Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Beschik je over een jaren 30 woning of ben je van plan om een modern huis te realiseren met een jaren 30 uitstraling? Wil je daar bovendien graag een dakkapel in dezelfde stijl aan toevoegen? Het is geen enkel probleem. Het is ook vandaag de dag namelijk nog altijd zonder probleem mogelijk om er voor te kiezen om een jaren 30 dakkapel te (laten) bouwen. Je kan er op dit vlak voor kiezen om gebruik te maken van materialen die zijn terug te vinden op de tweedehandse markt (authenticiteit gegarandeerd!), maar daarnaast kan je ook gewoon voor nieuwe materialen kiezen. Waar je voor de realisatie van jouw dakkapel jaren 30 precies rekening mee dient te houden en welke materialen je nu bij voorkeur moet gaan gebruiken ontdek je snel door het doornemen van de onderstaande informatie.

Welk materiaal gebruiken voor je jaren 30 dakkapel?

Eén van de eerste keuzes welke je graag zal willen maken met betrekking tot de realisatie van je jaren 30 dakkapel is terug te vinden in het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Wat dit betreft maken we vooral een onderscheid tussen hout en houtlook materialen. In principe werd er vroeger altijd voor gekozen om een jaren 30 dakkapel te bouwen met behulp van hout. Hierdoor kreeg de dakkapel meteen ook een vorm van natuurlijke isolatie mee en daarnaast zag ze er gewoon mooi en erg gezellig uit. Tegenwoordig is de keuze voor hout bij een jaren 30 dakkapel lang niet meer altijd van toepassing. Heel wat woningeigenaars geven inmiddels dan ook de voorkeur aan houtlook kunststof materiaal.

 

Je jaren 30 dakkapel laten bouwen met behulp van houtlook kunststof materiaal zorgt er voor dat je in eerste instantie wordt geconfronteerd met een iets hoger gelegen prijskaartje. Dit kan veel mensen meteen afschrikken, maar eigenlijk is dit nergens voor nodig. Kiezen voor een houtlook kunststof mag dan wel éénmalig in aankoop duurder zijn, daar staat tegenover dat dit materiaal geen onderhoud vereist. Hierdoor kan je meteen (afhankelijk van de situatie) heel wat tijd of geld besparen. Daarnaast beschikt houtlook kunststof ook nog eens over een fantastische levensduur waardoor je, je ook hier absoluut geen zorgen om hoeft te maken.

Hoeveel kost een jaren 30 dakkapel?

Vooraleer je een jaren 30 dakkapel laat realiseren zal je maar wat graag reeds over een goed beeld willen beschikken van de gemiddelde kosten waar je rekening mee dient te houden. Op dit vlak is het van belang om stil te blijven staan bij een reeks van aspecten die allen het prijskaartje van je jaren 30 dakkapel aanzienlijk kunnen beïnvloeden. In eerste instantie is er zoals eerder reeds aangegeven het materiaal. Het prijsverschil tussen een jaren 30 dakkapel van hout en houtlook bedraagt al snel zo’n 500 euro. Het spreekt voor zich dat er echter nog heel wat andere zaken zijn die eveneens het verschuldigde prijskaartje kunnen beïnvloeden.

 

Een tweede punt om rekening mee te houden is het verschil tussen een prefab en een maatwerk jaren 30 dakkapel. Het merendeel van de mensen kiezen er tegenwoordig voor om een prefab uitvoering te bestellen omdat ze op deze manier de kosten danig kunnen drukken. Je moet dan uiteraard wel een beetje inboeten op vlak van afwerkings- en vooral personalisatiemogelijkheden, maar dat nemen het merendeel van de woningeigenaars er graag bij. Ben jij toch iemand die zeer specifieke eisen in gedachten heeft met betrekking tot de vormgeving van diens jaren 30 dakkapel? Dan zal je al snel rekening moeten houden met een meerprijs van een slordige 1.500 euro.

 

Type jaren 30 dakkapel Gemiddelde kostprijs
Houten jaren 30 dakkapel Vanaf ongeveer 3.500 euro
Houtlook jaren 30 dakkapel Vanaf ongeveer 3.000 euro

 

Op het ogenblik dat mensen er aan denken om een iets klassiekere dakkapel zoals bijvoorbeeld een jaren 30 uitvoering te laten realiseren bij hun woning denkt men er veelal ook aan om deze van een hellend dak te voorzien. Dat is zeker een mogelijkheid, alleen is deze nooit standaard inbegrepen in de offerte die je voor je jaren 30 dakkapel zal ontvangen. Ook op dit vlak kan je al snel rekenen op een gemiddelde meerprijs van zo’n 1.250 euro. Anderzijds zorgt een hellend dak er wel voor dat er een nog authentiekere uitstraling kan worden gerealiseerd. Let wel, voor een jaren 30 dakkapel met hellend dak dient er ten allen tijde een bouwvergunning te worden aangevraagd.

Enkele bijzondere kenmerken van een jaren 30 dakkapel

Indien je een dakkapel wenst te realiseren die over een specifieke stijl uit een bepaalde periode beschikt zal je altijd kunnen vaststellen dat deze over enkele bijzondere kenmerken dient te beschikken. Dit geldt eveneens voor een jaren 30 dakkapel. Een dergelijk exemplaar wordt in de praktijk dan ook veelal gekenmerkt door de volgende zaken:

 

  1. Een bijzondere vormgeving voor de ramen evenals de kozijnen;
  2. Het gebruik van glas-in-lood;
  3. De aanwezigheid van ongelofelijk veel (authentieke) details;
  4. Een strenge nadruk op horizontale belijning;
  5. Het gebruik van klassieke materialen (vooral hout);

 

Omwille van de bovenstaande kenmerken gaan veel mensen die een jaren 30 dakkapel willen bouwen eerst even op zoek naar authentieke elementen die mogelijks op de tweedehandse markt zijn terug te vinden. Op deze manier kan je vaak tegen een opvallend scherp prijskaartje een dakkapel realiseren die pas echt de sfeer van de jaren 30 uitademt. Heerlijk!

Je jaren 30 dakkapel isoleren? Vergeet ook de ventilatie niet!

Het merendeel van de mensen die een jaren 30 dakkapel willen toevoegen aan hun huis doen dit uiteraard omwille van de bijzondere uitstraling waar deze steevast over beschikt. Dit betekent dan ook helemaal niet dat je genoegen moet nemen met de povere isolatie welke in die tijd van kracht was. Let wel, de keuze voor glas in lood spreekt dit uiteraard een beetje tegen. Dergelijk glas isoleert erg slecht en bovendien kan je er weinig tegen doen omdat je anders aan de klassieke uitstraling zou raken. Ga je geen gebruikmaken van glas in lood en kies je wel gewoon voor hoogrendementsglas en een optimale isolatie voor je dakkapel? In dat geval mag je ook het implementeren van de nodige voorzieningen op vlak van ventilatie absoluut niet over het hoofd zien!

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit