Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten dakkapel accessoiresOp het ogenblik dat je er aan denkt om een dakkapel te realiseren is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met de constructie op zich. Wat bovendien namelijk ook te denken van de accessoires waar een dakkapel van kan worden voorzien? Verschillende accessoires die voor een dakkapel aangekocht kunnen worden kunnen er voor zorgen dat het leefcomfort in deze ruimte aanzienlijk wordt verbeterd. Wij hebben deze verschillende accessoires inclusief hun gemiddelde kostprijs alvast even voor jou op een rijtje gezet.

*Tip:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.

Hoeveel kosten dakkapel accessoires?

De kostprijs die voor dakkapel accessoires in rekening wordt gebracht is altijd afhankelijk van de accessoires van je keuze. Op dit vlak zijn er op de markt dan ook heel wat verschillende mogelijkheden terug te vinden. Zo onderscheiden we de kosten van noodzakelijke accessoires zoals bijvoorbeeld de beglazing van de kosten die worden gemaakt voor accessoires die in principe niet echt vereist zijn. Dit laatste neemt evenwel niet weg dat bepaalde van deze dakkapel accessoires cruciaal zijn om het wooncomfort in de dakkapel te kunnen garanderen. Wij hebben alvast even enkele opties samen met hun gemiddeld prijskaartje voor jou op een rijtje gezet door middel van de onderstaande tabel.

Type dakkapel accessoire Gemiddelde kostprijs
Insectenhor Vanaf gemiddeld 80 euro per stuk
Ventilatierooster Vanaf gemiddeld 65 euro per stuk
Rolluik of screen Vanaf gemiddeld 510 euro per stuk
HR++ glas Vanaf gemiddeld 140 euro per vierkante meter

Tot 30% op jouw dakkapel accessoires? Het kan!

Zoals reeds aangegeven mogen bepaalde dakkapel accessoires dan wel niet meteen een vereiste zijn, dat neemt niet weg dat ze er voor kunnen zorgen dat de levenskwaliteit en het comfort binnen in de dakkapel er aanzienlijk door kan worden verbeterd. Wil je graag één of meerdere dakkapel accessoires kopen? Dan is het beslist een aanrader om een objectieve vergelijking uit te voeren tussen verschillende bedrijven die dergelijke accessoires kunnen leveren. Door het uitvoeren van een dergelijke vergelijking is het in de praktijk mogelijk om zomaar tot een besparing te komen van een slordige 30 procent!

De prijsopbouw van dakkapel accessoires

In principe bestaat de prijsopbouw van dakkapel accessoires uit drie verschillende onderdelen. In eerste instantie is er de aankoopprijs van het accessoire zelf. Deze beslaat gemiddeld zo’n 70 procent van het totale kostenplaatje. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat dit afhankelijk is van de accessoire in kwestie. 25 procent van de kosten kan indien vereist voorbehouden zijn voor de plaatsing van het accessoire. De resterende 5 procent is dan weer vereist om de zogenaamde voorrijkosten in te dekken.

Keuzes die de kostprijs van dakkapel accessoires kunnen beïnvloeden

Voor wat het kopen van dakkapel accessoires betreft is het altijd belangrijk om er bij stil te blijven staan dat er enkele keuzes gemaakt zullen moeten worden. Kies je er bijvoorbeeld voor om eerst en vooral het comfort in de dakkapel te maximaliseren of hou je eerder rekening met de financiële kant van de zaak? In ieder geval, door rekening te houden met de onderstaande keuzes wordt het meteen duidelijk op welke manier de kostprijs van jouw dakkapel accessoires kan worden beïnvloed.

Keuze 1: Het type van dakkapel accessoire die je wenst te kopen

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven bestaan er tal van verschillende soorten dakkapel accessoires. In principe is geen enkel accessoire echt noodzakelijk of van cruciaal belang, maar op het ogenblik dat je er voor kiest om veel geld te investeren in het realiseren van een dakkapel is het vrij normaal dat je er ook zo optimaal mogelijk van zal willen kunnen genieten. Hou er in ieder geval rekening mee dat het verschil in kostprijs tussen de verschillende dakkapel accessoires niet onaanzienlijk kan zijn. Voor een insectenhor betaal je bijvoorbeeld amper rond de 80 euro per stuk terwijl je voor een rolluik of screen al snel tot boven de 500 euro gaat.

Keuze 2: Het plaatsen van nieuwe beglazing

Eigenlijk is het volledige fout om de beglazing die in je dakkapel wordt geïmplementeerd als een gewoon accessoire te voorzien. Dat is het namelijk absoluut niet. Het is immers belangrijk om er rekening mee te houden dat het glas in je dakkapel een structurele bijdrage levert aan de bestrijding van warmteverlies. Met andere woorden, je kan je dakkapel nog zo goed isoleren, wanneer er gebruik wordt gemaakt van gewoon, enkel glas zal je merken dat er alsnog heel wat warmteverlies zal plaatsvinden met een aanzienlijk hogere energiefactuur tot gevolg. Ben je er toch nog niet helemaal uit van welk soort glas er gebruik zal worden gemaakt in je dakkapel? In dat geval kan de onderstaande prijstabel je alvast een goed beeld geven van de gemiddelde kostprijs per type isolatieglas.

Type glas voor dakkapel Gemiddelde kostprijs
Gewoon dubbel glas Vanaf 125 euro per vierkante meter
HR glas Vanaf 130 euro per vierkante meter
HR+ glas Vanaf 135 euro per vierkante meter
HR++ glas Vanaf 140 euro per vierkante meter
HR+++ glas Vanaf 180 euro per vierkante meter

Interessante bespaartips

Ben je wel geïnteresseerd in het aanschaffen van één of meerdere dakkapel accessoires, maar zou je graag een besparing willen kunnen realiseren op de aankoopprijs? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de interessante bespaartips die we hieronder voor jou op een rijtje hebben gezet.

  • Koop meerdere accessoires in één keer

Wil je graag gebruik kunnen maken van verschillende dakkapel accessoires? In dat geval is het de moeite waard om deze in één keer samen aan te schaffen bij hetzelfde bedrijf. De kans is namelijk groot dat je op deze manier zal kunnen rekenen op een zogenaamde kwantumkorting. In het beste geval bedraagt deze korting zo’n 10 procent. Ondanks het feit dat dit misschien op het eerste zicht niet zo aanzienlijk lijkt kan iedere besparing op het kopen van je dakkapel accessoires zeker en vast de moeite waard zijn.

  • Plaats de aangekochte dakkapel accessoires zelf

Moeten de dakkapel accessoires die je hebt aangekocht nog worden gemonteerd in de dakkapel? Kies er dan niet voor om daarvoor een beroep te doen op de diensten van een vakman, maar voer de plaatsing zelf uit. Door de plaatsing van de accessoires zelf te doen kan je in principe tot wel 25 procent besparen op de totale kostprijs van jouw dakkapel accessoires.

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Wat komt er kijken bij een dakkapel?

Het aanleggen van een dakkapel is een soort uitbouw aan je schuine

Dakkapel verzekering

Het verschil tussen een prefab en een maatwerk dakkapel

Een dakkapel aanleggen brengt veel voordelen met zich mee. Den zo aan

Dakkapel anno 2023: trends en innovaties

Dakkapellen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat ze extra ruimte