Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 01 mrt 2024

Reeds meer dan 40 jaar mag Ruiter Dakkapellen zich de absolute specialist noemen op vlak van dakkapellen in Nederland. Met een capaciteit van meer dan 3.500 dakkapellen die per jaar worden gerealiseerd in niet alleen Nederland, maar ook in België mag ze zich met recht en rede de grootste en dus ook belangrijkste dakkapel producent van het land noemen. Alle dakkapellen die door Ruiter worden vervaardigd kenmerken zich bovendien door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding waardoor jij er steeds het meest optimale genot van zal kunnen ondervinden. Eén ding staat in ieder geval vast, indien jij van plan bent om een dakkapel toe te voegen aan jouw woning kan je er eigenlijk niet om heen om ook even de mogelijkheden van Ruiter Dakkapellen onder de loep te nemen.

De geschiedenis van Ruiter dakkapellen

De geschiedenis van Ruiter Dakkapellen begint in het jaar 1977. Het was in dit jaar dat het bedrijf werd opgericht door Niek Ruiter. Reeds vanaf de eerste jaren was het duidelijk dat Ruiter Dakkapellen een bedrijf was welke de focus in het bijzonder wilde leggen op kwaliteit. Bovendien was een afspraak bij dit bedrijf meteen ook echt een afspraak. Hierdoor liet de uitvoering van een bepaald project nooit langer op zich wachten dan strikt noodzakelijk. Op deze manier is Ruiter Dakkapellen snel gegroeid, niet in het minst op vlak van kennis en ervaring. Tegenwoordig kan er dan ook met recht en rede worden gesteld dat Ruiter Dakkapellen de grootste producent is op vlak van dakkapellen van heel Nederland.

Op moment van schrijven bestaat Ruiter Dakkapellen reeds meer dan 40 jaar. Gemiddeld worden er door dit bedrijf dan ook zo’n slordige 3.500 dakkapellen per jaar geplaatst. Dit overigens niet alleen in Nederland, maar ook over de grens met België. Er kan alleen maar worden vastgesteld dat Ruiter Dakkapellen door de jaren heen aanzienlijk is geëvolueerd tot het een bedrijf is geworden welke onder meer ook over een 24 uur service beschikt. Ook de professionele onderhoudsdienst van Ruiter Dakkapellen is er één waar zeer veel eigenaars van een dakkapel elke dag opnieuw met veel plezier gebruik van maken.

Werkzaamheden

Ruiter Dakkapellen staat er om bekend een bedrijf te zijn welke voor de volle honderd procent is gespecialiseerd in de realisatie van dakkapellen. Dit betekent dan ook in de praktijk dat je bij deze dakkapel leverancier aan het juiste adres bent voor elke gewenste dakkapel. In eerste instantie is er uiteraard de mogelijkheid om een prefab dakkapel te plaatsen. Een dergelijke dakkapel realiseren gebeurt reeds binnen één dag waardoor de overlast voor jou als klant tot een absoluut minimum kan worden beperkt. Bovendien spreekt het voor zich dat een dergelijke dakkapel ook nog eens kan worden aangekocht tegen een uiterst scherpe prijs.

Heb je heel wat specifieke eisen in je hoofd waardoor het niet mogelijk is om gewoon te kiezen voor een vrij standaard prefab dakkapel? In dat geval biedt Ruiter Dakkapellen je tevens de mogelijkheid om te kiezen voor een maatwerk of traditioneel exemplaar. Het betreft hier een dakkapel die in principe vanaf de grond af aan wordt gebouwd geheel op maat van jouw wensen. Hou er in dit geval wel rekening mee dat de realisatie van je dakkapel niet kan gebeuren in de fabriek, maar uitsluitend op locatie. Hierdoor zal de uitvoeringstermijn uiteraard gevoelig worden verlengd, maar je krijgt er wel een volledig unieke dakkapel voor in de plaats!

Waar actief?

Ruiter Dakkapellen is uitgegroeid tot een groot bedrijf welke vanuit verschillende locaties opereert. Ondanks het feit dat de nadruk van deze dakkapel specialist duidelijk op de Nederlandse markt is gelegen neemt dit niet weg dat ze ook in België haar diensten aanbiedt. Op het ogenblik dat ook jij een beroep wenst te doen op de mogelijkheden die Ruiter Dakkapellen met zich meebrengt is het altijd de moeite waard om even na te gaan op welke locatie ze in jouw buurt is terug te vinden. Zo kan je op meest efficiënte wijze een afspraak versieren met één van de Ruiter Dakkapellen specialisten.

Adresgegevens

Het feit dat er verspreid over Nederland tal van verschillende vestigingen zijn terug te vinden van Ruiter Dakkapellen zorgt er voor dat je altijd contact dient op te nemen met de showroom of het andere verkooppunt welke het dichtst bij je in de buurt is gelegen. Er zijn showrooms en andere verkooppunten van Ruiter Dakkapellen terug te vinden in:

 • Barendrecht;
 • Heerhugowaard;
 • Hoorn;
 • IJsselstein;
 • Nieuw Vennep;
 • Purmerend;
 • Ursem;

Bovenstaande locaties beschikken allen over een eigen showroom. Hier is het mogelijk om kennis te maken met verschillende prachtige dakkapellen die mogelijks ook aan jouw huis toegevoegd kunnen worden. Heb je het echter niet zozeer begrepen op een prefab dakkapel en zou je toch eerder de voorkeur willen geven aan een maatwerk uitvoering? In dat geval is het de mogelijkheid om contact op te nemen met de vestigingen van Ruiter Dakkapellen in:

 • De Heurne;
 • Leeuwarden;
 • Wanssum;

Contact opnemen met Ruiter Dakkapellen kan niet alleen door middel van het formulier op de website van deze leverancier, maar ook telefonisch door te bellen naar het nummer 088 4321 000.

Bespaartips

Zoals reeds eerder op deze pagina verschillende malen aangegeven betekent er voor kiezen om een beroep te doen op de mogelijkheden van Ruiter Dakkapellen dat je altijd kan rekenen op een optimale zekerheid en kwaliteit. Echter is het voor veel mensen vooral van belang dat ze de kostprijs van hun dakkapel tot een minimum weten te beperken. Heb ook jij eerder een beperkt budget voor jouw dakkapel voor handen? Dan is het met behulp van onderstaande bespaartips beslist mogelijk om het prijskaartje op z’n minst enigszins te drukken.

 • Een prefab dakkapel is altijd voordeliger dan een traditioneel exemplaar

Ondanks het feit dat een traditionele dakkapel uiteraard heel wat meer mogelijkheden met zich meebrengt moet het gezegd dat een prefab dakkapel op financieel vlak altijd veel interessanter is. Dit heeft alles te maken met het feit dat de volledige constructie reeds op voorhand en machinaal in de fabriek in elkaar kan worden gezet. Wil je dus besparen op de kosten van jouw dakkapel? Kies dan voor een prefab constructie!

 • Hou steeds rekening met de voorrijkosten die worden aangerekend

Bij Ruiter Dakkapellen beschik je over het grote voordeel dat ze over meerdere locaties beschikken verspreid over Nederland. Dit moet er in principe voor zorgen dat de voorrijkosten die je krijgt aangerekend altijd zo laag mogelijk gehouden kunnen worden. Dat is mooi meegenomen, want deze kosten zijn toch gelegen tussen de 0,25 en 0,50 euro per kilometer die moet worden afgelegd!

Vergelijk offertes van meerdere leveranciers via onze website

Hoe interessant de mogelijkheden ook mogen zijn die Ruiter Dakkapellen voor jou in petto heeft, het is toch altijd de moeite waard om er voor te kiezen om niet zomaar één, maar wel meerdere offertes aan te vragen bij verschillende dakkapel leveranciers. Alleen door dit te doen en vervolgens ook alle ontvangen offertes grondig met elkaar te vergelijken zal je namelijk kunnen vaststellen dat je er steeds de voordeligste optie tussenuit kan halen. Klinkt dit voor jou ook als muziek in de oren? In dat geval is het zeer eenvoudig mogelijk om offertes van verschillende dakkapel leveranciers via deze website met elkaar te vergelijken!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit