Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Dakkapel kopenWil je graag een dakkapel kopen? In dat geval zijn er verschillende factoren waar je graag even stil bij zal willen blijven staan. Een dakkapel kopen is dan ook niet iets dat je zomaar in één, twee, drie doet. Een dakkapel kan bijvoorbeeld worden aangekocht met twee uiteenlopende constructies. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een prefab en voor een maatwerk dakkapel. Welke van beide constructies uiteindelijk je voorkeur zal hebben is bepalend voor de kostprijs die in rekening zal worden gebracht. Wil je een dakkapel kopen, maar zou je graag eerst willen beschikken over gedetailleerde prijsinformatie? In dat geval ben je op deze pagina ongetwijfeld aan het juiste adres!

*Tip:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.

Welke kosten zijn verbonden aan een dakkapel kopen?

De eerste keuze die bij een dakkapel kopen gemaakt dient te worden heeft betrekking tot de constructie waar deze over beschikt. Meteen daarna zal er evenwel ook speciale aandacht moeten worden besteed aan het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Het materiaal is uiteraard niet alleen maar bepalend voor het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht, daarnaast heeft ze ook een structurele impact op de uitstraling van de dakkapel. Hier even grondig over nadenken is dan ook een absolute must.

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er tegenwoordig voor om een prefab dakkapel te laten plaatsen. Een dergelijke constructie heeft doorgaans de voorkeur omdat de overlast zo beperkt mogelijk kan worden gehouden, maar daarnaast ook omdat de arbeidskosten gevoelig lager komen te liggen. Voor een prefab dakkapel kopen kan rekening worden gehouden met de onderstaande kosten:

Gebruikt materiaal Gemiddelde kostprijs
Prefab houten dakkapel Vanaf 3.275 euro
Prefab kunststof dakkapel Vanaf 3.800 euro
Prefab polyester dakkapel Vanaf 4.775 euro

In bepaalde gevallen zal je echter kunnen vaststellen dat een prefab dakkapel niet al je vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen. In een dergelijke situatie is het noodzakelijk om er voor te kiezen om een maatwerk dakkapel te laten bouwen. We hebben ook op dit vlak even de verschillende kosten die aangerekend kunnen worden, afhankelijk van het materiaal voor jou op een rijtje gezet.

Gebruikt materiaal Gemiddelde kostprijs
Maatwerk houten dakkapel Vanaf 4.050 euro
Maatwerk kunststof dakkapel Vanaf 4.750 euro
Maatwerk polyester dakkapel Niet mogelijk

Tot 30% besparen op een dakkapel kopen? Het kan!

Een dakkapel kopen kan gepaard gaan met een niet onaanzienlijke kostprijs. Dit zorgt er voor dat veel mensen er meteen voor kiezen om op zoek te gaan naar mogelijkheden om te besparen op de aankoopprijs van hun dakkapel. De mogelijkheden op dit vlak hoef je helemaal niet zo ver te zoeken als vaak wordt gedacht, in tegendeel. Wist je bijvoorbeeld dat er reeds door het uitvoeren van een objectieve vergelijking zomaar tot wel 30 procent kan worden bespaard? De kostprijs voor het materiaal waaruit een dakkapel bestaat evenals het prijskaartje dat is verbonden aan de uit te voeren arbeid zijn immers beiden niet vastgesteld. Een objectieve vergelijking uitvoeren tussen de offertes die zijn verkregen van verschillende bedrijven is dan ook altijd de moeite meer dan waard!

De prijsopbouw van een dakkapel kopen

Met een dakkapel kopen gaan heel wat kosten gepaard. We onderscheiden in totaal vier verschillende kosten waar rekening mee dient te worden gehouden. Het grootste deel van de taart wordt ingenomen door het kopen van het vereiste materiaal. Deze is goed voor zomaar even 45 procent. 30 procent van de kosten gaan naar de arbeid die moet worden verricht en 15 procent is vereist voor het aanschaffen en laten plaatsen van een kunststof kozijn. Tot slot zijn er nog de afvoerkosten die de resterende 10 procent in beslag nemen.

Keuzes die de kostprijs van een dakkapel kopen kunnen beïnvloeden

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat een dakkapel kopen pas mogelijk wordt op het ogenblik dat er verschillende keuzes worden gemaakt. Elke keuze die je met betrekking tot een dakkapel kopen maakt zal echter voor een deel bepalend zijn voor het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. Wij hebben de belangrijkste van deze keuzes alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Een prefab of een traditionele dakkapel?

Misschien wel de belangrijkste keuze met betrekking tot een dakkapel kopen die eigenlijk meteen reeds moet worden gemaakt heeft betrekking tot de constructie waar deze over beschikt. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven wordt er over het algemeen voor gekozen om een prefab dakkapel te kopen. Een dergelijke dakkapel is niet alleen eenvoudig te realiseren, daarnaast kan ze ook nog eens worden aangekocht tegen een kostprijs die zomaar even gemiddeld 1.000 euro lager is gelegen in vergelijking met een maatwerk dakkapel. Let wel, bij het kopen van een prefab dakkapel zijn de personalisatiemogelijkheden uiteraard een behoorlijk stuk beperkter, om maar niet te zeggen onbestaande.

Keuze 2: Het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt

Afhankelijk van het soort dakkapel constructie waarvoor je hebt gekozen is het mogelijk om een keuze te maken uit respectievelijk twee of drie materialen. We onderscheiden op dit vlak dan ook hout van kunststof en uiteraard het zogenaamde polyester. Deze laatste is uitsluitend mogelijk wanneer er voor wordt gekozen om een prefab dakkapel te kopen. Heb je toch liever maatwerk? In dat geval zal je tevreden moeten zijn met een dakkapel die is gemaakt van hout of kunststof. Is het voor jou vooral van belang om de kostprijs zoveel mogelijk te drukken en ben je niet bang voor een beetje onderhoud dat op jaarbasis moet worden uitgevoerd? In dat geval is het altijd het interessantst om er voor te kiezen om een houten dakkapel te kopen!

Keuze 3: Het dak waar je dakkapel over beschikt

Wat het dak van een dakkapel betreft kan er een keuze worden gemaakt tussen twee verschillende opties. Standaard zit altijd een plat dak inbegrepen in de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Dit betekent dat er voor een dergelijke constructie geen rekening moet worden gehouden met een potentiële meerprijs. Dat is wel het geval op het ogenblik dat er wordt gekozen voor een schuin of hellend dak. Bij een dergelijke dakconstructie kan er rekening worden gehouden met een gemiddelde meerprijs van zo’n 900 à 1.000 euro.

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Het verschil tussen een prefab en een maatwerk dakkapel

Een dakkapel aanleggen brengt veel voordelen met zich mee. Den zo aan

Nieuwe dakkapel? Kies voor zink

Dakkapellen zijn in Nederland bijzonder populair. Dat is ook niet vreemd, want

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in een hele hoop normale woningen terug