Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Op het moment dat mensen een keuze moeten maken op vlak van het materiaal waaruit hun dakkapel zal komen te bestaan is de keuze voor kunststof doorgaans al snel gemaakt. Dit geldt niet uitsluitend voor de zogenaamde plaatafwerking aan de buitenzijde, maar ook voor bijvoorbeeld de kozijnen. Op deze manier wordt de stijl van de volledige dakkapel ook in de ramen doorgetrokken en dat levert nog altijd het mooiste eindresultaat op. We kunnen tegenwoordig vaststellen dat in het bijzonder de zogenaamde Veka dakkapel steeds populairder wordt. Het betreft hier een kunststof dakkapel welke beschikt over Veka kozijnen. Welke voordelen een dergelijke dakkapel nu precies met zich meebrengt en welke invloed dit heeft op de kosten waar je rekening mee moet houden lees je meteen op deze pagina.

Wat is een Veka dakkapel?

Zoals in de inleiding reeds aangegeven is het een foute veronderstelling om er vanuit te gaan dat een Veka dakkapel in haar totaliteit wordt gerealiseerd met behulp van Veka kunststof. In de praktijk geldt deze benaming dan ook uitsluitend voor dakkapellen waarbij er werd gekozen voor kunststof kozijnen van Veka. Dat maakt ze echter niet minder interessant, in tegendeel. Veka is een bijzonder gerenommeerd merk welke er om bekend staat een uitstekende kwaliteit van kunststof kozijnen aan te bieden. Wanneer jij met andere woorden graag bij jouw dakkapel wil kunnen genieten van de interessantste voordelen van een uiterst kwalitatief kunststof kozijn is het beslist de moeite waard om daarvoor in de richting van Veka te kijken.

Wat maakt een Veka dakkapel zo interessant?

Op het moment dat je een blik werpt op de markt en dan uiteraard meer bepaald op het aanbod met verschillende soorten kunststof voor je dakkapel zal het meteen duidelijk worden dat de ene kunststof de andere niet is. Dit geldt niet alleen voor de uitstraling van het materiaal, maar zeker ook voor de kwaliteit waarover ze beschikt. Een Veka dakkapel is door de jaren heen zo interessant geworden omdat ze enkele uitmuntende voordelen weet te combineren tot één fantastisch geheel. Welke voordelen dit precies zijn maakt het onderstaande overzicht meteen voor je duidelijk:

 

  1. Kiezen voor een Veka dakkapel betekent dat je kan genieten van een prima isolatie. Vroeger werd er wel eens gezegd dat kunststof over een zeer slechte isolerende factor beschikte. Vaak was dat ook wel correct, maar daar heeft Veka verandering in gebracht. Een Veka dakkapel biedt je dan ook in de basis niet alleen een prima thermische, maar bovendien ook akoestische isolatie.

 

  1. Veka kunststof kozijnen staan bekend om hun uitstekende duurzaamheid. Dit betekent dat je er heel wat jaren genot van zal ondervinden. Bij minderwaardige soorten kunststof bestaat de kans dat je al snel tegen een aangetaste uitstraling zal aanlopen. Daar hoef je bij een Veka dakkapel beslist niet voor te vrezen, in tegendeel.

 

  1. Een Veka dakkapel blinkt werkelijk uit op vlak van onderhoud. Het is voor veel mensen een doorn in het oog dat ze verschillende onderdelen, waaronder ook de kozijnen van hun dakkapel zeer frequent onder handen moeten nemen. Dat is niet het geval bij een Veka dakkapel, in tegendeel. Ook voor mensen die niet veel tijd en geld aan onderhoud willen uitgeven is de keuze voor een Veka dakkapel dan ook al snel gemaakt.

 

  1. Ondanks het feit dat kunststof een ongelofelijk aantal voordelen met zich meebrengt blijven veel mensen toch de focus houden op hout. Dit heeft alles te maken met het feit dat dit materiaal over een sfeervolle en bovendien warme uitstraling beschikt. Ben jij ook een fan van de uitstraling van hout, maar wil je kunnen genieten van de onderhoudsvriendelijke aspecten van kunststof? Dan is houtlook voor jou de oplossing!

Hoeveel kost een Veka dakkapel?

De Veka dakkapel geniet in het bijzonder de voorbije jaren een niet onaanzienlijke populariteit. Er zijn dan ook ongelofelijk veel mooie voordelen aan verbonden. De kans dat ook jij na het lezen van de bovenstaande informatie interesse hebt gekregen in het kopen en laten plaatsen van een Veka dakkapel is dan ook bijzonder groot. Het spreekt evenwel voor zich dat je niet zomaar een sprong in het diepe zal willen wagen waardoor je vooral zal willen achterhalen welke kosten er nu precies zijn verbonden aan een Veka dakkapel. Dat is geen probleem. Wij hebben de gemiddelde kosten hieronder voor jou op een rijtje gezet.

 

Type Veka dakkapel Gemiddelde kostprijs
Veka kunststof kozijn voor dakkapel Gemiddeld zo’n 135 euro per vierkante meter

 

Bovenstaande kostprijs lijkt op het eerste zicht misschien niet heel goedkoop, maar wanneer we ze gaan afwegen tegenover andere materialen die voor de kozijnen van je dakkapel kunnen worden gebruikt wordt dit meteen een compleet ander verhaal. Voor een houten kozijn geldt bijvoorbeeld dat de gemiddelde kostprijs per vierkante meter zo’n 10 euro hoger ligt. Is er sprake van een aluminium kozijn? In dat geval kan de meerprijs al snel oplopen tot zo’n 30 euro of wellicht nog meer. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat de keuze voor een Veka kunststof kozijn zowel op kwalitatief als op financieel vlak erg interessant kan zijn.

Let op, een Veka dakkapel kan je niet opnieuw schilderen!

Doorheen deze pagina hebben we een groot aantal bijzonder interessante voordelen aangekaart die zijn verbonden aan het realiseren van een Veka dakkapel. Veel mensen zullen nu denken dat die voordelen zo aanzienlijk zijn dat eigenlijk iedereen er toch voor zou moeten kiezen om te investeren in een Veka dakkapel. Waarom gebeurt dat dan niet? Daar zijn verschillende redenen voor aan te halen. Een niet onbelangrijk mogelijks nadeel waar je graag rekening mee zal willen houden is bijvoorbeeld terug te vinden in het feit dat een Veka dakkapel niet terug kan worden geschilderd. Zelfs wanneer je kiest voor houtlook blijft het immers een soort van kunststof welke niet herschilderbaar is. Ben je na verloop van tijd uitgekeken op je kozijnen of is het gewoon tijd voor iets helemaal anders? In dat geval zal je er rekening mee moeten houden dat je terug zal moeten investeren in de aankoop van nieuwe Veka kunststof. Heb je gekozen voor houten kozijnen? Dan heb je gewoon de mogelijkheid om deze terug te overschilderen. Dat is toch een wezenlijk verschil.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Dakkapel verzekering

Het verschil tussen een prefab en een maatwerk dakkapel

Een dakkapel aanleggen brengt veel voordelen met zich mee. Den zo aan

10x veelgemaakte fouten dakkapel

Een dakkapel op het dak van je woning biedt vele voordelen, waaronder

dakkapel voorbeeld

Nieuwe dakkapel? Kies voor zink

Dakkapellen zijn in Nederland bijzonder populair. Dat is ook niet vreemd, want