Kosten dakkapel 5 meter

Kosten dakkapel 5 meterHet is algemeen bekend dat een dakkapel over een zeer uiteenlopende breedte kan beschikken. Veel mensen kiezen er tegenwoordig dan ook voor om af te stappen van de standaard breedte en gaan voor een exemplaar waarmee ze echt een zeer waardevolle, ruime toevoeging kunnen voorzien voor hun bestaande woning. Een dakkapel 5 meter is daar een mooi voorbeeld van. Zoals de naam reeds laat vermoeden beschikt een dergelijke dakkapel over een breedte van 5 meter wat er voor zorgt dat er een mooie, voldoende breedte dakkapel met heel veel lichtinval kan worden gecreëerd. Denk jij er eveneens aan om een dergelijke dakkapel te laten realiseren en wil je graag een duidelijk beeld hebben van de kosten die daarvoor in rekening worden gebracht? Wij hebben ze op deze pagina alvast even voor jou op een rijtje gezet.

*Tip:

  • Direct weten wat de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale dakkapelspecialisten.

Inhoud:

Hoeveel kost een dakkapel 5 meter?

Wat de kostprijs van een dakkapel met een breedte van 5 meter betreft is het ten allen tijde van belang om er bij stil te blijven staan dat niet alleen de breedte op zich verantwoordelijk is voor het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. Wat bovendien namelijk ook te denken van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt? Op dit vlak onderscheiden we meerdere mogelijkheden. Het gaat hierbij om de materialen hout, kunststof en keralit. We hebben de verschillende kosten voor een dakkapel met een breedte van 5 meter afhankelijk van het materiaal alvast even voor jou op een rijtje gezet middels onderstaande prijstabel.

 

Type dakkapel Gemiddelde kostprijs
Houten dakkapel 5 meter Gemiddeld tussen 5.500 & 5.750 euro
Kunststof dakkapel 5 meter Gemiddeld tussen 5.200 & 5.500 euro
Keralit dakkapel 5 meter Gemiddeld tussen 5.600 & 5.750 euro

 

In bovenstaande prijstabel zijn er een aantal opvallende factoren terug te vinden. Zo liggen de onderlinge kosten niet zo ver uit elkaar en bovendien wordt duidelijk dat de prijs voor een houten dakkapel 5 meter plots hoger uitvalt in vergelijking met deze van een kunststof dakkapel 5 meter. Dat klopt, maar dit heeft alles te maken met de manier waarop een dergelijke dakkapel kan worden opgebouwd. Bovendien moet er eveneens rekening worden gehouden met bijvoorbeeld de aanwezige kozijnen evenals de beglazing. Over het algemeen blijft het dan ook gewoon zo dat een houten dakkapel voordeliger is in vergelijking met een kunststof variant, maar dan zonder de kozijnen evenals de beglazing in de ramen.

Tot 30% besparen op een dakkapel 5 meter

Er zijn uiteraard voordeligere dakkapellen op de markt verkrijgbaar dan één met een breedte van 5 meter. Dit neemt niet weg dat deze breedte voor veel mensen een absolute vereiste is. Wil jij eveneens graag een dakkapel met een breedte van 5 meter voorzien bij jouw huis, maar wil je de kosten wel zoveel mogelijk drukken? In dat geval is het in eerste instantie noodzakelijk om een offerte voor een dakkapel 5 meter aan te vragen bij verschillende partijen. Pas door het aanvragen van deze offertes en ze met elkaar te vergelijken is het namelijk mogelijk om de scherpst mogelijke prijs te verkrijgen. In de praktijk kan op deze manier dan ook al snel een besparing worden gerealiseerd die zomaar eens tot wel 30 procent zou kunnen bedragen.

De prijsopbouw van een dakkapel 5 meter

Voor wat de prijsopbouw van een dakkapel 5 meter betreft onderscheiden we vier verschillende onderdelen. In eerste instantie is er de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het aanschaffen van het materiaal. Deze neemt zo’n 45 procent in beslag. 30 procent van de kosten zijn voorbehouden voor de arbeid die moet worden uitgevoerd. 20 procent van de kosten worden tot slot gereserveerd voor het kopen en laten plaatsen van het kozijn terwijl de resterende 5 procent er voor moet zorgen dat de afvoerkosten kunnen worden ingedekt.

Keuzes die de kostprijs van een dakkapel 5 meter kunnen beïnvloeden

De kosten die worden aangerekend voor het kopen en laten plaatsen van een dakkapel 5 meter zijn altijd afhankelijk van meerdere keuzes die jij als eigenaar maakt. Om er absoluut zeker van te kunnen zijn dat je geen van deze verschillende keuzes over het hoofd ziet hebben we ze alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet:

Keuze 1: Het materiaal waar de dakkapel van wordt gemaakt

Er bestaan verschillende materialen waar een dakkapel uit kan worden opgebouwd. Elk materiaal beschikt uiteraard over diens eigen voor- en nadelen. Zo staat hout er om bekend een natuurlijk, warm materiaal te zijn welke uit zichzelf reeds over een degelijke, isolerende functie beschikt. Daar tegenover staat dan weer wel dat er jaarlijks minstens één keer onderhoud aan dient te gebeuren, iets wat niet zo is bij kunststof dakkapellen. Deze laatste zijn bovendien ook iets duurder, maar je krijgt er wel een zeer duurzaam materiaal voor in de plaats. Voor welke van de verschillende materialen voor een dakkapel je uiteindelijk zal kiezen is uiteraard afhankelijk van je eigen, persoonlijke keuze, maar ze beïnvloedt altijd het uiteindelijke prijskaartje dat je zal moeten ophoesten.

Keuze 2: Het dak waar de dakkapel over beschikt

Een standaard dakkapel constructie beschikt altijd over een plat dak. De realisatie van een dergelijk dak is dus met andere woorden reeds in de standaard kostprijs inbegrepen. Er zijn echter ook mensen die er van houden om een hellend dak te realiseren voor hun dakkapel. Dat is mogelijk, maar dan moet er wel rekening worden gehouden met een zekere meerprijs. Deze meerprijs is normaal gelegen tussen de 900 en 1.000 euro.

Interessante bespaartips

Zie je een dakkapel 5 meter wel zitten, maar wil je bijzonder graag besparen op het prijskaartje dat voor een dergelijke dakkapel in rekening wordt gebracht? Wij hebben alvast enkele zeer interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

 

  • Hou rekening met de afstand van de dakkapelspecialist

Er zal door een dakkapelspecialist altijd een bepaalde voorrijkost aangerekend worden. De gemiddelde kostprijs daarvoor is gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Dit lijkt op het eerste zicht niet zo’n grote kost, maar wanneer de dakkapelspecialist ver van jou vandaan is gevestigd kan dit uiteindelijk toch behoorlijk hoog oplopen. Kiezen voor een vakman bij jou uit de buurt is wat dat betreft dan ook altijd mooi meegenomen.

 

  • Vraag subsidies aan waarvoor mogelijk

Voor het realiseren van bepaalde onderdelen van een dakkapel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je recht hebt op het verkrijgen van bepaalde subsidies. Het gaat hierbij onder meer om het plaatsen van isolatieglas of gewone isolatiematerialen. Door het aanvragen van deze verschillende subsidies kan er in ieder geval voor worden gezorgd dat de investering in een dakkapel 5 meter een stuk lager kan uitvallen dan je in eerste instantie mogelijks had verwacht.

 

Vergelijk dakkapelspecialisten in jouw regio!

Dakkapellen komen in verschillende soorten en maten. Omdat het veelal om maatwerk gaat zijn de prijzen moeilijk te bepalen. Vraag daarom eerst diverse offertes en vergelijk de opties en de prijzen. Vul hieronder je postcode in (vervolgens het formulier) en bespaar ook.

Dakkapel anno 2023: trends en innovaties

Dakkapellen zijn de afgelopen jaren …

De onderhoudsvrije dakkapel: Mythe of werkelijkheid?

Heb jij ruimte voor het plaatsen …

Expert tips: Zelf een dakkapel plaatsen

Je ziet het tegenwoordig steeds …

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in …

dakkapel voorbeeld

Nieuwe dakkapel? Kies voor zink

Dakkapellen zijn in Nederland bijzonder …

moderne dakkapel

Tien dakkapellen ter inspiratie

We weten allemaal dat je dakkapellen …