Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Dakkapellen die zijn gemaakt of afgewerkt met hout zijn altijd al bijzonder populair geweest. Dit heeft niet alleen te maken met de warme uitstraling die ze weten te realiseren, daarnaast is het van houten dakkapellen eveneens bekend dat ze over een zeer aantrekkelijk prijskaartje beschikken. Vooraleer over te gaan tot het kopen van een bepaalde houten dakkapel is het echter altijd van belang om rekening te houden met het feit dat er verschillende houtsoorten op de markt zijn terug te vinden die hiervoor dienst kunnen doen. Eén van de meest interessante van deze houtsoorten is misschien nog wel het zogenaamde Meranti hout. Waarom dit type van hout nu precies zo interessant kan zijn voor jouw dakkapel kom je meteen te weten door het raadplegen van de informatie op deze pagina.

Wat is Meranti hout precies?

Meranti hout is een tropisch hardhout welke afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Het feit dat het hierbij gaat om een tropische houtsoort zorgt er voor dat je rekening dient te houden met verschillende factoren. Ondanks het feit dat ze namelijk over een hoger prijskaartje beschikt in vergelijking met bijvoorbeeld red cedar hout moet het gezegd dat ze ook heel wat duurzamer is. In het bijzonder wanneer je er voor kiest om een extra beschermlaag aan te brengen op het Meranti hout, bijvoorbeeld door deze te verven, zal je alleen maar kunnen vaststellen dat je van dit materiaal ongetwijfeld gedurende een zeer lange termijn genot zal ondervinden.

Waarom kiezen voor een Meranti hout dakkapel?

Het is in eerste instantie uitermate belangrijk om er rekening mee te houden dat Meranti hout niet zozeer als volledige afwerking van een dakkapel wordt gebruikt. In het merendeel van de gevallen wordt er dan ook voor gekozen om deze houtsoort te gebruiken om de kozijnen uit te vervaardigen. Veel mensen zien het niet, maar kozijnen kunnen behoorlijk afzien door hun plaatsing in de dakkapel. Dat betekent dat ze op relatief korte termijn sporen van slijtage kunnen gaan vertonen, iets wat je natuurlijk absoluut zal willen voorkomen. Door gebruik te maken van kozijnen van Meranti hout in je dakkapel zal je in ieder geval kunnen vaststellen dat deze gedurende een niet onaanzienlijke tijd hun authentieke uitstraling zullen weten te behouden.

 

Bovenstaande heeft meteen een belangrijk voordeel duidelijk gemaakt van Meranti hout dakkapellen. Er is echter meer. Het feit dat zoveel mensen er door de jaren heen voor hebben gekozen om een houten dakkapel te realiseren is immers niet zomaar uit de lucht komen vallen. Uiteraard zijn er de duurzame eigenschappen waar een houtsoort als Meranti hout over beschikt, maar er is meer. Wij hebben de overige, interessante voordelen waar je op kan rekenen bij het realiseren van een Meranti hout dakkapel nog even voor je op een rijtje gezet:

 

  1. Meranti hout is een tropisch hardhout welke er om bekend staat haar vorm uitstekend te kunnen behouden.

 

  1. Meranti hout is een materiaal welke eenvoudig kan worden bewerkt. Het is dan ook perfect mogelijk om een houten dakkapel geheel op maat van jouw wensen te maken.

 

  1. Hout beschikt uit zichzelf reeds over een natuurlijke, aantrekkelijke en warme uitstraling. Dat maakt ze tot een uitermate veelzijdig inzetbaar materiaal.

 

  1. Bij een goed onderhoud en indien je er voor hebt gekozen om een beschermlaag aan te brengen op het Meranti hout zal je kunnen vaststellen dat deze een enorm lange tijd mee zal blijven gaan.

 

  1. In vergelijking met kunststof en polyester is de keuze voor Meranti hout ook op financieel vlak altijd een behoorlijk stuk interessanter te noemen.

Zijn er ook nadelen verbonden aan een Meranti hout dakkapel?

Bovenstaande voordelen hebben er voor gezorgd dat ongelofelijk veel mensen er door de jaren heen voor hebben gekozen om een Meranti hout dakkapel te (laten) realiseren. Toch moet het ook gezegd dat er rekening dient te worden gehouden met enkele bezwaren die gelden voor dit type van dakkapellen. We hebben uiteraard ook de mogelijke nadelen van Meranti hout dakkapel even uitgebreid voor jou opgelijst door middel van het onderstaande overzicht.

 

  1. Eender voor welk type van hout je precies kiest voor jouw dakkapel, je zal er altijd rekening mee moeten houden dat ze een bepaalde hoeveelheid aan onderhoud vereist. Af en toe ook een nieuw likje verf geven is iets waar je eigenlijk niet aan ontkomt.

 

  1. Verschillende materialen die worden gebruikt bij de realisatie van een dakkapel werken (extra) brandwerend. Dit betekent dat ze er voor kunnen zorgen dat bij het uitbreken van een brand jouw spullen nog enige tijd net wat veiliger zijn. Bij Meranti hout of andere houtsoorten is dat helaas niet het geval.

 

Ben jij iemand die er geen probleem mee heeft dat zijn of haar dakkapel regelmatig een beetje aandacht vereist? Wil je bovendien graag kunnen rekenen op de fantastische uitstraling die gepaard gaat met tropisch hardhout? In dat geval is de keuze voor Meranti hout ongetwijfeld al snel gemaakt!

Hoeveel kost een Meranti hout dakkapel?

Op bovenstaande vraag kunnen we in principe alleen maar een antwoord geven op het ogenblik dat je aangeeft wat je nu precies van jouw Meranti hout dakkapel verwacht? Wil je met name een complete dakkapel realiseren met behulp van deze houtsoort of geef je er eerder de voorkeur aan om gewoon gebruik te kunnen maken van Meranti houten kozijnen? Welke van deze verschillende opties jouw voorkeur precies wegdraagt is bijzonder belangrijk voor wat het bepalen van de kostprijs voor je project betreft. In ieder geval, wil je graag de afwerking van je dakkapel volledig realiseren met behulp van Meranti hout? In dat geval kan je rekenen op een kostenplaatje welke ergens begint rond de 4.000 euro voor een standaard dakkapel.

 

Een tweede mogelijkheid heeft zoals reeds aangegeven betrekking tot het realiseren van kozijnen voor je dakkapel die zijn gemaakt van Meranti hout. Dit blijkt vaak de interessantste optie te zijn waar steeds meer mensen de voorkeur aan geven. Ben jij eveneens iemand die altijd al heeft gedroomd van Meranti hout kozijnen voor je dakkapel en wil je deze nu eindelijk kopen en laten plaatsen? In dat geval kan je rekenen op een kostprijs van gemiddeld 900 euro per kozijn. In deze prijs zit niet alleen het Meranti houten kozijn inbegrepen, maar ook HR++ glas evenals de BTW en de montage.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

10x veelgemaakte fouten dakkapel

Een dakkapel op het dak van je woning biedt vele voordelen, waaronder

constructie dakkapel

Een checklist om de beste dakkapel te maken

Een dakkapel biedt vele voordelen, die ervoor zorgen dat je de dure

moderne dakkapel

Tien dakkapellen ter inspiratie

We weten allemaal dat je dakkapellen in verschillende uitvoeringen en afwerkingen hebt.