Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Indien je een dakkapel hebt aangekocht zal je kunnen vaststellen dat standaard de afwerking aan de buitenkant is inbegrepen in de aangegeven kostprijs. Dat is goed om te weten, maar het spreekt voor zich dat je ook zal willen kunnen rekenen op een afwerking aan de binnenkant van de dakkapel. Alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om ten volle van je dakkapel te kunnen genieten. Voor wat de afwerking van je dakkapel aan de binnenkant betreft kan je rekening houden met een ongelofelijk uitgebreid aan mogelijkheden. Welke mogelijkheden dit precies zijn en met welke kostprijs je rekening dient te houden vertellen we je graag op deze pagina.

Hoe je dakkapel aan de binnenkant afwerken?

Voor wat de binnenafwerking van je dakkapel betreft kan je een keuze maken uit diverse opties. Zo kan je kiezen voor een afwerking met gipsplaten, maar is het eveneens mogelijk om gebruik te maken van plinten en / of afwerklatten. Wil je alle beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk kunnen benutten? Kies dan voor het realiseren van een opbergruimte onder je dakkapel en vergeet ook de vensterbank niet! Bovendien spreekt het voor zich dat je een bepaalde eenheid in je huis zal willen creëren. Om dit te kunnen doen is het steeds van belang om ze in dezelfde kleur te schilderen als de rest van je interieur. Heb je er voor gekozen om je dakkapel in te richten als slaapkamer? In dat geval zal je ook nog rekening willen houden met het voorzien van goede verduisteringsmogelijkheden.

Dakkapel afwerking binnenkant zelf doen of uitbesteden?

Voor wat het afwerken van je dakkapel betreft kan je in principe altijd een keuze maken uit twee verschillende opties. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf de afwerking voor je rekening te nemen of je kan dit uitbesteden aan een expert. Beide mogelijkheden beschikken uiteraard over diens eigen voor- en nadelen. Kies je er voor om zelf de afwerking van de binnenkant van je dakkapel te doen? Hou dan rekening met de volgende zaken:

 

  1. Je spaart heel wat geld uit aan arbeidsuren, maar je dient er wel je tijd in te investeren;
  2. Je moet nog altijd de vereiste materialen voor de binnenafwerking aanschaffen;
  3. In bepaalde situaties is het een vereiste om extra hulpmiddelen aan te kopen waardoor je alsnog met een hoger prijskaartje kan worden geconfronteerd dan je had ingeschat;

 

Indien je er voor kiest om de afwerking van de binnenkant van je dakkapel uit te besteden heb je hier zelf uiteraard geen omkijken meer naar en ben je steeds verzekerd van een fantastisch eindresultaat. Een dakkapel plaats je niet elke dag en dus kan het de moeite waard zijn om hier even een vakman voor onder de arm te nemen. Bovendien, zoals reeds aangegeven zijn er vaak extra tools vereist voor het realiseren van de afwerking waardoor het financiële voordeel bij het zelf uitvoeren van de binnenafwerking wel eens wil tegenvallen.

Welke voordelen brengt binnenafwerking dakkapel met zich mee?

Op het ogenblik dat je verschillende vormen van binnenafwerking dakkapel gaat uitvoeren is het altijd goed om te weten welke voordelen een bepaald type van afwerking met zich meebrengt. Kies je er bijvoorbeeld voor om een ventilatierooster in je dakkapel te voorzien? In dat geval zal je niet alleen vochtproblemen voorkomen, daarnaast is het ook nog eens goed  voor de gezondheid van het binnenklimaat. Laat je een insectenhor plaatsen? Dan zorg je er voor dat de muggen tijdens de zomermaanden buiten kunnen worden gehouden waardoor je geen slapeloze nachten zal ervaren. Ook dat is uiteraard mooi meegenomen.

 

Andere interessante afwerkingsmogelijkheden voor de binnenkant van je dakkapel zijn terug te vinden onder de vorm van bijvoorbeeld een rolluik of screen. Door deze toe te passen zorg je er niet alleen voor dat je de mogelijkheid krijgt om je woning te verduisteren, daarnaast is het ook nog eens zo dat er hierdoor een extra vorm van inbraakbeveiliging wordt gecreëerd. Door het afwerken van de zogenaamde knieschotten van je dakkapel is het tot slot ook nog eens mogelijk om wat (extra) opbergruimte te creëren. Ook dit is een zeer interessante optie waar heel wat mensen die een dakkapel laten maken rekening mee houden.

Hoeveel kost dakkapel afwerking binnenkant?

Inmiddels is het wel duidelijk welke verschillende vormen van afwerking je aan de binnenkant van je dakkapel kan toepassen. Hoe staat het echter met de kostprijs die daarvoor in rekening wordt gebracht? In principe maak je de binnenafwerking van je dakkapel natuurlijk zo duur als je zelf wil. De totale kostprijs wordt evenwel niet alleen beïnvloed door het aantal afwerkingsmogelijkheden, wat bovendien ook te denken van bijvoorbeeld de kwaliteit van het materiaal, het merk waarvoor je kiest en ga zo maar door. Het zijn stuk voor stuk zaken waar je rekening mee dient te houden bij het bepalen van je budget voor de binnenafwerking van je dakkapel. Om je niet helemaal een sprong in het diepe te laten wagen hebben we wel even een aantal kosten voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

 

Type afwerking Gemiddelde kostprijs
Ventilatierooster Tussen 65 & 85 euro per stuk
Insectenhor Tussen 80 & 100 euro per stuk
Rolluik of screen Tussen 550 & 1.000 euro per stuk
Afwerking aan de binnenkant Vanaf gemiddeld 250 à 300 euro
Knieschotten Tussen 25 & 40 euro per uur excl. Materiaal
Plaatsen van een vensterbank Gemiddeld tussen de 50 & 60 euro

Interessante bespaartips voor dakkapel afwerking binnenkant

Wil je wel een mooie afwerking aan de binnenkant van je dakkapel voorzien, maar ben je een beetje geschrokken van de kosten zoals aangegeven in de bovenstaande prijstabel? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kijken hoe je precies kan besparen op de kostprijs van je dakkapel. Wij hebben enkele interessante bespaartips voor je uitgezocht en hieronder uitgebreid op een rijtje gezet.

 

  • Steek zelf de handen uit de mouwen!

Ben je een beetje handig en vindt je het wel fijn om de handen uit de mouwen te steken? In dat geval is het altijd de moeite waard om de binnenafwerking van je dakkapel voor je eigen rekening te nemen. Je zal kunnen vaststellen dat je op deze manier al snel een behoorlijke som geld kan besparen. Bovendien is het ook gewoon erg leuk om te doen.

 

  • Doe een beroep op een bedrijf uit de buurt

Wil je er zeker van zijn dat de extra kosten zoals bijvoorbeeld de voorrijkosten sterk kunnen worden beperkt? Kies er dan bij voorkeur altijd voor om een bedrijf uit de buurt onder de arm te nemen. Je steunt er niet alleen de lokale economie mee, daarnaast kan het je ook nog eens een behoorlijke besparing opleveren.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in een hele hoop normale woningen terug

10x veelgemaakte fouten dakkapel

Een dakkapel op het dak van je woning biedt vele voordelen, waaronder

dakkapel wit

Wat kost een dakkapel met een puntdak?

Een dakkapel heb je in verschillende soorten en maten. Een vorm, die