergelijkenTegenwoordig is het voor iedereen natuurlijk van belang om er zeker van te zijn dat bepaalde verbouwingen kunnen worden uitgevoerd tegen de scherpst mogelijke prijs. Dit geldt uiteraard ook voor wanneer je er aan denkt om een dakkapel te laten plaatsen. Het voorzien van een dakkapel hoeft namelijk in tegenstelling tot wat zeer vaak wordt gedacht helemaal niet zoveel geld te kosten, in tegendeel. Belangrijk is vooral dat je, je bewust bent van de verschillende mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden evenals de kosten die er aan zijn verbonden. Op deze pagina geven we je in ieder geval graag een aantal belangrijke tips met betrekking tot het vergelijken van de verschillende dakkapel offertes.

*Tip:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.

Waarom dakkapel offertes vergelijken?

Vooraleer we je voorzien van de nodige tips met betrekking tot het vergelijken van dakkapel offertes willen we graag even aangeven waarom het nu precies zo belangrijk is om een dergelijke vergelijking uit te voeren. Zoals in de inleiding reeds aangegeven zijn veel mensen het er met elkaar over eens dat een dakkapel plaatsen op een woning altijd gepaard gaat met een stevig prijskaartje. Dat is echter helemaal niet zo. De prijzen die worden aangerekend met betrekking tot de levering en plaatsing van een dakkapel zijn bovendien ook niet vastgesteld. In de praktijk zorgt dit er voor dat er altijd een aantrekkelijke, financiële meerwaarde kan worden gerealiseerd door te vergelijken. Het opvragen van offertes bij meerdere partijen brengt dan ook al snel een financieel voordeel met zich mee welke kan oplopen tot een voor veel mensen erg mooie 30 procent. Zo wordt het aanschaffen en laten plaatsen van een dakkapel meteen op financieel vlak een behoorlijk stuk toegankelijker!

Let op de constructie van de dakkapel

Het spreekt voor zich dat een dakkapel tegenwoordig haast op maat van de eisen van de klant kan worden gerealiseerd. In de praktijk zorgt dit er onder meer voor dat er sprake kan zijn van een zeer groot prijsverschil tussen de verschillende offertes die worden verstrekt. Een eerste aandachtspunt waar rekening mee moet worden gehouden heeft betrekking tot de constructie van de dakkapel. Er bestaat op dit vlak namelijk een structureel prijsverschil tussen een prefab en een maatwerk constructie. In het geval van een prefab dakkapel liggen de gemiddelde kosten dan ook zo’n slordige 1.000 euro lager in vergelijking met een maatwerk variant. Dit is meteen een eerste aandachtspunt waar je bij het vergelijken van de offertes rekening mee dient te houden.

Wees aandachtig voor de gebruikte materialen

Vaak ontstaat er een niet onbelangrijk prijsverschil tussen de verschillende dakkapel offertes door de materialen waar gebruik van wordt gemaakt. Een dakkapel die volledig wordt opgebouwd van hout is wat dat betreft bijvoorbeeld een flink stuk voordeliger in vergelijking met een exemplaar welke bestaat uit kunststof of aluminium.

De arbeidskosten van de dakkapelspecialist

Een dakkapel offerte bestaat grofweg uit twee verschillende onderdelen. In het eerste onderdeel zal uitvoerig worden beschreven van welke materialen er allemaal gebruik wordt gemaakt. Het is echter vooral ook het tweede luik welke je grondig moet doornemen. In dit deel van de offerte worden namelijk de arbeidskosten van de dakkapelspecialist aangegeven. Deze kosten kunnen per uur worden weergegeven of voor het volledige project. Veel is op dit vlak zoals je waarschijnlijk wel reeds kan vermoeden afhankelijk van de constructie van de dakkapel. Een prefab dakkapel plaatsen neemt dan ook heel wat minder tijd in beslag dan het realiseren van een maatwerk exemplaar. Net zoals de materiaalkosten zijn ook de arbeidskosten bij een dakkapel niet vastgesteld waardoor er door te vergelijken een zeer aantrekkelijke besparing kan worden gerealiseerd.

Wat met de opties voor jouw dakkapel?

De wijze waarop er een offerte voor een dakkapel wordt aangemaakt kan afhankelijk zijn van het bedrijf in kwestie. Niet zelden worden er dan ook twee verschillende offertes gemaakt. De eerste offerte heeft dan betrekking tot de standaard constructie van de dakkapel terwijl de tweede de focus legt op de afwerking evenals op de eventuele opties die worden voorzien. De kostprijs van dergelijke opties kan behoorlijk uiteenlopend zijn. Alleen al op vlak van de beglazing voor in je dakkapel kan er namelijk een onderscheid worden gemaakt tussen zeer veel verschillende mogelijkheden. De beglazing die wordt voorzien is sowieso je bijzondere aandacht waard, want ze maakt het verschil tussen een grote en een haast onbestaande besparing op je energiefactuur.

Eventuele verkregen kortingen

Het kan met betrekking tot de mogelijke realisatie van een dakkapel voorkomen dat er door het bedrijf welke de offerte uitschrijft één of meerdere kortingen worden voorzien. Het spreekt voor zich dat ook deze kortingen over hun eigen onderdeel in de offerte beschikken. Een mogelijke korting die bijvoorbeeld kan worden voorzien is een zogenaamde kwantumkorting. Ook het vergelijken van de kortingen die bij de verschillende offertes worden aangegeven is uiteraard iets waar je maar beter de nodige tijd aan kan spenderen.

Extra aandachtspunten bij offertes vergelijken

Inmiddels ben je grotendeels op de hoogte van de verschillende punten waar je bij dakkapel offertes vergelijken rekening mee dient te houden. Er zijn echter nog een aantal laatste zaken waar we even je aandacht op willen vestigen, namelijk:

  • Zijn de voorrijkosten inbegrepen in de offerte of niet? De voorrijkost welke door een bedrijf in rekening wordt gebracht is gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Dit is uiteraard niet meteen de grootste kost, maar ze kan wel behoorlijk hoog oplopen wanneer blijkt dat het bedrijf bijvoorbeeld op geruime afstand van de plaats waar de werken moeten worden uitgevoerd is gelegen. Hier rekening mee houden is dan ook van cruciaal belang.
  • Hou rekening met de meerprijzen. In een offerte voor een dakkapel staan nooit alle kosten vermeld waar je verder bij een dakkapel nog mee kan worden geconfronteerd. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de prijs die wordt aangerekend voor het aanvragen van de omgevingsvergunning. Deze zorgt al snel voor zo’n 400 euro aan kosten waar in de offerte voor je dakkapel geen speciaal onderdeel voor is voorzien. Zorg er dus altijd voor dat je nog over een beetje marge beschikt en niet tegen je financiële limieten aan gaat zitten.
  • Neem je tijd om te vergelijken. Haast en spoed is zelden goed. Neem je tijd om offertes aan te vragen bij zoveel mogelijk in dakkapel gespecialiseerde bedrijven uit jouw omgeving. Alleen door het vergelijken van een zo groot mogelijke hoeveelheid offertes is het namelijk mogelijk om echt een goed beeld te krijgen van welke partij je de beste prijs-kwaliteitgarantie weet aan te bieden.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit