Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis en vrijblijvend

Laatst bewerkt op: 13 jan 2019

Dakkapel schilderen kostenWanneer je over een dakkapel beschikt is het altijd belangrijk om deze te laten schilderen. Het schilderen van je dakkapel zorgt er niet alleen voor dat je steevast kan rekenen op de meest optimale uitstraling, daarnaast komt het de levensduur van het gebruikte materiaal ook nog eens ten goede. Wil je graag jouw dakkapel laten schilderen, maar zou je eerst precies willen weten welke kosten hieraan verbonden zijn? Wij zetten de gemiddelde kosten voor een dakkapel schilderen graag even voor jou op een rijtje.

*Tip:

→ Direct weten wat de kosten voor jou zullen zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hoeveel kost een dakkapel schilderen?

kosten dakkapelLaat ons in eerste instantie even kijken naar de exacte kosten die zijn verbonden aan het schilderen van een dakkapel. Standaard wordt voor het schilderen van een dakkapel in tegenstelling tot bij verschillende andere schilderwerken een vaste totaalprijs voorgesteld. De exacte kostprijs die voor de schilderwerken in rekening zal worden gebracht is gelegen tussen de 600 en 1.200 euro. Je dient er rekening mee te houden dat verschillende factoren deze kostprijs beïnvloeden, in het bijzonder de afmetingen waar de dakkapel over beschikt. Bovendien is het eveneens belangrijk om er bij stil te blijven staan dat het schilderen niet de enige kost is waar je rekening mee dient te houden. Wat bijvoorbeeld te denken van de kosten voor het huren van een steiger? Deze zijn gelegen rond de 75 euro per steiger en per week.

Het merendeel van de kosten die in rekening worden gebracht voor het schilderen van een dakkapel hebben betrekking tot de uitgevoerde arbeid. Dat is interessant. Het feit dat de arbeidskosten zo’n groot deel in beslag nemen van het totale prijskaartje zorgt er namelijk voor dat je op zeer eenvoudige wijze een besparing kan realiseren. Alleen al door offertes bij verschillende schilders aan te vragen is het reeds mogelijk om een besparing te realiseren die zomaar even kan oplopen tot wel 40 procent of meer. Het spreekt voor zich dat dit zeer mooi meegenomen is!

Zie ook: kosten schilder.

Welke onderdelen laten schilderen?

Het is perfect mogelijk dat niet de volledige dakkapel toe is aan een nieuw likje verf. Je kan er dan ook als eigenaar van de woning probleemloos voor kiezen om slechts een deel van de dakkapel te laten schilderen. Onderdelen van een dakkapel die op regelmatige basis een likje verf kunnen gebruiken zijn vooral:

  • De kozijnen
  • De ramen
  • De boeiboorden
  • De zijwangen

Let wel op, wanneer je slechts enkele onderdelen van je dakkapel gaat schilderen kan het voorkomen dat er een kleurverschil merkbaar is. Dit verschil wordt dan niet zozeer gerealiseerd door de kleur op zich, maar wel door de kwaliteit van het schilderwerk en de staat waar deze zich in bevindt.

Realiseren van een langere levensduur

Uiteraard zal je er in eerste instantie altijd voor willen kiezen om je dakkapel te laten schilderen omdat op deze manier de uitstraling van je woning naar een hoger niveau wordt getild, maar er is meer. Door je houten dakkapel op regelmatige basis van een nieuw likje verf te voorzien zorg je er namelijk ook voor dat de levensduur van de dakkapel aanzienlijk wordt verlengd. Op deze manier kan je langer blijven genieten van je dakkapel zonder dat je er echt grote kosten voor moet maken.

Controle van het schilderwerk

Het wordt aangeraden om het schilderwerk bij je dakkapel minstens 2 keer per jaar te controleren. Tijdens deze controle is het vooral belangrijk om aandachtig te zijn voor met name blaasjes of scheurtjes. Wanneer deze vastgesteld kunnen worden is dit een directe indicatie dat het tijd is om het bestaande schilderwerk te vervangen. Op dit vlak is het in het bijzonder belangrijk om stil te blijven staan bij ramen en kozijnen. Hier duiken immers altijd de eerste sporen van slijtage op, niet in het minst omdat ze het meest te lijden hebben onder de weersomstandigheden.

Onderhouden van het schilderwerk

Het is er belangrijk dat je er op regelmatige basis voor kiest om je schilderwerk te onderhouden. Vooral het schoonmaken vormt hier een niet onbelangrijk onderdeel van. Door gebruik te maken van een lauwwarme doek kan je er voor zorgen dat vuil en zand dat zich anders kan manifesteren op je dakkapel zomaar verdwijnt. Op deze manier wordt voorkomen dat het regenwater niet meer goed kan wegvloeien waardoor houtrot kan ontstaan. Dit is slechts een zeer klein werkje die er toch voor kan zorgen dat de duurzaamheid van het schilderwerk aanzienlijk wordt verbeterd.

Afsluiten van een onderhoudsabonnement

Het is uiteraard mogelijk dat je liever zelf geen omkijken hebt naar je dakkapel. In dat geval kan je er altijd voor kiezen om een onderhoudsabonnement af te sluiten. Een dergelijk abonnement kan je afsluiten bij zowel een dakkapellen specialist als bij een schildersbedrijf. Een abonnement kan verder worden afgesloten voor een periode die het best aansluit op jouw verwachtingen. Dit kan bijvoorbeeld voor de termijn van één jaar, maar ook voor meerdere jaren zijn. In het abonnement is niet alleen een regelmatige controle inbegrepen, daarnaast wordt er ook telkens standaard onderhoud uitgevoerd en wordt het schilderwerk van de dakkapel aangepast of bijgewerkt wanneer dat nodig blijkt te zijn. Door een dergelijk abonnement af te sluiten worden onverwachte kosten met betrekking tot het onderhoud van je dakkapel dan ook voorkomen.

Besparen op het schilderen van je dakkapel

Zou je graag je dakkapel willen laten schilderen, maar zou je dit graag willen laten doen tegen de best mogelijke prijs? In dat geval kunnen onderstaande bespaartips je daar beslist een aardig handje bij helpen:

  • Voer de schilderwerken zelf uit. Het kopen van de verf neemt een opvallend beperkt deel in van de totale kostprijs die voor schilderwerken aan je dakkapel in rekening worden gebracht. De grootste kostprijs heeft dan ook betrekking tot de arbeidskosten. Door zelf je dakkapel te schilderen kan je dan ook een zeer aanzienlijke besparing realiseren. Let wel, je dient er rekening mee te houden dat extra kosten zoals bijvoorbeeld de huur van de steiger ook in dit geval nog steeds in rekening gebracht zullen worden.
  • Kies voor een schilder uit de buurt. Schilders brengen net als andere vakmannen doorgaans zogenaamde voorrijkosten in rekening. Deze kosten kunnen evenwel worden beperkt door te kiezen voor een schilder bij jou uit de buurt. Ook op deze manier kan een aantrekkelijke extra kostprijs worden bespaard.

Bron: Schilder-wijzer.nl dakkapel schilderen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit