Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Een dakkapel kan tegenwoordig worden aangekocht in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Als eigenaar van een woning die graag een dakkapel wenst te voorzien kan je niet alleen kiezen voor een casco exemplaar, daarnaast kan ze ook volledig zijn afgewerkt. Dit laatste is voor veel mensen het interessantst omdat ze op die manier meteen over de mogelijkheid beschikken om hun dakkapel in gebruik te nemen. Dat is niet het geval wanneer er sprake is van een casco exemplaar, in tegendeel. Wil jij graag een dakkapel compleet afgewerkt bestellen, maar ben je eerst nog op zoek naar meer informatie, niet in het minst over de prijzen waar je rekening mee dient te houden? Je ontdekt er alles over op deze pagina!

Wanneer is een dakkapel compleet?

Op het eerste zicht zie je het natuurlijk niet, maar een dakkapel is steeds opgebouwd uit verschillende onderdelen. Het gaat hierbij niet alleen om de afwerking aan de buitenkant, wat ook te denken van de afwerking aan de binnenzijde evenals van de constructie die verantwoordelijk is voor het dragen van de hele dakkapel? Dit zijn stuk voor stuk cruciale onderdelen die allen uiteraard over hun eigen, specifieke prijskaartje beschikken.

De constructie van je dakkapel

In eerste instantie is er dus de constructie van de dakkapel. Wat dit betreft wordt er een onderscheid gemaakt tussen enerzijds een prefab en anderzijds een maatwerk exemplaar. Dit is een belangrijk verschil. Indien je er voor kiest om een prefab dakkapel te laten plaatsen beschik je namelijk reeds over een zeer doorgedreven afwerking. Bovendien is deze ook altijd wat voordeliger in vergelijking met een maatwerk exemplaar. Een belangrijk punt om rekening mee te houden is wel dat je bij deze laatste over veel meer keuzevrijheid beschikt. Met andere woorden, heb je bijzonder specifieke eisen in je hoofd voor je dakkapel? Dan is het vaak alleen met behulp van een maatwerk exemplaar mogelijk om deze te vervullen.

Afwerking aan de buitenkant van de dakkapel

Naast de constructie van de dakkapel is het van belang om rekening te houden met de afwerking aan de buitenkant van de constructie. Deze is natuurlijk geheel afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur. In principe maak je dit ook zo duur als je zelf wil, maar je dient er wel rekening mee te houden dat alleen het gebruik van echt kwalitatieve materialen er voor zorgt dat je kan rekenen op een optimale levensduur. Kies je er voor om de buitenkant van je dakkapel met kunststof af te werken? In dat geval dien je er rekening mee te houden dat je een keuze kan maken uit de onderstaande mogelijkheden:

  • Keralit kunststof dakkapellen;
  • Trespa kunststof dakkapellen;

Bovenstaande opties zijn bovendien nog maar het puntje van de ijsberg. Hiermee willen we echter aantonen dat er niet zomaar één type kunststof dakkapel bestaat, maar ze wel verkrijgbaar is in verschillende soorten kwaliteiten. Ondanks het feit dat ook de kostprijs tussen de verschillende soorten (uiteraard) verschilt is het zo dat dit eveneens geldt voor de levensduur waardoor ze zich kenmerken. Kiezen voor een complete kunststof dakkapel van een goed merk levert je op middellange tot lange termijn altijd het meeste op.

Afwerking aan de binnenkant van de dakkapel

Buiten de afwerking aan de buitenkant spreekt het voor zich dat je ook rekening zal willen houden met de manier waarop de dakkapel aan de binnenkant is afgewerkt. Op dit vlak zijn er heel veel verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan de isolatie die wordt geplaatst waardoor warmteverlies kan worden voorkomen, maar wat bovendien ook te denken van het schilderen van het interieur van je dakkapel? Een ander punt waar je bij stil dient te blijven staan is terug te vinden in de plaatsing van de ramen. Hoe dan ook, om er zeker van te zijn dat je, je alvast een zeker beeld kan vormen van de kostprijs voor de afwerking aan de binnenkant van je dakkapel hebben we reeds het één en ander hieronder voor jou op een rijtje gezet.

Type afwerking dakkapel binnenkant Gemiddelde kostprijs
Plaatsing van ventilatierooster Tussen 55 & 75 euro per stuk
Plaatsing van een insectenhor Tussen 80 & 100 euro per stuk
Plaatsing van een rolluik of screen Tussen 475 & 975 euro per stuk
Afwerking aan de binnenkant Vanaf een bedrag van gemiddeld 300 euro
Knieschotten (excl. het materiaal) Tussen 25 & 40 euro per uur

Ook voor de afwerking aan de binnenkant van je dakkapel geldt dat je deze eigenlijk zo duur maakt als je zelf wil. Door een dakkapel in één keer compleet te bestellen heb je wel als voordeel dat alle individuele onderdelen voordeliger zullen uitvallen dan wanneer je ze één per één zou aankopen en zou laten plaatsen. Dat is dus zeker iets om in het achterhoofd te houden.

Waarom kiezen voor een dakkapel compleet?

De belangrijkste reden waarom een dakkapel compleet kopen voor veel mensen interessant is, is natuurlijk vrij voor de hand liggend. Het is namelijk zo dat een dakkapel compleet bestellen en laten plaatsen er meteen voor zorgt dat je deze ook daadwerkelijk kan gaan gebruiken. Veel mensen geven de voorkeur aan een casco uitvoering omdat deze in aankoop interessanter… of beter gezegd toegankelijker is. Dat is natuurlijk ook wel degelijk het geval, maar er dient wel rekening mee te worden gehouden dat er nog heel wat extra werk in zal moeten worden geïnvesteerd. Dit is bovendien extra werk die veel mensen het liefst van allemaal zelf doen in plaats van het uitbesteden, maar dan moet je er wel natuurlijk een beetje handig voor zijn.

Er voor kiezen om een dakkapel compleet te laten leveren en plaatsen biedt dus een zekere vorm van comfort. Je hoeft geen rekening meer te houden met extra werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden waardoor alle overlast zich beperkt tot een bepaalde periode. Dat is niet zo indien je er voor zou kiezen om een casco exemplaar te kopen en deze zelf verder gaat afwerken. Wil je dus met andere woorden binnen een zo kort mogelijke periode kunnen genieten van je dakkapel? Dan is kiezen voor een complete dakkapel zeker de moeite meer dan waard!

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Wat komt er kijken bij een dakkapel?

Het aanleggen van een dakkapel is een soort uitbouw aan je schuine

10x veelgemaakte fouten dakkapel

Een dakkapel op het dak van je woning biedt vele voordelen, waaronder

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in een hele hoop normale woningen terug