Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Eén van de eerste zaken waar je aandacht aan zal willen besteden voor wat je toekomstige dakkapel betreft is terug te vinden in de afmetingen waar deze over moet komen te beschikken. Een zeer populaire dakkapel is deze van 8 meter. Het betreft hier namelijk een mooie, grote dakkapel welke voldoende ruimte biedt om een extra kamer naar keuze in te integreren zonder dat je rekening dient te houden met al te hoge kosten. Ben jij eveneens van plan om een dakkapel 8 meter toe te voegen aan jouw huis, maar tast je nog een beetje in het duister voor wat het totale kostenplaatje betreft? In dat geval zal de informatie welke is terug te vinden op deze pagina jou ongetwijfeld van dienst kunnen zijn!

Hoeveel kost een dakkapel 8 meter?

Indien je interesse uitgaat naar een dakkapel 8 meter is het natuurlijk onnodig om te zeggen dat je kiest voor een vrij groot exemplaar. Dit betekent dat je ook rekening dient te houden met een iets hogere kostprijs. Je dient vooraleer over te gaan tot het aanschaffen van een dakkapel 8 meter voor jezelf uit te maken aan welke eisen deze moet voldoen. Enkele voor de hand liggende vragen waar je maar beter eerst zelf een antwoord op kan vinden zijn:

 

  1. Geef je de voorkeur aan een prefab of een maatwerk dakkapel 8 meter?
  2. Ben je eerder te vinden voor het gebruik van hout of kunststof?
  3. Wil je graag een dakkapel realiseren met een plat of een schuin dak?
  4. Welke mate van afwerking moet er worden gerealiseerd bij plaatsing?

 

Deze vier vragen zijn niet alleen belangrijk voor het uiteindelijke resultaat van je dakkapel 8 meter, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze stuk voor stuk een niet onaanzienlijke invloed zullen hebben op het kostenplaatje welke moet worden betaald. Laat ons in eerste instantie even kijken naar de kosten van een casco dakkapel 8 meter. Wil je graag een dergelijk exemplaar kopen, bijvoorbeeld om dat je een handige doe-het-zelver bent? Hou dan rekening met de kostprijs zoals aangegeven in de onderstaande prijstabel.

 

Type dakkapel 8 meter Gemiddelde kostprijs
Casco dakkapel 8 meter Vanaf 6.900 euro incl. BTW

 

De bovenstaande kostprijs is inclusief niet alleen de BTW, maar ook de plaatsing en de materiaalkosten. De verdere afwerking van je dakkapel 8 meter dien je in dit geval uiteraard voor eigen rekening te nemen. Ben je iemand die eerder een deels afgewerkte prefab dakkapel 8 meter wenst te kopen? Ook in dat geval zetten we graag een aantal opties voor jou op een rijtje.

 

Type dakkapel 8 meter Gemiddelde kostprijs
Prefab kunststof dakkapel 8 meter + 2 ramen & 3 draaikiepramen Vanaf 8.550 euro incl. BTW
Prefab houten dakkapel 8 meter + 2 ramen & 3 draaikiepramen Vanaf 9.350 euro incl. BTW

 

De hierboven aangegeven kosten zijn uiteraard altijd exclusief de afwerking welke voor de dakkapel moet worden voorzien. Dit betekent dat het uiteindelijke kostenplaatje nog aanzienlijk kan oplopen afhankelijk van de eisen en verwachtingen waarover je beschikt. In ieder geval zorgen ze er wel voor dat je reeds over een degelijk inzicht beschikt in de gemiddelde (vanaf) prijzen die aangerekend kunnen worden voor een dakkapel 8 meter.

Je dakkapel 8 meter voorzien van een plat of een schuin dak?

Een keuze die omwille van verschillende redenen erg belangrijk kan blijken te zijn is terug te vinden in het type dak waarover je dakkapel zal komen te beschikken. Veel mensen geven er bijvoorbeeld de voorkeur aan om een hellend dak te realiseren met dakpannen, maar staan niet stil bij de (financiële) gevolgen die deze keuze met zich meebrengt. Niet alleen is een hellend dak voor een dakkapel 8 meter namelijk nooit in de standaard offerte inbegrepen, daarnaast zal je er rekening mee moeten houden dat er een bouwvergunning moet worden aangevraagd. Indien je er voor kiest om een plat dak te realiseren voor je dakkapel (bijvoorbeeld van EPDM) is deze altijd in de standaard kostprijs inbegrepen en hoeft het aanvragen van een bouwvergunning absoluut niet noodzakelijk te zijn, in tegendeel.

Enkele opties die je niet uit het oog mag verliezen

Bij het realiseren van een dakkapel 8 meter zijn er heel wat verschillende zaken waar je graag de nodige aandacht aan zal willen besteden. Dit geldt onder meer voor de eventuele opties waarmee je ze gaat uitrusten. Wat dit betreft kan er bijvoorbeeld worden gedacht aan een insectenhor. Deze insectenhor zorgt er voor dat tijdens de zomermaanden de insecten (en dus ook de muggen) buitenshuis gehouden kunnen worden. Een andere belangrijke optie is de zonwering die eigenlijk bij geen enkele dakkapel mag ontbreken. Je kan op dit vlak zowel kiezen voor binnen- als voor buitenzonwering.

 

Door het laten plaatsen van zonwering bij je dakkapel zorg je er reeds voor dat de temperatuur in je dakkapel tijdens de warme zomermaanden aanzienlijk binnen de perken kan worden gehouden. Dit alleen is echter uiteraard niet voldoende. Omwille van deze reden geven het merendeel van de dakkapel eigenaars er dan ook de voorkeur aan om eveneens een soort van klimatisatie te voorzien. Er is zelfs een speciaal systeem verkrijgbaar welke zeer eenvoudig op het dak van je dakkapel kan worden geplaatst zodat er binnenin geen ruimte verloren gaat.

Je dakkapel 8 meter isoleren? Denk ook aan de ventilatie!

Tegenwoordig vinden we het allemaal bijzonder belangrijk om ons huis zo optimaal mogelijk te isoleren. Dit niet alleen door het feit dat het dan eigenlijk het hele jaar door lekker aangenaam blijft in huis, maar ook omdat op deze manier heel wat warmteverlies kan worden voorkomen. Hoe belangrijk het isoleren van je dakkapel 8 meter ook mag zijn, je mag ook de ventilerende eigenschappen van je dakkapel niet uit het oog verliezen. Op dit vlak is het mogelijk om een compleet ventilatiesysteem te integreren, maar ook de financieel voordelige(re) ventilatieroosters kunnen een prima oplossing betekenen. Deze laatste zijn reeds verkrijgbaar tegen een prijskaartje van zo’n 15 euro en doen perfect wat je er van verwacht. Wil je eerder een doorgedreven ventilatiesysteem voorzien voor je dakkapel? Dan kunnen de kosten zomaar oplopen richting de 1.500 à 2.000 euro.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

De onderhoudsvrije dakkapel: Mythe of werkelijkheid?

Heb jij ruimte voor het plaatsen van een dakkapel, dan is dit

Expert tips: Zelf een dakkapel plaatsen

Je ziet het tegenwoordig steeds meer. Een dakkapel op je woning plaatsen.

dakkapel

Heb je een omgevingsvergunning nodig bij de aanleg van je dakkapel?

Een bekende soort uitbouw aan je huis is het aanleggen van een