Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 03 apr 2024

Trotse eigenaars van een notariswoning kiezen er zeer vaak voor om één of zelfs meerdere dakkapellen in hun woning te voorzien. Deze dakkapellen hebben niet alleen als doel om de beschikbare oppervlakte in huis te vergroten, daarnaast moet ze ook een verbeterde lichtinval realiseren. Een notariswoning is een imposant pand waardoor er ook altijd zeer veel aandacht wordt besteed aan de visuele kenmerken waar de dakkapel over beschikt. Heb jij ook een notariswoning of wil je er graag één realiseren en mag een dakkapel daarbij uiteraard niet ontbreken? In dat geval kan de informatie op deze pagina je zeker en vast helpen om deze te realiseren!

Waarom kiezen voor een dakkapel bij een notariswoning?

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een dakkapel toe te voegen aan je notariswoning spreekt het voor zich dat je, je reeds deels bewust bent van de voordelen die een dergelijke uitbreiding aan je huis met zich meebrengt. De meeste mensen denken dat een dakkapel laten plaatsen enkel en alleen als voordeel met zich meebrengt dat er extra beloopbare oppervlakte wordt gecreëerd in huis. Natuurlijk is dat niet zo. Door het toevoegen van één of meerdere dakkapellen aan je notariswoning ben je dan ook verzekerd van de volgende voordelen:

  1. Er wordt meer beloopbare oppervlakte in huis gerealiseerd;
  2. Er wordt een verbeterde lichtinval gecreëerd;
  3. Je notariswoning krijgt een extra mooie financiële meerwaarde;

Je moet er bij het plaatsen van een dakkapel wel altijd rekening mee houden dat deze perfect moet aansluiten op de stijl van het pand in kwestie, in dit geval dus een notariswoning. In het merendeel van de gevallen betekent dat er bijvoorbeeld de voorkeur wordt gegeven aan een kunststof dakkapel welke beschikt over een plat dak. Uiteraard zijn er (op basis van je persoonlijke wensen en verwachtingen) ook altijd afwijkingen mogelijk.

Hoeveel kost een dakkapel notariswoning?

De belangrijkste vraag die veel eigenaars van een notariswoning zich stellen is hoeveel ze nu precies moeten betalen voor het realiseren van een dakkapel bij hun notariswoning. Wat dit betreft moet er nadrukkelijk rekening worden gehouden met diverse factoren, namelijk:

  1. Het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt;
  2. Het type dakconstructie;
  3. Het feit of er al dan niet een vergunning moet worden aangevraagd;
  4. De afwerking evenals de opties die worden aangebracht aan de dakkapel;

Op vlak van materiaal kan er een keuze worden gemaakt uit diverse mogelijkheden. Voor een notariswoning wordt doorgaans gekozen voor een dakkapel die is afgewerkt in kunststof. Dit zorgt er voor dat je voor een prefab uitvoering kan rekenen op een kostenplaatje vanaf zo’n 9.900 euro. Voor een maatwerk exemplaar betaal je dan weer al snel tegen de 11.000 euro.

Voor wat de dakconstructie van een dakkapel bij een notariswoning betreft wordt er zoals eerder reeds aangegeven veelal gekozen voor een plat dak. Dat is financieel interessant, want een dergelijk dak kan worden gerealiseerd zonder meerprijs. Dat geldt niet voor een dakconstructie met (lichte) helling. Ook deze duikt steeds vaker op bij een notariswoning, maar kan pas worden gerealiseerd tegen een zekere meerprijs en mits het aanvragen van een omgevingsvergunning. Ook dit laatste brengt uiteraard extra kosten met zich mee.

Een enkele of een dubbele dakkapel notariswoning?

Wanneer je enkele beelden bekijkt van notariswoningen die zijn uitgerust met een dakkapel zal je kunnen vaststellen dat er vaak gebruik wordt gemaakt van meerdere (kleine) exemplaren. Dit betekent dat er niet zozeer sprake is van één enkele dakkapel, maar wel van een reeks van dakkapellen die stuk voor stuk zorgen voor meer begaanbare oppervlakte evenals een sterk verbeterde lichtinval. Op deze manier wordt er bovendien niet één keer, maar wel ettelijke keren een (financiële) meerwaarde gerealiseerd voor jouw notariswoning.

Voor een enkele dakkapel die wordt gemaakt van kunststof of polyester dien je voor je notariswoning dus rekening te houden met een kostprijs die ergens is gelegen rond de respectievelijk 7.000 & 15.000 euro. Wat echter wanneer je vooral geïnteresseerd bent in het kopen en laten plaatsen van een dubbele dakkapel? In dat geval is het wellicht een goed idee om stil te blijven staan bij de onderstaande kosten.

Type dubbele dakkapel notariswoning Gemiddelde kostprijs
Kunststof dubbele dakkapel prefab Gemiddeld zo’n 7.750 euro
Kunststof dubbele dakkapel maatwerk Gemiddeld zo’n 9.500 euro
Polyester dubbele dakkapel prefab Gemiddeld zo’n 9.750 euro

Wil je voor wat jouw (dubbele) dakkapel notariswoning betreft kunnen rekenen op de meest optimale duurzaamheid en levensduur en heb je daarvoor wel wat extra budget te besteden? In dat geval is de keuze voor polyester al snel gemaakt. Je dient er bij dit materiaal wel nog rekening mee te houden dat het niet mogelijk is om een maatwerk exemplaar te laten realiseren. Je zal dus altijd genoegen moeten nemen met een vrij standaard prefab uitvoering.

Hoe besparen op een dakkapel bij notariswoning?

De informatie op deze pagina heeft ondertussen duidelijk gemaakt dat er tal van verschillende mogelijkheden bestaan voor wat de realisatie van een dakkapel bij een notariswoning betreft. Eender voor welke mogelijkheden je uiteindelijk ook zal kiezen, je zal altijd zeker willen zijn van een zo scherp mogelijk kostenplaatje. Om je te helpen om dit te kunnen realiseren hebben we alvast de onderstaande bespaartips voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

  • Laat alle dakkapellen in één keer plaatsen

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen die eigenaar zijn van een notariswoning niet zomaar voor een enkele dakkapel, maar gaan ze meerdere exemplaren realiseren. Ben jij dit ook van plan? Dan is het altijd de moeite waard om de verschillende dakkapellen in één keer te kopen. Doe je dit? Dan kan je zomaar rekenen op de scherpst mogelijke prijs voor jouw project.

  • Doe een beroep op een dakkapelbedrijf uit je buurt

Bij het controleren van de offerte voor je dakkapel notariswoning zal je altijd kunnen vaststellen dat er ook een bepaalde hoeveelheid aan voorrijkosten worden aangerekend. Deze kosten zijn gelegen tussen de 0,25 en 0,50 euro per kilometer. Dat lijkt op het eerste zicht prima mee te vallen, maar toch kan het totale kostenplaatje behoorlijk hoog oplopen. Wil je verzekerd zijn van zo laag mogelijke voorrijkosten? Dan is het altijd een aanrader om een dakkapelbedrijf uit jouw eigen buurt aan te spreken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit