Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 01 mrt 2024

Buiten de constructie van je dakkapel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er op de markt ook heel wat verschillende opties zijn terug te vinden die mogelijks voor jouw dakkapel een interessante meerwaarde kunnen betekenen. Eén van deze opties is het rolluik. Dit is meteen ook één van de opties die door het merendeel van de eigenaars van een dakkapel worden toegepast. Hoe komt precies? Welke voordelen brengt een rolluik dakkapel nu precies met zich mee en met welke kosten dien je rekening te houden? We vertellen je graag alles over een rolluik dakkapel op deze pagina!

Waarom kiezen voor een rolluik dakkapel?

In eerste instantie is het de moeite waard om even te bekijken welke voordelen er nu precies zijn verbonden aan een rolluik dakkapel. Dit zijn er heel wat meer dan je in eerste instantie zou denken. Allereerst is het in ieder geval zo dat een rolluik dakkapel er voor zorgt dat de zon buiten kan worden gehouden. Dit betekent dat je ook tijdens de heetste zomerdagen kan genieten van heerlijk aangename en comfortabele temperaturen in je dakkapel. Dat is echter niet alles. Op het ogenblik dat je er voor hebt gekozen om in je dakkapel een slaapkamer te realiseren is het namelijk ook nog eens zo dat een rolluik een uitstekende oplossing biedt voor wat het verduisteren van de ruimte betreft.

Bovenstaande zijn reeds enkele prima voordelen die zijn verbonden aan een rolluik dakkapel, maar is nog heel wat meer. Veel mensen zijn tegenwoordig bijvoorbeeld op zoek naar mogelijkheden om de veiligheid in hun woning naar een hoger niveau te tillen. Meer dan ooit willen mensen dat ze kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke bescherming van hun dierbaarste bezitten. Ondanks het feit dat de bovenste verdiepingen van de woning vaak uit het oog worden verloren is het toch ook absoluut de moeite waard om een bepaalde inbraakbeveiliging voor je dakkapel te voorzien. De plaatsing van een rolluik kan ook op dit vlak zonder twijfel een zeer aantrekkelijke meerwaarde weten te realiseren.

Hoeveel kost een rolluik dakkapel?

Wanneer je een offerte aanvraagt voor een rolluik dakkapel zal je kunnen vaststellen dat je hierbij meteen kan rekenen op één complete kostprijs. Dat is interessant, want op deze manier is het voor jou meteen duidelijk aan welke financiële verplichtingen je moet voldoen. Anderzijds dient er rekening mee te worden gehouden dat het prijskaartje van je rolluik dakkapel steevast is opgebouwd uit meerdere onderdelen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen:

  1. De aankoopprijs van het rolluik op zich;
  2. De kostprijs voor de bediening waar gebruik van wordt gemaakt;
  3. De montage die wordt uitgevoerd door een echte vakman;

Wat de aankoopprijs van het rolluik betreft moet er vooral rekening worden gehouden met het materiaal waaruit deze is vervaardigd. We maken op dit vlak een onderscheid tussen bijvoorbeeld kunststof en aluminium. Een ander aandachtspunt heeft uiteraard betrekking tot de grootte van het rolluik. Hoe groter deze is, des te hoger de kosten zullen uitvallen.

In tweede instantie wordt er aandacht besteed aan de bediening van het rolluik. Wat dit betreft maken we een onderscheid tussen een handmatige en een elektrische bediening. Deze laatste mag dan wel heel wat praktischer en comfortabeler zijn, daar komt wel bij dat ze net wat duurder is en daardoor misschien niet geschikt voor ieders budget.

Tot slot is er nog de montage van het rolluik. In principe heb je de mogelijkheid om deze kost volledig uit te schakelen door zelf de handen uit de mouwen te steken. Dat zou potentieel interessant kunnen zijn, maar onderschat het plaatsen van een rolluik dakkapel toch maar niet. Dit is vaak veel complexer dan je op het eerste zicht zou vermoeden waardoor je er toch maar goed aan doet om dit karwei uit te besteden aan een echte vakman.

Onderdeel rolluik dakkapel Gemiddelde kostprijs
Het rolluik voor je dakkapel zelf Tussen 100 & 600 euro per stuk
De bediening van het rolluik Tussen 15 & 250 euro per stuk
De montage van het rolluik Tussen 125 & 225 euro per stuk

Verschillende soorten bedieningen voor je rolluik dakkapel

Door rekening te houden met de inhoud van de bovenstaande prijstabel beschik je alvast over een vrij helder beeld voor wat betreft de gemiddelde kosten waar je voor een rolluik dakkapel rekening mee kan houden. Een niet onbelangrijk struikelblok waar veel mensen nog wel eens over willen piekeren is echter terug te vinden in de bediening van het rolluik. Zoals eerder reeds aangegeven maken we wat dit betreft een onderscheid tussen een handmatige en een elektrische bediening. Voor een handmatige bediening kan je denken in de richting van een slingerstang of een band of koord. Wil je toch liever wat meer comfort? Dan kan je altijd nog kijken in de richting van een elektrische uitvoering. Wat dit betreft moet er gebruik worden gemaakt van een systeem bestaande uit meerdere onderdelen, namelijk een buismotor gecombineerd met bijvoorbeeld een draaischakelaar, een sleutelschakelaar of een tijdschakelaar. Daarnaast vinden de meeste mensen ook een afstandsbediening wenselijk. Voor een uitgebreid overzicht ga je naar de website over: rolluiken.

Eventuele opties voor je rolluik dakkapel

Indien je voor jezelf hebt uitgemaakt van welk type rolluik dakkapel je gebruik wenst te maken en je hebt aangegeven welke bediening je voorkeur wegdraagt ben je nog niet helemaal klaar met het maken van keuzes. Je zal er misschien in eerste instantie niet bij stil blijven staan, maar het is ook nog mogelijk om je rolluik dakkapel uit te rusten met tal van verschillende opties. Welke opties dit precies zijn wordt duidelijk aan de hand van onderstaande informatie:

Type optie voor rolluik dakkapel Gemiddelde kostprijs
Het voorzien van anti-optilveren Gemiddeld zo’n 5 euro per stuk
Het toepassen van een brandvertrager Gemiddeld zo’n 45 euro per stuk
Het implementeren van zonnesensoren Gemiddeld zo’n 190 euro per stuk
Het plaatsen van een bewegingsmelder Gemiddeld zo’n 250 euro per stuk

Welke opties voor jou nu precies interessant zijn en welke niet is altijd gebaseerd op je persoonlijke voorkeur evenals de situatie waarvan sprake is. Voor een brandvertrager geldt bijvoorbeeld dat ze uitsluitend interessant is bij een manuele bediening. Deze brandvertrager zorgt er namelijk voor dat het rolluik bij een brand niet zomaar in één keer naar omlaag knalt, maar zich wel geleidelijk aan laat bewegen. Dit lijkt bijzaak bij een dakkapel, maar dat is het in de praktijk absoluut niet.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit