Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 01 mrt 2024

Vanaf de lancering van de eerste dakkapel hebben bijzonder veel mensen er voor gekozen om een afwerking in hout te voorzien. In principe kan je er wat dit betreft voor kiezen om een keuze te maken uit verschillende houtsoorten. Eén van de populairste houtsoorten welke hiervoor wordt gebruikt is het zogenaamde red cedar hout. Het betreft hier een naaldhout welke zich niet alleen kenmerkt door een prima kwaliteit, maar tevens ook door een scherpe prijs. Ben jij eveneens geïnteresseerd in het realiseren van een red cedar hout dakkapel? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met onderstaande informatie.

Waarom kiezen voor een red cedar hout dakkapel?

Een houten dakkapel is eigenlijk sinds jaar en dag reeds bijzonder populair. Dit heeft voor een niet onbelangrijk deel te maken met de warme uitstraling waar dit materiaal over beschikt. Specifiek voor een red cedar hout dakkapel geldt bovendien dat het hierbij gaat om een vormvaste houtsoort welke duurzaam is en eenvoudig kan worden bewerkt. Denk jij er eveneens over na om een red cedar hout dakkapel te realiseren bij jouw woning? In dat geval kan je altijd rekenen op de onderstaande, interessante voordelen:

  1. Red cedar hout is een uiterst vormvaste houtsoort welke haar vorm bijgevolg uitstekend weet te behouden. Hierdoor is ze uitermate geschikt om te gebruiken als afwerkingsmateriaal voor jouw dakkapel.
  2. Op het ogenblik dat er mogelijks sprake is van beschadigingen aan je red cedar hout is het in principe vrij eenvoudig mogelijk om deze te herstellen. Dit betekent dat je niet snel geconfronteerd zal worden met torenhoge kosten, in tegendeel.
  3. Een red cedar hout dakkapel is zowel in prefab als in maatwerk uitvoering verkrijgbaar. Dit betekent dat je een red cedar hout dakkapel niet alleen geheel naar wens, maar ook telkens op maat van je budget kan realiseren.
  4. De warme uitstraling van red cedar hout zorgt er voor dat jouw dakkapel een absolute parel wordt in de omgeving. We kunnen dan ook concluderen dat dit type van afwerking niet alleen praktisch, maar ook visueel de moeite meer dan waard is.

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

De bovenstaande voordelen die we hebben aangegeven zorgen er voor dat het duidelijk is dat voor veel mensen en in heel wat situaties de keuze voor red cedar hout al snel is gemaakt. Betekent dit dat er geen enkel nadeel is waar je rekening mee dient te houden? Toch wel. Om er zeker van te zijn dat je na het gebruik van red cedar hout als afwerking voor je dakkapel niet voor vervelende verrassingen komt te staan is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de hieronder aangegeven nadelen:

  1. Kies je er voor om gebruik te maken van red cedar hout of een andere houtsoort als afwerking voor je dakkapel? In dat geval dien je er altijd rekening mee te houden dat deze een bepaalde hoeveelheid aan onderhoud vereisen. Dit in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld een kunststof afwerking waarvoor er niet of nauwelijks onderhoud noodzakelijk is. Dit is zeker een punt om rekening mee te houden.
  2. In vergelijking met andere materialen die er op de markt zijn terug te vinden en dienst kunnen doen ter afwerking van een dakkapel moet het gezegd dat red cedar hout over een beperktere levensduur beschikt. In vergelijking met kunststof of polyester zal je dan ook steeds op kortere termijn rekening moeten houden met een nieuwe investering.
  3. In vergelijking met andere materialen beschikt red cedar hout slechts over een beperkte isolatiewaarde. Dit betekent dat je kwalitatieve isolatie zal moeten voorzien wil je de hoeveelheid aan warmteverlies in huis zo beperkt mogelijk kunnen houden.

Hoeveel kost een red cedar hout dakkapel?

Kunnen de genoemde voordelen van een red cedar hout dakkapel je wel bekoren? Ben je dan ook van plan om gebruik te gaan maken van een dergelijke dakkapel bij jouw huis? In dat geval zal je wel eerst nog wat meer informatie willen over de kosten die er aan verbonden zijn. Wat dit betreft kan je er rekening mee houden dat een red cedar hout dakkapel zich ergens in de gulden middenmoot bevindt. Er zijn goedkopere houtsoorten verkrijgbaar welke dienst kunnen doen als afwerking voor je dakkapel, maar daar staat tegenover dat deze lang niet dezelfde kwaliteit aan de dag kunnen leggen. Bijgevolg is de kans dat je binnen een afzienbare termijn terug zal moeten investeren op z’n minst een flink stuk groter.

Bij het bepalen van de kostprijs van je red cedar hout dakkapel is het bovendien ook belangrijk om er rekening mee te houden dat niet de volledige dakkapel bestaat uit dit type van hout. Voor met name de kozijnen die deel uitmaken van je dakkapel wordt er immers veelal voor gekozen om gebruik te maken van het zogenaamde meranti hout. Het betreft hier een zeer duurzame houtsoort die er voor zorgt dat ook je kozijnen zo optimaal mogelijk kunnen worden beschermd tegen de invloeden vanuit het weerbeeld. Hoe dan ook, de onderstaande prijstabel moet er voor zorgen dat je reeds een bepaalde indruk krijgt van de gemiddelde kostprijs waar je bij een red cedar hout dakkapel rekening mee kan houden.

Type red cedar hout dakkapel Gemiddelde kostprijs
Red cedar hout dakkapel 1 meter Gemiddeld zo’n 3.350 euro
Red cedar hout dakkapel 1,5 meter Gemiddeld zo’n 4.000 euro
Red cedar hout dakkapel 2 meter Gemiddeld zo’n 4.200 euro
Red cedar hout dakkapel 3 meter Gemiddeld zo’n 5.000 euro
Red cedar hout dakkapel 4 meter Gemiddeld zo’n 5.800 euro

Voor alle hierboven aangegeven dakkapellen geldt dat de prijs inclusief een enkel kozijn en een enkel draairaam is. Dit met uitzondering van de dakkapel met een grootte van 4 meter. Hiervoor geldt dat er een dubbel kozijn evenals een dubbel draairaam is voorzien. De aangegeven prijzen zijn bovendien inclusief de plaatsing evenals de BTW.

Ben jij iemand die wel te vinden is voor de warme uitstraling waar hout over beschikt? Ben je op zoek naar een degelijke houtsoort die bovendien niet te duur is in aankoop om te gebruiken als afwerking voor je dakkapel? In dat geval zal je altijd kunnen vaststellen dat kiezen voor red cedar hout een absolute aanrader is.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit