Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis en vrijblijvend

Laatst bewerkt op: 01 mrt 2024

Prefab dakkapel kostenZou je graag een extra leefruimte in je woning willen creëren die beschikt over een optimale lichtinval? Wil je graag niet te lang in de verbouwingen leven? In dat geval is kiezen voor een prefab dakkapel een uitstekende keuze. Kiezen voor een dergelijke dakkapel zorgt er namelijk voor dat de werken reeds binnen één dag kunnen worden afgerond. Bovendien is een prefab dakkapel ook nog eens een stuk voordeliger te realiseren dan een maatwerk dakkapel. Ben je eveneens geïnteresseerd in de vele voordelen van een prefab dakkapel, maar wil je eerst graag ook een goed beeld hebben van de kosten die er aan verbonden zijn? Twijfel in dat geval niet langer en lees snel verder, want wij zetten alle kosten die verbonden zijn aan een prefab dakkapel graag even voor jou op een rijtje.

*Tip:

→ Direct weten wat de kosten een dakkapel voor jou zullen zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een prefab dakkapel?

kostenWanneer we het hebben over een prefab dakkapel hebben we het eigenlijk over een uitvoering die reeds kant en klaar is. Een prefab dakkapel wordt dan ook in de fabriek volledig samengesteld. Hierdoor kunnen het aantal arbeidsuren aanzienlijk worden beperkt en dat drukt ook de kostprijs. Wil je een concreet beeld krijgen van de verschillende prefab dakkapellen die op de markt zijn terug te vinden? Wij stellen ze aan de hand van onderstaande tabel graag even aan je voor. Dit zijn vanaf prijzen, let op!

Type prefab dakkapel Gemiddelde kostprijs
Prefab dakkapel van hout Tussen 6.900 & 7.400 euro
Prefab dakkapel van kunststof Tussen 7.400 & 7.900 euro
Prefab dakkapel van kunststof + luxe afwerking Tussen 7.900 & 8.500 euro

De prijzen zoals weergegeven in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op een prefab dakkapel met een breedte van 2,5 meter en een hoogte van 1,5 meter. Wil je graag een grotere dakkapel realiseren, dan zal je aldus altijd rekening moeten houden met een hoger prijskaartje. In ieder geval geeft bovenstaande tabel je reeds een bepaald beeld van de gemiddelde kostprijs van een prefab dakkapel, maar voor welke van de verschillende mogelijkheden moet je nu precies kiezen? Hier gaan we speciaal voor jou even uitgebreid op in.

  • Voordeligste oplossing: Zoals je reeds hebt gemerkt beschik je als eigenaar van een woning over de mogelijkheid om een prefab dakkapel te bestellen in verschillende materialen. Kiezen voor hout zorgt er evenwel voor dat je altijd kiest voor de goedkoopste oplossing. Bovendien kan hout eenvoudig worden hersteld en heeft het als extra voordeel dat ze je huis voorziet van een unieke, natuurlijke uitstraling. Voor het kopen van een prefab houten dakkapel moet rekening worden gehouden met een kostprijs van zo’n 2.900 tot 3.400 euro.
  • Beste prijs- kwaliteitsverhouding: Wil je toch liever kunnen rekenen op een optimale duurzaamheid? In dat geval is kiezen voor een prefab dakkapel van kunststof weer een interessante keuze. Een dergelijke dakkapel is voorzien van een houten basisconstructie, maar wordt afgewerkt met kunststof. Het onderhoudsarme aspect van een kunststof dakkapel is niet de enige reden om te kiezen voor een dergelijke optie. Het is immers ook zo dat een dergelijke dakkapel over een levensduur beschikt van gemiddeld 50 jaar. Voor een kunststof prefab dakkapel dien je rekening te houden met een gemiddelde kostprijs die is gelegen tussen de 3.400 & 3.900 euro.
  • Luxe afwerking: Het is algemeen bekend dat je een standaard dakkapel kan afwerken met behulp van verschillende soorten opties. Wanneer je bijvoorbeeld de dakkapel gaat gebruiken als slaapkamer is het laten plaatsen van een rolluik altijd een interessante keuze. Een dergelijk rolluik zorgt er immers voor dat de volledige kamer op efficiënte wijze kan worden verduisterd. Wanneer je gebruik wenst te maken van één of meerdere opties is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het kostenplaatje van je dakkapel zomaar even tussen de 500 en 1.000 euro duurder kan uitvallen.

De prijsopbouw van een prefab dakkapel

Ben je benieuwd hoe de prijsopbouw van een dakkapel er precies uitziet? Dat is eigenlijk zeer eenvoudig voor te stellen. De grootste kost is uiteraard deze voor de materialen. De materialen nemen zomaar even 68 procent van het totale kostenplaatje in beslag. De arbeidskost is dan weer goed voor 27 procent en de resterende 5 procent wordt voorbehouden voor de kosten voor het afvoeren van het afval.

Keuzes die de prijs van een prefab dakkapel beïnvloeden

Bovenstaande informatie heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat je reeds over een bepaald beeld beschikt met betrekking tot de kosten die zijn verbonden aan een prefab dakkapel. Er is echter meer. Verschillende keuzes kunnen de kostprijs van een prefab dakkapel namelijk nog aanzienlijk beïnvloeden. We zetten deze keuzes uiteraard eveneens graag voor jou op een rijtje:

Keuze 1: Het materiaal van een prefab dakkapel

We onderscheiden vandaag de dag drie verschillende materialen op de markt waaruit een prefab dakkapel kan bestaan. Denk hierbij niet alleen aan hout, maar ook aan kunststof en polyester. Elk materiaal beschikt over diens eigen specifieke voordelen. Daar waar een houten dakkapel bijvoorbeeld over een mooie, natuurlijke uitstraling beschikt en bovendien ook nog eens erg voordelig is zorgt kiezen voor een kunststof dakkapel er voor dat je kan rekenen op veel betere duurzaamheid. Daarnaast is ze net als een polyester dakkapel ook nog eens zeer eenvoudig te onderhouden. In ieder geval, het materiaal waaruit een prefab dakkapel bestaat zal altijd een niet onaanzienlijke invloed hebben op het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht.

Keuze 2: De afmetingen

Het spreekt voor zich dat ook de grootte van de prefab dakkapel een niet onbelangrijke invloed zal hebben op de prijs die wordt aangerekend. We hebben de prijs per materiaal per meter even voor je op een rijtje gezet aan de hand van onderstaande tabel:

Materiaal Gemiddelde kostprijs
Hout Ongeveer 6.250 euro
Kunststof Ongeveer 6.450 euro
Polyester Ongeveer 6.950 euro

Keuze 3: Eventuele extra opties

De derde en laatste keuze die je zal moeten make bij een prefab dakkapel heeft betrekking tot eventuele opties waar gebruik van wordt gemaakt. Denk hierbij aan verschillende mogelijkheden, namelijk:

Optie Gemiddelde kostprijs
Ventilatierooster Tussen 9 & 13 euro per stuk
Draaikiepraam Tussen 130 & 205 euro per stuk
Insectenhor Tussen 80 & 105 euro per stuk
Rolluik Tussen 550 & 1.050 euro per stuk
Kwalitatief hang- en sluitwerk Tussen 75 & 185 euro per raam
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit