Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Een dakkapel hoeft niet altijd bijzonder groot te zijn. Wanneer je voldoende hebt aan een kleine dakkapel volstaat het bijvoorbeeld reeds om genoegen te nemen met een exemplaar die beschikt over een breedte van 2 meter. Een dergelijke dakkapel kan op zeer voordelige wijze worden gerealiseerd wat er voor zorgt dat ze voor een zeer grote groep mensen op financieel vlak tot de mogelijkheden behoort. Wil jij eveneens graag een dakkapel 2 meter laten bouwen op jouw woning? Ben je echter eerst op zoek naar een beetje meer informatie over de financiële kant van de zaak? In dat geval ben je op deze pagina ongetwijfeld aan het juiste adres!

Hoeveel kost een dakkapel 2 meter?

Een dakkapel die beschikt over een breedte van 2 meter is eigenlijk haast de kleinste die er op de markt is terug te vinden. Alleen de uitvoering met een breedte van 1,5 meter is nog kleiner. Dit betekent in de praktijk dat een dakkapel 2 meter kan worden aangekocht tegen een zeer voordelig prijskaartje. De totale kostprijs van een bescheiden dakkapel als deze wordt bovendien nog verder gedrukt door de aanwezigheid van slechts een enkel kozijn gecombineerd met een enkel draai-kiepraam. Wij hebben de gemiddelde kostprijs van een dakkapel met een breedte van 2 meter alvast even voor jou op een rijtje gezet in deze tabel:

 

Type dakkapel Gemiddelde kostprijs
Houten dakkapel 2 meter Vanaf gemiddeld 3.450 euro
Kunststof dakkapel 2 meter Vanaf gemiddeld 3.100 euro
Keralit dakkapel 2 meter Vanaf gemiddeld 3.500 euro

Tot 30% besparen op de kostprijs van jouw dakkapel 2 meter?

Verder op deze pagina zal blijken dat er meerdere noemenswaardige mogelijkheden bestaan op een besparing te kunnen realiseren op de kostprijs van jouw dakkapel 2 meter. Toch schotelen we maar meteen één van de belangrijkste aan je voor. Wist je bijvoorbeeld dat het geen enkel probleem is om een besparing te realiseren op het kopen van jouw dakkapel van zomaar even 30 procent? Hoe? Zeer eenvoudig. Door tijdsgebrek kiezen veel mensen er nog steeds zomaar voor om in zee te gaan met de eerste, de beste dakkapelspecialist die ze tegenkomen. Het kan daarbij best om een echte vakman gaan, maar wie zegt dat hij je ook de beste prijs kan aanbieden? Vraag dus zeker offertes op bij meerdere specialisten en ontdek meteen hoe ook jij tot wel 30 procent voordeel kan halen uit het aanschaffen en laten plaatsen van jouw dakkapel 2 meter!

De prijsopbouw van een dakkapel 2 meter

Vooraleer je daadwerkelijk overgaat tot het kopen van een dakkapel 2 meter is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de prijsopbouw waar je rekening mee dient te houden. De prijsopbouw bestaat in dit geval uit vier verschillende delen, namelijk:

 

  1. De kosten voor het kopen van het materiaal
  2. De arbeidskosten
  3. De kosten voor het kopen en plaatsen van een kunststof kozijn
  4. De prijs voor het afvoeren van het afval

 

De grootste kost is met 45 procent het materiaal dat moet worden aangekocht. 25 procent van de kosten is noodzakelijk om de werkuren in te dekken. Nog eens 25 procent dient te worden voorbehouden voor het leveren en plaatsen van een kunststof kozijn en tot slot is er nog de resterende 5 procent die wordt betaald voor het afvoeren van het bouwafval.

Keuzes die de kostprijs van een dakkapel 2 meter kunnen beïnvloeden

De totale prijs van een dakkapel 2 meter wordt altijd gebaseerd aan de hand van verschillende keuzes die gemaakt dienen te worden. Wij hebben deze keuzes stuk voor stuk even op gedetailleerde wijze voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het materiaal waaruit de dakkapel bestaat

Tussen de verschillende materialen waaruit een dakkapel kan bestaan heerst een niet onbelangrijk prijsverschil. Het goedkoopste materiaal van allemaal is hout, directe gevolg door kunststof en vervolgens keralit. Het onderlinge prijsverschil tussen de verschillende materialen mag dan wel vrij beperkt zijn, toch is het absoluut de moeite waard om er rekening mee te houden. Elke euro die je mogelijks kan uitsparen op je dakkapel met een breedte van 2 meter kan immers de moeite waard zijn.

Keuze 2: Het type dak van de dakkapel

Vooraleer je dakkapel 2 meter kan worden gerealiseerd is het belangrijk om rekening te houden met de twee verschillende dakconstructies die tot de mogelijkheden behoren. Standaard wordt er voor een dakkapel zeer vaak gekozen voor een plat dak. Dit heeft alles te maken met het feit dat dit type dak reeds in de standaard offerte is inbegrepen. Heb je het niet zo begrepen op een plat dak en wil je liever een schuin exemplaar? Dat kan, maar dan dient er wel rekening te worden gehouden met een gemiddelde meerprijs van tussen de 900 en 1.000 euro.

Keuze 3: De afwerking van de dakkapel

Het spreekt voor zich dat je, je dakkapel 2 meter graag zal willen voorzien van een zo optimaal mogelijke afwerking. Dat is natuurlijk geen probleem. Je kan er voor kiezen om deze afwerking uit te laten voeren door een echte vakman, maar dan krijg je weer hogere kosten voorgeschoteld. Het kan gelukkig ook anders. Door zelf de handen uit de mouwen te steken kan je immers een zeer kwalitatieve en aantrekkelijke afwerking voorzien zonder dat daar een torenhoog prijskaartje aan moet verbonden zijn.

Interessante bespaartips

Buiten de besparing tot wel 30 procent waar we het eerder reeds over hebben gehad is het mogelijk om nog extra te besparen op het prijskaartje van je dakkapel 2 meter. Wij hebben de belangrijkste, extra bespaartips daarom nog even voor jou verzameld en op een rijtje gezet.

 

  • Kies voor een dakkapel met plat dak

Zoals hierboven aangegeven is het zo dat er voor een plat dak bij een dakkapel geen meerprijs in rekening wordt gebracht. Op het ogenblik dat het voor jou van belang is om de kostprijs van je dakkapel zo laag mogelijk te houden is het dan ook altijd het interessantst om gewoon te kiezen voor een plat in plaats van een schuin dak.

 

  • Laat je dakkapel vergunningsvrij realiseren

Het aanvragen van een vergunning om je dakkapel te mogen bouwen kost je al snel zo’n slordige 400 euro. Bovendien moet er ook nog eens rekening worden gehouden met de nodige vertragingen voor de uit te voeren werkzaamheden. Een vergunningsvrije dakkapel is dus uiteindelijk altijd het interessantst.

 

  • Beperk de voorrijkosten met een dakkapelspecialist uit jouw buurt

Net zoals het merendeel van de vakmannen kiest ook de dakkapelspecialist er altijd voor om zogenaamde voorrijkosten aan te rekenen op het ogenblik dat hij zich moet verplaatsen. Deze kosten zijn gemiddeld gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer waardoor ze vooral bij grotere afstanden behoorlijk kunnen oplopen. Wil je dit koste wat het kost voorkomen? Doe dan altijd een beroep op een dakkapelspecialist die bij jou in de buurt is gevestigd!

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Een dakkapel op je recreatiewoning

Een dakkapel plaatsen zie je in een hele hoop normale woningen terug

Dakkapel anno 2023: trends en innovaties

Dakkapellen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat ze extra ruimte

Wat komt er kijken bij een dakkapel?

Het aanleggen van een dakkapel is een soort uitbouw aan je schuine