Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Op het ogenblik dat je een dakkapel wenst te kopen zal je natuurlijk speciale aandacht willen besteden aan de kwaliteit waarover ze dient te beschikken. De dakkapel kwaliteit wordt bepaald door verschillende, uiteenlopende factoren. Denk hierbij niet alleen aan het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook aan bijvoorbeeld de eventuele keurmerken die van toepassing zijn evenals de garantie die wordt gegeven door de fabrikant. Waar je op vlak van dakkapel kwaliteit allemaal rekening mee dient te houden vertellen we je op deze pagina!

De garantie die wordt gegeven op je dakkapel

constructie dakkapel
Een bedrijf dat is overtuigd van diens eigen kwaliteiten en het product die ze verkoopt wil daar graag bepaalde garanties tegenover stellen. Deze garantie beperkt zich niet alleen tot de materialen waar gebruik van wordt gemaakt, maar heeft bijvoorbeeld eveneens betrekking tot de daadwerkelijke plaatsing van de constructie. Vooraleer met een bepaald bedrijf voor de plaatsing van je dakkapel in zee te gaan is het dus altijd zeer belangrijk om even goed de geldende garantievoorwaarden door te nemen en deze onderling te vergelijken.

Dakkapel bedrijf met KOMO-procescertificaat

Als het even kan doe je er altijd goed aan om een beroep te doen op een dakkapel bedrijf welke over een zogenaamd KOMO-procescertificaat beschikt. Dat is interessant omdat je op deze manier kan rekenen op verschillende garanties met betrekking tot de manier waarop het bedrijf zijn werkzaamheden uitvoert. Daarnaast dient het bedrijf steeds aantoonbaar te werken met materialen die zijn goedgekeurd door de KOMO. Bedrijven die houder zijn van een KOMO-procescertificaat worden steeds onafhankelijk gecontroleerd (door het IKOB-BKB) waardoor de consument er altijd zeker van kan zijn dat hij kiest voor kwaliteit.

De IKOB-BKB heeft een uitgebreid en gedetailleerd reglement opgesteld waarin verschillende eisen staan opgenomen met betrekking tot de vereiste erkenning en certificering. Dakkapel bedrijven die een dergelijk keurmerk willen dienen dan ook altijd te voldoen aan de hieronder aangegeven bepalingen:

 1. Er moet een voldoende technische vakkennis evenals deskundigheid voor handen zijn;
 2. Er bestaat geen twijfel over wie verantwoordelijk en bijgevolg aanspreekbaar is bij bijvoorbeeld problemen bij het dakkapel bedrijf;
 3. Er bestaat een heldere offerteprocedure en de offertes die worden verstrekt zijn transparant en duidelijk;
 4. Een opdracht tot het plaatsen van de dakkapel wordt altijd op schriftelijke wijze bevestigd;
 5. Het dakkapel bedrijf in kwestie hanteert een duidelijke regeling voor bijvoorbeeld garantie en verzekering;
 6. Er is een goede registratie en afhandeling van eventuele klachten;
 7. Er is sprake van een duidelijke betalingsregeling;
 8. Het dakkapel bedrijf in kwestie heeft aandacht voor alle relevante milieu- en veiligheidseisen;

Wat met de kwaliteit van het materiaal voor je dakkapel?

Op het ogenblik dat je een dakkapel gaat kopen zal je natuurlijk ook even stil willen blijven staan bij het materiaal waar deze uit zal worden vervaardigd. Wat dit betreft maken we een onderscheid tussen verschillende mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een dakkapel van hout, maar behoort ook kunststof tot de opties en wat ook te denken van polyester? In principe zijn alle drie deze materialen voldoende kwalitatief en dus geschikt om toe te passen bij de realisatie van je nieuwe dakkapel. Dit zorgt er voor dat vooral extra factoren zoals bijvoorbeeld de kostprijs evenals de mate aan onderhoud die is vereist een  meer doorslaggevende rol zullen spelen. Streef je een optimale duurzaamheid na? Dan is kiezen voor polyester wellicht de meest interessante optie,… al is dit meteen ook de duurste!

Verschil in kwaliteit tussen prefab & maatwerk constructies?

Een vraag die veel mensen zich stellen wanneer het aankomt op de kwaliteit van een dakkapel is terug te vinden in het potentiële verschil tussen een prefab en een maatwerk constructie. In principe mag er op vlak van kwaliteit nooit sprake zijn van ook maar enig verschil tussen beiden. Toch is dat vooral bij maatwerk exemplaren veelal wel het geval. Het komt dat nu precies? Zeer eenvoudig, omdat een maatwerk dakkapel nog steeds voor het overgrote merendeel wordt gerealiseerd door vakmensen. Hun ervaring en kunde zal dan ook niet zelden doorslaggevend zijn voor de kwaliteit waarop je kan rekenen. Even op het internet op zoek gaan naar ervaringen van mensen met dakkapel bedrijven kan op dit vlak heel wat inzichten creëren die je kunnen helpen bij het maken van de juiste beslissing.

Wat met het dak van je dakkapel?

Voor wat het dak van je dakkapel betreft wordt er een onderscheid gemaakt tussen enerzijds een plat dak en anderzijds een hellend exemplaar. Omdat er gebruik wordt gemaakt van verschillende soorten materialen (leien of dakpannen) ten opzichte van een plat dak (roofing) stellen veel mensen zich de vraag of deze de kwaliteit van de dakkapel beïnvloeden. In zekere zin wel. Wil je zo weinig mogelijk omkijken hebben naar je dak en wil je er zeker van zijn dat potentiële schade geen schijn van kans krijgt? In dat geval is het altijd aan te raden om te kiezen voor een schuin dak. Daar staat wel tegenover dat een hellend dak over een aanzienlijk hoger prijskaartje beschikt ten opzichte van een plat exemplaar.

Wees zeker van de beste dakkapel kwaliteit met deze tips!

Wanneer je een investering wil doen in een dakkapel spreekt het voor zich dat je steeds verzekerd wil zijn van de best mogelijke kwaliteit. Dit niet alleen om op korte, maar zeker ook op middellange tot lange termijn problemen te kunnen voorkomen. Om er zeker van te kunnen zijn dat ook jij bent verzekerd van de best mogelijke dakkapel kwaliteit hebben we alvast nog even een aantal belangrijke tips voor jou op een rijtje gezet:

 • Doe een beroep op een dakkapel bedrijf die over een ruime ervaring beschikt;
 • Kies voor een bedrijf met vakbekwaam en goed opgeleid (en bijgeschoold) personeel;
 • Controleer of het dakkapel bedrijf van je keuze over een ruim assortiment beschikt;
 • Controleer goed of er gebruik wordt gemaakt van hoge kwaliteit materialen;
 • Zoek ervaringen op van andere klanten met betrekking tot de service van het bedrijf;
 • Bekijk of de partij in kwestie is aangesloten bij de branchevereniging IKOB-BKB;
 • Kijk na of ze werkt volgens een KOMO-garantie;

Sta je stil bij alle op deze pagina aangegeven aandachtspunten? In dat geval zal je merken dat je altijd kan rekenen op de best mogelijke dakkapel kwaliteit!

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Tien dakkapellen ter inspiratie

We weten allemaal dat je dakkapellen in verschillende uitvoeringen en afwerkingen hebt.

Heb je een omgevingsvergunning nodig bij de aanleg van je dakkapel?

Een bekende soort uitbouw aan je huis is het aanleggen van een

Wat kost een dakkapel met een puntdak?

Een dakkapel heb je in verschillende soorten en maten. Een vorm, die