Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Ben je van plan om een dakkapel te bouwen aan je woning? In dat geval doe je er altijd goed aan om even te onderzoeken of je gebaat kan zijn met de realisatie van een luifel. Steeds meer mensen kiezen er voor om een luifel aan hun dakkapel te bevestigen en daar zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. Ben jij ook iemand die fan is van een dakkapel luifel, maar wil je graag wat meer informatie en een zicht krijgen op de prijs die hieraan verbonden is? In dat geval kan de informatie op deze pagina je daar zeker en vast bij helpen!

De voordelen van een luifel dakkapel

Op het ogenblik dat je tegenwoordig een dakkapel wenst te realiseren zal je kunnen vaststellen dat er rekening dient te worden gehouden met een groot aantal verschillende zaken. Zo is het bijvoorbeeld zo dat er een keuze kan worden gemaakt uit een groot aantal verschillende materialen waardoor de afwerking aanzienlijk kan worden beïnvloed. Ook de keuze om al dan niet een luifel aan je dakkapel te voorzien is er één waar je beter even goed over kan nadenken. In ieder geval, indien je er voor kiest om een luifel te voorzien kan je altijd rekenen op de onderstaande, interessante voordelen:

 

  • Door je dakkapel te voorzien van een luifel wordt er een bepaalde bescherming geboden tegen regenval. Dit kan misschien in eerste instantie enigszins overbodig lijken, maar dat is het niet. Zeer veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om het raam in hun dakkapel open te zetten waardoor de ruimte kan worden verlucht. Dat is natuurlijk erg fijn, maar als de regen met bakken uit de lucht valt kan er zomaar een bepaalde hoeveelheid water binnen in de ruimte terechtkomen. Door het aanbrengen van een luifel komt dit probleem te verdwijnen en kan je altijd met een gerust hart je raam openen, ook bij regenweer.

 

  • Op het ogenblik dat je er voor hebt gekozen om je dakkapel aan de achterzijde van de woning te bevestigen beschik je door middel van een luifel ook over de mogelijkheid om er eventueel elektronische apparatuur onder te bevestigen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om onder de luifel van hun dakkapel bijvoorbeeld een veiligheidscamera te bevestigen. Op deze manier heb je altijd een mooi zicht op de omgeving waardoor de veiligheid in en rond je woning aanzienlijk kan worden verbeterd.

 

  • Het plaatsen van een luifel aan de dakkapel zorgt er voor dat de woning over een extra eye-catcher komt te beschikken. Een dakkapel vormt op zich reeds een mooie, visuele meerwaarde voor je huis, maar door er een luifel aan te voorzien wordt ze zomaar nog aantrekkelijker gemaakt. Bovendien kunnen we ons vaak niet van het idee ontdoen dat een dakkapel met luifel er ook heel wat luxueuzer en stijlvoller uitziet.

Zijn er ook nadelen aan een luifel dakkapel verbonden?

De bovenstaande voordelen die zijn verbonden aan een luifel dakkapel spreken voor zich, maar zijn er ook nadelen aan verbonden? In principe zijn er geen belangrijke nadelen waar je bij stil moet blijven staan. Wel is het zo dat een dakkapel met luifel vaak niet vergunningsvrij kan worden gebouwd. Dit heeft alles te maken met het feit dat de aanwezigheid van de luifel onder meer de totale afmetingen beïnvloedt. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het natuurlijk eveneens zo dat de realisatie van een dakkapel luifel eveneens een zekere meerprijs met zich meebrengt. Deze kan, afhankelijk van de persoonlijke eisen waarover je beschikt, behoorlijk oplopen. Mensen die graag alles in het werk stellen om de kostprijs van hun dakkapel zo beperkt mogelijk te houden zullen dus wellicht toch niet kiezen voor een luifel.

Hoeveel kost een luifel dakkapel?

Heb je besloten om toch een mooie luifel voor je dakkapel te voorzien? In dat geval heeft de volgende keuze die je zal moeten maken betrekking tot het materiaal waaruit de luifel moet bestaan. Het spreekt voor zich dat dit materiaal perfect moet aansluiten op de stijl evenals de vormgeving van de dakkapel. In de praktijk wordt er dan ook voor wat een dakkapel luifel betreft vooral een onderscheid gemaakt tussen een houten en een kunststof luifel. Hoe dit zich uit op vlak van kosten wordt meteen duidelijk gemaakt door de onderstaande prijstabel.

 

Type luifel dakkapel Gemiddelde kostprijs
Kunststof luifel dakkapel Gemiddeld tussen 500 & 2.000 euro
Houten luifel dakkapel Gemiddeld tussen 200 & 950 euro

 

De exacte kostprijs die je voor jouw luifel dakkapel zal moeten betalen wordt altijd beïnvloed door het exacte materiaal waar gebruik van wordt gemaakt evenals de afmetingen waar de luifel over moet komen te beschikken. Hou er bovendien rekening mee dat ook het uurtarief welke door vakmannen in rekening wordt gebracht onderling aanzienlijk kan verschillen.

Hoe besparen op een luifel dakkapel?

Hoe je het ook draait of keert, de realisatie van een luifel dakkapel brengt altijd een bepaalde meerprijs voor de dakkapel met zich mee. Afhankelijk van het materiaal evenals de grootte van de luifel kan de meerprijs bovendien ook nog eens behoorlijk hoog oplopen. Betekent dit automatisch dat een luifel dakkapel geen optie is voor mensen met een klein budget? Toch niet. De onderstaande bespaartips kunnen je namelijk helpen om de kosten voor je luifel dakkapel aanzienlijk binnen de perken te houden.

 

  • Kies voor een kant en klare dakkapel inclusief luifel

Dient de luifel voorzien te worden aan een nieuwe dakkapel? In dat geval is het altijd de moeite waard om deze meteen in de fabriek te laten bevestigen. Door te kiezen voor een volledige prefab dakkapel wordt er namelijk voor gezorgd dat je heel wat kan besparen op de arbeidsuren. Bovendien verloopt ook de plaatsing van je dakkapel een behoorlijk stuk efficiënter waardoor de overlast sterk kan worden ingeperkt.

 

  • Doe een beroep op een bedrijf uit jouw buurt

Wil je graag een luifel dakkapel? Kies er dan bij voorkeur steeds voor om een bedrijf uit je eigen buurt onder de arm te nemen. Op deze manier werk je niet alleen veel efficiënter, daarnaast kan je ook nog eens de voorrijkosten binnen de perken houden.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Wat komt er kijken bij een dakkapel?

Het aanleggen van een dakkapel is een soort uitbouw aan je schuine

constructie dakkapel

Een checklist om de beste dakkapel te maken

Een dakkapel biedt vele voordelen, die ervoor zorgen dat je de dure

dakkapel

Heb je een omgevingsvergunning nodig bij de aanleg van je dakkapel?

Een bekende soort uitbouw aan je huis is het aanleggen van een