Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 01 mrt 2024

Dakkapel kosten Duitsland Heb je een woning in Duitsland waar je graag een dakkapel voor zou willen realiseren? In dat geval is het goed om een aantal zaken te weten. Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat kunststof kozijnen in Duitsland een stuk voordeliger kunnen zijn in vergelijking met de prijzen die in Nederland in rekening worden gebracht. Dat geldt ook voor een kunststof dakkapel en ook voor een houten variant ben je in Duitsland gemiddeld goedkoper uit. Denk jij er ook aan om een dakkapel te realiseren voor je woning in Duitsland? Wil je evenwel eerst graag een goed beeld hebben van de gemiddelde kosten die hieraan verbonden zijn? In dat geval nodigen we je graag uit om even de informatie te ontdekken op deze pagina. Zo kom je meteen alles te weten over de kosten van een dakkapel die in Duitsland wordt aangekocht.

*Tip:

→ Direct weten wat de kosten een dakkapel voor jou zullen zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 4 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een dakkapel in Duitsland?

In de inleiding van deze pagina stond reeds te lezen dat er niet zelden sprake is van een prijsverschil tussen een dakkapel die wordt gerealiseerd in Nederland en in Duitsland. Dit verschil in prijs is in het bijzonder zichtbaar wanneer we het prijskaartje van een houten en een kunststof dakkapel in beide landen gaan vergelijken. We zetten deze vergelijking graag even in detail uiteen door middel van onderstaande tabel.

Type materiaal Kostprijs Nederland Kostprijs Duitsland
Houten dakkapel Vanaf 7.300 euro Vanaf 6.000 euro
Kunststof dakkapel Vanaf 7.800 euro Vanaf 6.500 euro

Veel mensen informeren zich omwille van het prijsverschil over het kopen van een dakkapel in Duitsland. Op het eerste zicht lijkt dit namelijk een stuk interessanter, maar er zijn ook nog andere kosten waar je rekening mee dient te houden. Indien je een woning in Duitsland hebt is een dakkapel in het land zelf bestellen uiteraard veel interessanter. Heb je evenwel een woning in Nederland en wil je daarvoor een dakkapel in Duitsland bestellen, dan komen er nog aanzienlijke transportkosten bij waardoor het uiteindelijke kostenplaatje zomaar hoger uit kan vallen dan in eerste instantie werd gedacht. Denk dus altijd goed na of het echt financieel zo interessant is om een dakkapel in Duitsland te bestellen.

Wat met de vergunning?

In Nederland geldt dat er voor het realiseren van een dakkapel met een schuin dak doorgaans altijd een vergunning dient te worden aangevraagd. Dat is ook in Duitsland niet anders. Bovendien is het hier eveneens belangrijk om goed te kijken naar de omgeving waarin je woning is terug te vinden. Beschikken de andere huizen die rondom die van jou zijn gelegen over een plat dak? In dat geval is de kans dat een schuin dak voor je dakkapel zal worden toegestaan bijzonder kleur. De gemiddelde tijdsduur waarin een vergunning wordt goedgekeurd voor een dakkapel met schuin dak is gelegen tussen de 4 en 6 weken.

Kiezen voor een prefab of maatwerk dakkapel?

Net zoals bij ons is het ook in Duitsland mogelijk om een keuze te maken tussen een prefab en een maatwerk dakkapel. In het geval een prefab constructie wordt er voor gekozen om deze reeds in de fabriek samen te stellen. Het samenstellen gebeurt grotendeels machinaal waardoor er een behoorlijk aantal arbeidsuren kan worden uitgespaard. Het feit dat er minder arbeidsuren gepresteerd dienen te worden zorgt er logischerwijs voor dat de totale kostprijs aanzienlijk kan worden gedrukt. Het enige nadeel dat is verbonden aan een prefab dakkapel gaat schuil in het feit dat er eigenlijk geen persoonlijke eisen kunnen worden verwerkt. Dit zorgt er voor dat het merendeel van de prefab dakkapellen er eigenlijk een beetje hetzelfde uitzien. Wil je toch liever een uitblinker in de straat hebben? In dat geval zal je verplicht zijn om er voor te kiezen om een maatwerk dakkapel te bestellen.

Het dak van de dakkapel in Duitsland

Het merendeel van de Duitsers kiest er vandaag de dag voor om een schuin dak te realiseren op hun dakkapel. Ondanks het feit dat een schuin dak altijd een niet onbelangrijke meerprijs met zich meebrengt (tussen de 750 & 1.000 euro) biedt vooral het feit dat er nauwelijks onderhoud moet worden uitgevoerd een interessant voordeel. Let wel, wanneer je voor jouw woning in Duitsland een zo voordelig mogelijke dakkapel wil realiseren is het altijd interessant om deze te voorzien van een plat dak. Omdat er hiervoor nauwelijks extra materiaal dient te worden voorzien is een plat dak immers standaard in de offerte inbegrepen.

Besparen op een dakkapel in Duitsland

Ondanks het feit dat een dakkapel in Duitsland bestellen je dus altijd een zeker financieel voordeel oplevert moet het gezegd dat het prijskaartje nog steeds vrij hoog kan oplopen. Om er zeker van te zijn dat het realiseren van een dakkapel voor je woning in Duitsland ook voor jou betaalbaar blijft hebben we enkele interessante bespaartips op een rijtje gezet:

  • Kies voor een prefab dakkapel. Het is altijd interessant om te kiezen voor een prefab dakkapel, in het bijzonder wanneer je niet over specifieke eisen beschikt met betrekking tot de afwerking. Bovendien kan je door gebruik te maken van een prefab dakkapel constructie ook nog eens een mooi bedrag besparen op de zogenaamde voorrijkosten.
  • Een plat dak is standaard in de prijs inbegrepen. Voor het realiseren van een dakkapel in Duitsland kan je altijd een keuze maken (net als in Nederland trouwens) tussen een plat en een schuin dak. Een plat dak is nagenoeg altijd in de standaard kostprijs van een dakkapel inbegrepen. Dat geldt niet voor een schuin dak. Voor het realiseren van een schuin is namelijk niet alleen meer materiaal nodig, daarnaast zullen ook de arbeidskosten gevoelig hoger oplopen.
  • Pas op met de keuze van het materiaal. Veel mensen die er voor kiezen om een dakkapel te realiseren op hun woning in Duitsland staan onvoldoende stil bij de keuze en vooral de kenmerken van het materiaal waar deze uit kan bestaan. Zij zien dat hout het voordeligste materiaal is, maar staan niet stil bij het feit dat deze op regelmatige basis onderhoud nodig heeft dat eveneens de nodige extra kosten met zich mee kan brengen. Ook hier rekening mee houden is dan ook zeker en vast aan te raden.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit