Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 28 nov 2018

DakkapelspecialistDoor het realiseren van een dakkapel wordt er voor gezorgd dat er op een vrij eenvoudige en zelfs opvallend voordelige wijze een extra bewoonbare ruimte in huis wordt gecreëerd. Het moet echter wel gezegd dat een dakkapel bouwen steeds dient te gebeuren door een echte dakkapel specialist. In principe zouden doe-het-zelvers ook wel even de handen uit de mouwen kunnen steken, maar alles bij elkaar gezien is het bouwen van een dakkapel toch echt iets wat je zal willen overlaten aan een expert. Ben jij dit eveneens van plan, maar wil je graag een goed zicht hebben op de gemiddelde kostprijs die is verbonden aan het onder de arm nemen van een dakkapel specialist? Wij hebben de kosten waar je rekening mee dient te houden bij het onder de arm nemen van een dakkapelspecialist op deze pagina alvast even voor jou op een rijtje gezet.

*Tip:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.

Hoeveel kost een dakkapelspecialist?

Het is een algemeen misverstand dat er uitsluitend een beroep wordt gedaan op de diensten van een dakkapelspecialist op het ogenblik dat er een nieuwe dakkapel moet worden gerealiseerd. Het kan bijvoorbeeld ook voorkomen dat je er voor hebt gekozen om een iets oudere woning over te nemen waar reeds een dakkapel bij aanwezig was. In dat geval kan een dakkapelspecialist worden ingeschakeld om de nodige renovatiewerken uit te voeren. Wij hebben de gemiddelde kosten met betrekking tot het inhuren van een dakkapelspecialist alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

 

Type project Gemiddelde kostprijs
Plaatsen van een dakraam Tussen 475 & 625 euro
Renoveren van een dakkapel Tussen 675 & 4.350 euro
Plaatsen van een dakkapel Tussen 3.275 & 8.350 euro

Tot 30% besparen op de kosten van een dakkapelspecialist?

Het inhuren van een dakkapelspecialist betekent dat je er voor kiest om een beroep te doen op de ervaring en mogelijkheden van een echte vakman. Dat is uiteraard altijd interessant, maar het zorgt er natuurlijk wel voor dat je wordt geconfronteerd met een bepaald kostenplaatje. Gelukkig is het vrij eenvoudig mogelijk om een niet onbelangrijke besparing op deze kostprijs te kunnen realiseren. Wist je bijvoorbeeld dat het uurtarief dat door een dakkapelspecialist in rekening wordt gebracht niet is vastgesteld? Dit betekent in de praktijk dat je door het uitvoeren van een vergelijking altijd kan rekenen op een aantrekkelijke besparing. Deze besparing kan zomaar oplopen tot een alles behalve onaantrekkelijke 30 procent!

De prijsopbouw van een dakkapelspecialist

De prijsopbouw van een dakkapelspecialist bestaat in de basis uiteraard 100 procent uit de arbeidskosten die door hem (of haar) in rekening worden gebracht. Er is echter meer. Het spreekt immers voor zich dat een dakkapelspecialist het nodige materiaal ter beschikking dient te hebben en daarnaast zijn er ook nog de voorrijkosten waar we bij stil moeten blijven staan. De voorrijkosten nemen gemiddeld zo’n 5 procent in beslag van het totale prijskaartje. Gemiddeld bedraagt de kostprijs van het materiaal zo’n 50 procent terwijl de resterende 45 procent opgaat aan het indekken van de arbeidskosten. Let wel, de verhouding tussen de arbeidskosten en het materiaal kan sterk afhankelijk zijn van het type dakkapel welke wordt gerealiseerd. De arbeidskosten bij een maatwerk dakkapel zijn dan ook veel hoger in vergelijking met deze die in rekening worden gebracht bij een prefab dakkapel.

Keuzes die de kostprijs van een dakkapelspecialist kunnen beïnvloeden

Verschillende keuzes welke moeten worden gemaakt met betrekking tot het inhuren van een dakkapelspecialist kunnen een niet onbelangrijke impact hebben op het kostenplaatje waar rekening mee moet worden gehouden. Om er zeker van te zijn dat je geen enkele van deze belangrijke keuzes over het hoofd ziet hebben we er even een aantal voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort dakkapel welke moet worden geplaatst

De arbeidskosten die voor het realiseren van een dakkapel door een dakkapelspecialist in rekening worden gebracht zijn altijd afhankelijk van het soort dakkapel welke moet worden geplaatst. In de praktijk betekent dit dat er een structureel verschil merkbaar is tussen een prefab en een maatwerk dakkapel. Een prefab dakkapel is een behoorlijk stuk voordeliger omdat de constructie in haar totaliteit eigenlijk reeds in de fabriek wordt gemaakt. Met andere woorden, ze wordt in haar totaliteit vervoerd naar de plaats waar ze moet worden bevestigd waardoor de arbeidskosten ter plaatse tot een minimum kunnen worden beperkt.

Keuze 2: Het type renovatie die moet worden uitgevoerd

Beschikt je woning reeds over een enigszins verouderde dakkapel en wil je daar graag iets aan doen? Dat is geen probleem. Je kan er in dat geval namelijk perfect voor kiezen om een dakkapelspecialist onder de arm te nemen die voor jou een renovatie kan uitvoeren. In tegenstelling tot wat er vaak wordt gedacht ben je helemaal niet verplicht om er voor te kiezen om een volledige renovatie uit te laten voeren. Ook een gedeeltelijke renovatie van enkel en alleen bepaalde onderdelen is een mogelijkheid. Wij hebben de verschillende opties inclusief hun kostprijs op dit vlak alvast even voor jou op een rijtje gezet.

 

Type renovatie Gemiddelde kostprijs
Volledige renovatie Gemiddeld zo’n 3.850 euro
Vervangen van de dakbedekking Gemiddeld zo’n 710 euro
Vervangen van de boeiboorden Gemiddeld zo’n 910 euro
Vervangen van de loodslabben Gemiddeld zo’n 675 euro

Keuze 3: Een plaatselijk of landelijk bedrijf

Het is altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat er door een bedrijf voorrijkosten worden aangerekend op het ogenblik dat ze een bepaalde verplaatsing dienen te maken. De hoogte van deze voorrijkosten is sterk afhankelijk van het type bedrijf en van waaruit deze opereert. Een landelijk bedrijf welke een grote afstand moet overbruggen zal namelijk altijd veel hogere voorrijkosten in rekening brengen dan wanneer er sprake is van een regionaal bedrijf die bij jou in de buurt is gelegen.

Interessante bespaartips

Ben jij ook van plan om voor de bouw van jouw dakkapel een beroep te doen op een echte dakkapelspecialist? Wil je er echter zeker van zijn dat je de kosten tot een absoluut minimum kan beperken? In dat geval is het altijd de moeite waard om stil te blijven staan bij de onderstaande bespaartips die we nog voor jou in petto hebben.

  • Kies voor een dakkapelspecialist uit jouw buurt

Net zoals bij nagenoeg alle vakmensen het geval is kiest ook de dakkapelspecialist er voor om zogenaamde voorrijkosten in rekening te brengen. Deze voorrijkosten bedragen amper 0,50 tot 1 euro per kilometer, maar kunnen al snel veel hoger oplopen dan je denkt. Wil je er dus zeker van zijn dat deze kosten tot een absoluut minimum kunnen worden beperkt? Aarzel dan niet om er voor te kiezen om een dakkapelspecialist uit jouw eigen omgeving onder de arm te nemen.

  • Steek ook zelf de handen uit de mouwen

Zelf een dakkapel bouwen is voor veel mensen uiteraard vrij onmogelijk, maar dat betekent niet dat je de dakkapelspecialist geen handje kan helpen. Door te helpen waar mogelijk kan het aantal arbeidsuren worden ingeperkt en dat is altijd mooi meegenomen, zeker op het einde van de rit wanneer de eindfactuur volgt.

Lees ook: traprenovatie specialist

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit