Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten traditionele dakkapelOp het ogenblik dat je er aan denkt om een dakkapel te bouwen bij jouw woning is het van belang om voor jezelf uit te maken wat je precies van deze dakkapel verwacht. In het merendeel van de gevallen vinden mensen het vooral interessant om over een traditionele dakkapel te kunnen beschikken. Een dergelijke dakkapel zorgt er dan ook voor dat je in jouw woning over een extra leefbare ruimte beschikt die bovendien ook nog eens kan worden gerealiseerd tegen een verrassend interessant prijskaartje. Ben jij ook van plan om een traditionele dakkapel te voorzien bij jouw woning, maar wil je eerst graag wat meer informatie en een duidelijk beeld krijgen van de kosten die er aan verbonden zijn? In dat geval ben je op deze pagina zeker en vast aan het juiste adres!

*Tip:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.

Hoeveel kost een traditionele dakkapel?

Het eerste wat je, je uiteraard zal afvragen is welke kosten er precies zijn verbonden aan een traditionele dakkapel. Vooraleer we verder ingaan op deze kosten is het belangrijk om rekening te houden met de exacte specificaties en mogelijkheden van een traditionele dakkapel. In vergelijking met een zogenaamde prefab variant wordt deze namelijk niet in de fabriek, maar wel ter plaatse bij de klant in elkaar gezet. Dit brengt een niet onbelangrijk voordeel met zich mee. Van een traditionele dakkapel is namelijk bekend dat ze geheel naar eigen wens kan worden gebouwd.

Over welke eisen je met andere woorden ook beschikt, ze zijn allemaal zonder enig probleem realiseerbaar. Dit is iets waar je in het geval een prefab dakkapel uiteraard alleen maar van kan dromen. Let wel, voor een traditionele dakkapel dient er rekening te worden gehouden met een gemiddelde meerprijs die is gelegen rond de 25 procent in vergelijking met een gewone prefab constructie. Wij hebben in ieder geval een aantal kosten met betrekking tot het laten realiseren van een traditionele dakkapel voor jou op een rijtje gezet.

Type maatwerk dakkapel Gemiddelde kostprijs
Houten maatwerk dakkapel Vanaf ongeveer 4.100 euro
Kunststof maatwerk dakkapel Vanaf ongeveer 4.800 euro
Polyester maatwerk dakkapel Niet van toepassing

Zoals bovenstaande prijstabel reeds aangeeft is het helaas niet mogelijk om bij een traditionele dakkapel te kiezen voor polyester als materiaal. Wil je dit absoluut wel? In dat geval ben je genoodzaakt om er voor te kiezen om een prefab dakkapel te kopen en te laten plaatsen.

Tot 30% besparen op je traditionele dakkapel

In vergelijking met een prefab dakkapel is het meteen duidelijk dat een traditionele variant een behoorlijk stuk duurder is. De 25 procent die je doorgaans extra moet betalen voor een prefab dakkapel kan echter vrij eenvoudig worden gecompenseerd, namelijk door het uitvoeren van een objectieve vergelijking tussen verschillende bedrijven die een dergelijke dakkapel voor jou kunnen realiseren. Door offertes voor een traditionele dakkapel aan te vragen bij meerdere bedrijven is het dan ook mogelijk om zomaar even een niet oninteressante besparing te realiseren die kan oplopen tot een slordige 30 procent. Het spreekt voor zich dat op deze manier het aanschaffen van een traditionele dakkapel een behoorlijk stuk voordeliger wordt gehouden.

De prijsopbouw van een traditionele dakkapel

Wanneer we de prijsopbouw van een traditionele dakkapel van naderbij gaan bekijken kunnen we alleen maar vaststellen dat deze voor het grootste deel bestaat uit de kosten voor de arbeid. Dat lijkt op het eerste zicht misschien opvallend, maar dat is het niet. Een prefab dakkapel wordt namelijk haast kant en klaar gemaakt in de fabriek waardoor ze ter plaatse alleen nog maar dient te worden bevestigd. Dat geldt helemaal niet voor een traditionele dakkapel. Bij een dergelijke dakkapel is er dan ook sprake van maatwerk wat er voor zorgt dat ze geheel naar eigen wens kan worden aangepast. Omwille van deze reden nemen de arbeidskosten gemiddeld zo’n 50 procent van de totale kostprijs in beslag. De materiaalkost is goed voor 40 procent en de resterende 10 procent gaat naar de voorrijkosten en de kosten voor het afvoeren van eventueel bouwpuin.

Keuzes die de kostprijs van een traditionele dakkapel beïnvloeden

Vooraleer je er voor kiest om een bepaalde, traditionele dakkapel te kopen is het niet meer dan normaal dat je even goed kijkt naar de verschillende keuzes die gemaakt dienen te worden. Al deze verschillende keuzes kunnen er namelijk voor zorgen dat het uiteindelijke kostenplaatje op niet onaanzienlijke wijze wordt beïnvloed.

Keuze 1: Het materiaal voor jouw traditionele dakkapel

Wanneer je de voorkeur geeft aan een traditionele dakkapel kan je een keuze maken uit twee verschillende soorten materialen. Zo is het niet alleen maar mogelijk om te kiezen voor hout, maar kan je eveneens gebruikmaken van kunststof. Van de beide mogelijkheden is hout op financieel vlak wel het interessantst. Bovendien beschikt hout over een warm karakter en heeft ze ook nog eens standaard vrij degelijke isolatiewaardes. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat het merendeel van de mensen die er voor kiezen om een traditionele dakkapel te laten realiseren kiezen voor hout. Polyester is voor wat het bouwen van een dakkapel betreft altijd de duurste materiaalkeuze. Deze behoort bij een traditionele dakkapel evenwel sowieso niet tot de mogelijkheden. Dat is bij de prefab variant uiteraard wel het geval.

Keuze 2: Het dak van je traditionele dakkapel

Een traditionele dakkapel kan zowel worden voorzien van een plat als van een schuin dak. In principe is een plat dak altijd standaard inbegrepen in de aangegeven prijs in de offerte. Wanneer je toch meer een voorstander bent van een schuin dak is dat bij een traditionele dakkapel uiteraard zonder probleem te realiseren. Je moet er wel rekening mee houden dat de realisatie van een dergelijk, schuin dak gepaard gaat met een gemiddelde meerprijs die is gelegen rond de 1.000 euro.

Keuze 3: De eventuele opties waar gebruik van wordt gemaakt

Buiten de constructie en het materiaal is het met betrekking tot het realiseren van jouw traditionele dakkapel eveneens belangrijk om rekening te houden met de eventuele opties die nog voor handen zijn. Ga je bijvoorbeeld een insectenhor in de dakkapel plaatsen, ben je van plan om de beglazing te moderniseren en te vervangen door bijvoorbeeld hoogrendementsglas en ga zo maar door. Al deze verschillende opties komen uiteraard met een bepaalde kostprijs, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat het comfort in de dakkapel aanzienlijk wordt verbeterd.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Nieuwe dakkapel? Kies voor zink

Dakkapellen zijn in Nederland bijzonder populair. Dat is ook niet vreemd, want

Een dakkapel aanschaffen: hout of kunststof?

Sinds de aankondiging van de uitbraak van het coronavirus werd men gevraagd

De onderhoudsvrije dakkapel: Mythe of werkelijkheid?

Heb jij ruimte voor het plaatsen van een dakkapel, dan is dit