Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Veel mensen zoeken tegenwoordig in de verschillende zoekmachines die op het internet zijn terug te vinden op de term ‘dakkapel te koop’. Dit betekent dat de populariteit van deze vorm van uitbreiding voor je woning de afgelopen jaren behoorlijk is toegenomen. Dakkapel te koop is ook een vorm van advertentie welke we tegenwoordig op het internet veelvuldig zien opduiken. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat bouwgrond duurder is geworden waardoor leveranciers beseffen dat woningeigenaars steeds vaker andere alternatieven gaan opzoeken. Wil jij ook graag een dakkapel kopen of laten realiseren, maar weet je nog niet goed hoe je dit precies gaat aanpakken? We vertellen je er graag alles over op deze pagina!

Waarom zou je nu een dakkapel kopen?

Ondanks het feit dat een dakkapel absoluut niet nieuw is moet het gezegd dat ze tegenwoordig een hernieuwde populariteit teruggevonden lijkt te hebben. Hier zijn verschillende redenen voor aan te halen. In eerste instantie zijn er bijvoorbeeld nog altijd de bekende redenen waarom mensen er voor kiezen om een dakkapel toe te voegen aan hun huis. Het gaat hierbij niet alleen om het verbeteren van de lichtinval in de dakkapel en de rest van de woning, maar ook omdat er op deze manier meer beloopbare oppervlakte voor handen komt. Dit laatste is tegenwoordig nog noodzakelijker dan vroeger. Dat heeft voor een niet onbelangrijk deel te maken met het feit dat bouwgrond stelselmatig duurder is geworden.

 

De duurder geworden bouwgrond is vooral een doorn in het oog van jonge mensen die bijvoorbeeld een gezinnetje willen stichten. Wij hebben vaak niet voldoende aan slechts één enkele slaapkamer in huis en / of willen graag een ruime badkamer waar ze met meerderen tegelijkertijd gebruik van kunnen maken. Op het eerste gezicht lijkt dat geen probleem, maar vaak vereist de woning daarvoor een behoorlijke oppervlakte en dat is wel een issue. Deze oppervlakte dient namelijk eerst aangekocht te worden met een steeds toenemende prijs per vierkante meter bouwgrond is dat lang niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger.

 

Bovenstaande zorgt er voor dat er in plaats van een zijdelingse uitbreiding (op de begane grond) steeds vaker wordt gekeken in de richting van een opbouw of een dakkapel. Op deze manier is er geen extra grondoppervlakte vereist terwijl er toch zonder al teveel problemen één of meerdere kamers aan het huis toegevoegd kunnen worden. Het is vanuit dit oogpunt dan ook zeker niet zo vreemd dat de dakkapel door de jaren heen terug sterk aan populariteit heeft gewonnen, in tegendeel.

Waar een dakkapel kopen?

Voor het kopen van een dakkapel zal je graag een beroep willen doen op een gespecialiseerde dakkapel leverancier. Er zijn tegenwoordig op de markt heel veel verschillende bedrijven terug te vinden die hun klanten de mogelijkheid aanbieden om een dakkapel te kopen. In eerste instantie zijn er de gespecialiseerde bedrijven die niets anders doen dan alleen maar dakkapellen bouwen en verkopen, maar daarnaast bieden ook grotere ketens zoals bijvoorbeeld een Gamma of een Praxis je de mogelijkheid om met behulp van hun materialen een dakkapel te realiseren. Welke mogelijkheid voor jou nu precies het meest interessant is, is altijd te wijten aan je persoonlijke verwachtingen en bijvoorbeeld hoe hoog je doe-het-zelvers-gehalte precies is.

 

Zoek je naar een ‘dakkapel te koop’? Dan zal je een ongelofelijk uitgebreid aanbod aan mogelijkheden voorgeschoteld krijgen. Omdat dit nogal overweldigend kan zijn is het wellicht een aanrader om op voorhand even bij jezelf te rade te gaan wat je nu precies van je dakkapel verwacht. Dient het bijvoorbeeld een vrij standaard prefab dakkapel te zijn of zou je graag hebben dat de vakman deze volledig op maat van je wensen maakt? Beide opties zijn uiteraard mogelijk, al moet je er wel rekening mee houden dat een traditionele of maatwerk dakkapel altijd gepaard gaat met een aanzienlijk hoger uitvallend prijskaartje.

Tweedehandse materialen voor dakkapel te koop?

Het lijkt misschien een beetje vreemd, maar lang niet alle materialen die door mensen worden gebruikt bij het realiseren van een dakkapel zijn nieuw, in tegendeel. Er wordt door bijzonder veel partijen steevast het nodige onderzoek gedaan naar verschillende authentieke materialen die bijvoorbeeld op bouwmarkten of gewoon op de algemene tweedehandse markt worden aangeboden. Dergelijke materialen zijn tegenwoordig populair omwille van meerdere redenen, namelijk de volgende:

 

  1. Tweedehandse materialen zijn voordeliger in aankoop;
  2. Bepaalde tweedehandse materialen zoals dakpannen beschikken toch over een optimale kwaliteit die vergelijkbaar is met nieuwe exemplaren;
  3. Verschillende tweedehandse materialen die kunnen worden gebruikt voor de afwerking van een dakkapel beschikken over een zekere authenticiteit waardoor ze een visuele meerwaarde kunnen betekenen voor de dakkapel in kwestie;

 

Bovenstaande werkt natuurlijk ook in de omgekeerde richting. Heb je een oud huisje gekochten heb je bij de afbraak daarvan een groot deel van de dakpannen of andere materialen kunnen recupereren? In dat geval hoeft niets je in de weg te staan om deze te gebruiken bij de realisatie van je nieuwe dakkapel en / of om ze aan te bieden op de tweedehandse markt. Zo kan ook jij hier nog een zeker financieel voordeel uit halen.

Dakkapel te koop tegen de scherpste prijs

De mogelijkheid om een dakkapel te kopen heb je natuurlijk altijd. Echter is het de meeste mensen er vooral om te doen dat ze deze kunnen aanschaffen tegen de best mogelijke prijs. Omwille van deze reden is het altijd interessant om rekening te houden met:

 

  1. Het feit of er op het moment dat je wenst te investeren in een dakkapel er ergens sprake is van een zekere uitverkoop of niet.

 

  1. Of je met het dakkapel bedrijf waar je een beroep op wenst te doen kan onderhandelen over de prijs of niet.

 

  1. De eventuele extra kosten die nog aangerekend kunnen worden voor bijvoorbeeld de levering en plaatsing van een prefab (of maatwerk) dakkapel.

 

Het is bovendien uiteraard niet aan te raden om zomaar een beroep te doen op de diensten van de eerste, de beste dakkapel leverancier die je kan vinden, in tegendeel. Om er zeker van te zijn dat je altijd een dakkapel kan bestellen tegen de scherpst mogelijke prijs is het namelijk een vereiste om verschillende offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Ga ook nooit zomaar blind af op de kostprijs van de dakkapel op zich, maar hou ook altijd rekening met de eventuele extra kosten zoals de voorrijkosten die aangerekend kunnen worden. Alleen op die manier ben je altijd echt verzekerd van de beste prijs voor jouw dakkapel.

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in een hele hoop normale woningen terug

Expert tips: Zelf een dakkapel plaatsen

Je ziet het tegenwoordig steeds meer. Een dakkapel op je woning plaatsen.

dakkapel voorbeeld

Nieuwe dakkapel? Kies voor zink

Dakkapellen zijn in Nederland bijzonder populair. Dat is ook niet vreemd, want