Dakkapel kiezen

Dakkapel kiezenBijzonder veel mensen zien in het realiseren van een dakkapel een uitstekende mogelijkheid om de bewoonbare oppervlakte te vergroten. Vaak is het namelijk helemaal niet mogelijk om je huis in de breedte uit te breiden waardoor de plaatsing van een dakkapel de perfecte oplossing biedt. Daarnaast is het ook nog eens zo dat een dakkapel helemaal niet zo duur hoeft te zijn als veel mensen denken, in tegendeel. Ben je ook van plan om een dakkapel te realiseren bij je huis, maar wil je eerst een duidelijk beeld krijgen van de verschillende mogelijke dakkapellen die op de markt verkrijgbaar zijn? Wij helpen je door middel van de informatie op deze pagina graag met een dakkapel kiezen.

*Tip:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.

Inhoud:

Waarom een dakkapel laten plaatsen?

We kunnen heel wat interessante redenen aanhalen waarom het de moeite waard kan zijn om er voor te kiezen om een dakkapel laten plaatsen bij je woning. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat op deze manier zeer eenvoudig de beschikbare ruimte kan worden uitgebreid. Door het realiseren van een dakkapel is het mogelijk om een extra slaapkamer in te richten of misschien kan je op deze manier wel een mooi thuiskantoor creëren met uitzicht op de omgeving. In ieder geval, wanneer je op zoek bent naar een mogelijkheid om op een betaalbare manier een uitbreiding voor je huis te realiseren is het absoluut de moeite waard om een dakkapel te laten plaatsen.

Hoe een dakkapel kiezen?

Een dakkapel kiezen kan pas gebeuren nadat je een goed beeld hebt van de verschillende mogelijkheden die er op de markt zijn terug te vinden. In eerste instantie moet er bijvoorbeeld worden gekeken naar de verschillende constructies die tot de mogelijkheden behoren. We onderscheiden op dit vlak twee verschillende opties, namelijk:

  • Een prefab dakkapel
  • Een maatwerk dakkapel

Een prefab dakkapel is in het bijzonder interessant voor mensen die op zoek zijn naar een dakkapel die over een zo scherp mogelijk prijskaartje beschikt. De constructie van de dakkapel wordt in deze situatie namelijk volledig in de fabriek gemaakt waarna ze gewoon op de locatie zelf moet worden gemonteerd. Dit zorgt er voor dat er zeer veel geld kan worden bespaard op de arbeid die moet worden uitgevoerd. Waarom kiezen veel mensen dan toch nog steeds voor een maatwerk dakkapel? Omdat het bij een dergelijke constructie uiteraard mogelijk is om echt precies maatwerk te verrichten. Wie zeer specifieke eisen heeft kan deze dan ook allemaal gerealiseerd zien worden bij een maatwerk dakkapel. Dat is niet het geval bij een prefab uitvoering. Je moet op dit vlak dus afwegen wat voor jou precies het belangrijkst is.

Het materiaal waaruit de dakkapel moet bestaan

Nadat je het soort constructie hebt gekozen is het tijd geworden om te kijken naar het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. In principe behoren drie materialen tot de mogelijkheden, maar dat is niet altijd het geval. Een polyester dakkapel is namelijk uitsluitend mogelijk als prefab uitvoering. Wil je liever kiezen voor een dakkapel van hout of van kunststof? In dat geval is het wel mogelijk om zowel te kiezen voor een prefab als voor een maatwerk dakkapel. Wil je er zeker van zijn dat je kan genieten van de scherpst mogelijke prijs voor jouw dakkapel? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor hout. Bovendien beschik je op deze manier nog eens over het bijkomend voordeel dat hout van nature reeds over een degelijke, isolerende waarde beschikt. Zo sla je eigenlijk twee vliegen in één klap.

Hoeveel kost een dakkapel?

Bij de keuze van de dakkapel zal er uiteraard door de potentiële eigenaar ook altijd rekening worden gehouden met de kostprijs die er voor in rekening wordt gebracht. Wat de prijs van een dakkapel betreft wordt er uiteraard een onderscheid gemaakt tussen een prefab en een maatwerk uitvoering, maar ook het materiaal speelt een niet onbelangrijke rol. Om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk niet voor een dakkapel kiest die niet aan je vooropgestelde verwachtingen weet te voldoen hebben we even enkele tarieven voor jou op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

 

Type dakkapel Prijs prefab dakkapel Prijs maatwerk dakkapel
Houten dakkapel Vanaf 3.300 euro Vanaf 4.100 euro
Kunststof dakkapel Vanaf 3.800 euro Vanaf 4.750 euro
Polyester dakkapel Vanaf 4.800 euro Niet van toepassing

Interessante bespaartips bij een dakkapel kiezen

Een dakkapel kiezen is één ding, maar het spreekt voor zich dat je de kostprijs van je dakkapel altijd zoveel mogelijk zal willen drukken. Dat kan gelukkig gebeuren op tal van verschillende manieren. Wij hebben alvast enkele zeer interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het uitkiezen van een bepaalde dakkapel, namelijk:

  • Kies voor een prefab dakkapel

Wanneer je slechts een beperkt budget voor handen hebt met betrekking tot het kopen van een dakkapel is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een prefab constructie. In de praktijk kan deze keuze je namelijk al snel een besparing opleveren die zomaar even kan oplopen tot een slordige 1.000 euro. Let wel, door te kiezen voor een prefab dakkapel ben je vrij beperkt in de mogelijkheden op vlak van personalisatie.

  • Laat de dakkapel realiseren door een bedrijf uit de buurt

Hoe je het ook draait of keert, er worden door het bedrijf die je dakkapel komt plaatsen altijd bepaalde voorrijkosten in rekening gebracht. Deze voorrijkosten kunnen gelukkig wel worden beperkt door een beroep te doen op een bedrijf die bij jou in de buurt is gevestigd. Op deze manier kan je tot wel 10 procent op het totale kostenplaatje van je dakkapel uitsparen en dat is toch mooi meegenomen.

  • Hout is veruit het voordeligste materiaal

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het bij een dakkapel kiezen mogelijk om een keuze te maken uit drie verschillende materialen. We onderscheiden op dit vlak de materialen hout, kunststof evenals polyester. Van alle drie deze materialen is hout echter veruit het voordeligst. Bovendien beschikt hout over een zeer mooi en warm karakter en is het ook nog eens goed isolerend waardoor het absoluut de moeite waard is om je dakkapel uit te laten vervaardigen.

Vergelijk dakkapelspecialisten in jouw regio!

Dakkapellen komen in verschillende soorten en maten. Omdat het veelal om maatwerk gaat zijn de prijzen moeilijk te bepalen. Vraag daarom eerst diverse offertes en vergelijk de opties en de prijzen. Vul hieronder je postcode in (vervolgens het formulier) en bespaar ook.

Dakkapel anno 2023: trends en innovaties

Dakkapellen zijn de afgelopen jaren …

De onderhoudsvrije dakkapel: Mythe of werkelijkheid?

Heb jij ruimte voor het plaatsen …

Expert tips: Zelf een dakkapel plaatsen

Je ziet het tegenwoordig steeds …

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in …

dakkapel voorbeeld

Nieuwe dakkapel? Kies voor zink

Dakkapellen zijn in Nederland bijzonder …

moderne dakkapel

Tien dakkapellen ter inspiratie

We weten allemaal dat je dakkapellen …