Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Veel mensen willen liever geen genoegen nemen met een kleine dakkapel. Wanneer je er dan toch voor kiest om een dakkapel toe te voegen aan je huis kan je het maar beter meteen goed doen toch? In dat geval is de keuze voor een dakkapel 9 meter doorgaans al snel gemaakt. Een dakkapel met een dergelijke afmeting is natuurlijk lekker groot waardoor ze je als woningeigenaar een ongelofelijk aantal mogelijkheden biedt. Bovendien blijkt ook de kostprijs van een dergelijke dakkapel in de praktijk bijzonder goed mee te vallen. Ben jij ook wel geïnteresseerd in de realisatie van een dakkapel 9 meter, maar ben je in eerste instantie nog op zoek naar de nodige, extra informatie? Lees dan snel verder!

Hoeveel kost een dakkapel 9 meter?

De kostprijs welke dient te worden betaald voor een dakkapel 9 meter is in de praktijk als vanzelfsprekend altijd afhankelijk van verschillende factoren. Ben je bijvoorbeeld een handige doe-het-zelver? Dan kan je er mogelijks voor kiezen om een casco dakkapel aan te schaffen. Dit type van dakkapel is uitsluitend water- en winddicht gemaakt waardoor de verdere afwerking door jou zelf dient te gebeuren. Voor mensen die niet bepaald handig zijn is dit geen voor de hand liggende optie, maar doe-het-zelvers kunnen er een behoorlijke euro mee uitsparen. Ben je benieuwd naar de kostprijs voor een casco dakkapel 9 meter? Deze wordt meteen duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

 

Type dakkapel 9 meter Gemiddelde kostprijs
Casco dakkapel 9 meter Vanaf zo’n 7.600 euro incl. BTW

 

In de bovenstaande kostprijs is alles inbegrepen wat je van een casco dakkapel kan verwachten. Dit betekent dat niet alleen de BTW, maar ook het materiaal evenals de plaatsing is inbegrepen. Veel mensen zijn er echter toch niet zozeer voor te vinden om een casco dakkapel te kopen en kiezen eerder voor een wat beter afgewerkt exemplaar. Ook dat is natuurlijk een optie. De onderstaande prijstabel geeft je bijvoorbeeld aan hoeveel je dient te betalen voor een 9 meter dakkapel welke is voorzien van 2 ramen en 3 draaikiepramen.

 

Type dakkapel 9 meter Gemiddelde kostprijs
Prefab kunststof dakkapel 9 meter inclusief 2 ramen en 3 draaikiepramen Gemiddeld zo’n 9.800 euro incl. BTW
Prefab houten dakkapel 9 meter inclusief 2 ramen en 3 draaikiepramen Gemiddeld zo’n 10.700 euro incl. BTW

 

De bovenstaande kosten zijn telkens inclusief niet alleen de BTW, maar ook de plaatsing van de dakkapel. Je moet er wel steeds rekening mee houden dat het uiteindelijke kostenplaatje nog behoorlijk aanzienlijk kan worden beïnvloed door de opties die je wenst toe te passen. Hoe comfortabeler of beter gezegd luxueuzer je, je dakkapel wenst te maken, des te hoger ook de totale kostprijs zal uitvallen. Dit is dus zeker iets om nog even rekening mee te houden.

Kiezen voor een prefab of een maatwerk dakkapel 9 meter?

Eveneens een niet onaanzienlijke invloed op de kostprijs van je dakkapel 9 meter wordt uitgeoefend door het type constructie waar gebruik van wordt gemaakt. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen diverse opties, namelijk:

 

  • Een prefab dakkapel;
  • Een maatwerk dakkapel;

 

Bij een prefab dakkapel wordt er voor gekozen om de volledige dakkapel in één keer op de woning te bevestigen. Dit betekent dat er ter plaatse eigenlijk niet of nauwelijks nog maatwerk aan te pas moet komen. Dat is interessant omwille van meerdere redenen. In eerste instantie wordt er op deze manier bijvoorbeeld voor gezorgd dat de overlast tot een minimum kan worden beperkt. Daarnaast heeft dit ook een invloed op de kosten. Het feit dat een prefab dakkapel kant en klaar in de fabriek wordt gerealiseerd zorgt er namelijk voor dat je op het einde van de rit al snel rond de 30 procent voordeliger uit bent in vergelijking met een maatwerk exemplaar.

 

Waarom kiezen er dan tegenwoordig toch nog steeds zoveel mensen voor om gebruik te maken van een maatwerk dakkapel 9 meter? Zeer eenvoudig, namelijk omdat ze op die manier al hun vooropgestelde wensen gerealiseerd zien worden. Dat is niet mogelijk wanneer er wordt gekozen voor een prefab dakkapel. Hoe (financieel) interessant dergelijke dakkapellen namelijk ook mogen zijn, je moet er altijd rekening mee houden dat de mogelijkheden vrij beperkt te noemen zijn. Wil jij er dus met andere woorden zeker van kunnen zijn dat jouw dakkapel 9 meter exact zal weten te voldoen aan de door jouw vooropgestelde eisen? Dan is er voor kiezen om over te gaan tot het kopen van een maatwerk dakkapel steeds de beste keuze.

Welke dakconstructie voor je dakkapel 9 meter?

Een andere keuze welke je zal moeten maken heeft als vanzelfsprekend betrekking tot het type dakconstructie waar gebruik van wordt gemaakt voor je dakkapel 9 meter. Wat dit betreft kan je een keuze maken tussen een plat en een hellend dak. In principe zien we vaak dat het merendeel van de mensen er voor kiezen om het gewoon bij een dakkapel 9 meter met plat dak te houden. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat een dergelijke dakconstructie altijd is inbegrepen in de kostprijs van de offerte. Wil je, je dakkapel eerder voorzien van een hellend dak? Ook dat is natuurlijk een mogelijkheid. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je met zekerheid een bouwvergunning zal moeten aanvragen. Bovendien kan de kostprijs voor een hellende dakconstructie in de praktijk eenvoudig zo’n 1.250 tot 1.500 euro hoger uitvallen in vergelijking met een plat exemplaar.

Eventuele opties voor je dakkapel 9 meter

Verschillende opties die er voor dakkapellen op de markt zijn terug te vinden worden globaal gezien als overbodig bestempeld. Toch bestaan er ook enkele uitzonderingen op deze regel waar je maar beter bij stil kunt blijven staan. Wat bijvoorbeeld te denken van een zonwering die aan de binnen- of buitenkant van je dakkapel wordt geplaatst? Een dergelijke zonwering moet er voor zorgen dat het ook tijdens de zomermaanden goed aangenaam blijft in de dakkapel. Daarnaast kan ze ook dienst doen als verduisteringsmechanisme. Dit is ideaal voor mensen die hun dakkapel 9 meter willen gaan inrichten als een slaapkamer. Ben jij iemand die er wel van houdt om met het raam open te slapen, ook in je dakkapel? Denk dan ook eens aan een insectenhor. Deze houdt de vervelende muggen in de zomer graag voor je buitenshuis!

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

De onderhoudsvrije dakkapel: Mythe of werkelijkheid?

Heb jij ruimte voor het plaatsen van een dakkapel, dan is dit

Dakkapel verzekering

Het verschil tussen een prefab en een maatwerk dakkapel

Een dakkapel aanleggen brengt veel voordelen met zich mee. Den zo aan

moderne dakkapel

Tien dakkapellen ter inspiratie

We weten allemaal dat je dakkapellen in verschillende uitvoeringen en afwerkingen hebt.