Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Lood vormt een opvallend belangrijk onderdeel van onze woning. Dit is niet uitsluitend van toepassing voor de muren, maar wat ook te denken van de kozijnen evenals de daken en dakkapellen? In het bijzonder op het ogenblik dat er meerdere materialen op elkaar dienen te worden aangesloten wordt er graag gebruik gemaakt van lood. Van lood is echter bekend dat het na verloop van tijd een deel van haar kracht verliest. Dit betekent dat ze dient te worden vervangen. Dit is eveneens het geval voor wat het aansluiten van de dakkapel op de dakconstructie betreft. Moet je vaststellen dat het lood van je dakkapel door de jaren heen bijvoorbeeld is komen te versterven en wil je deze vervangen? Dan kan de informatie op deze pagina voor jou ongetwijfeld interessant zijn!

Wanneer is lood vervangen een vereiste?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat de beschermende kracht van lood door de jaren heen afneemt. Dit zorgt er voor dat er bijvoorbeeld lekkages kunnen ontstaan waardoor er water tot in de dakkapel door kan dringen. Het spreekt voor zich dat dit iets is dat je absoluut zal willen voorkomen. Heb jij bij een controle van je dakkapel ook moeten vaststellen dat het lood (dringend) aan vervanging toe is? In dat geval is het altijd de moeite waard om deze te laten vervangen. Alleen op deze manier kan je namelijk heel wat vervelende problemen voorkomen.

Hoeveel kost lood vervangen dakkapel?

Lood vervangen bij je dakkapel is iets dat je in principe op een zeker ogenblik altijd zal moeten doen. Het is eigenlijk helemaal geen moeilijk karwei, maar het brengt natuurlijk wel bepaalde kosten met zich mee. Wil jij er zeker van zijn dat je op financieel vlak geen sprong in het diepe waagt voor wat het lood vervangen dakkapel betreft? Hou dan rekening met deze kosten:

 

Hoeveelheid lood vervangen Gemiddelde kostprijs
Lood van 20 centimeter Gemiddeld vanaf 50 euro incl. BTW
Lood van 25 centimeter Gemiddeld vanaf 55 euro incl. BTW
Lood van 30 centimeter Gemiddeld vanaf 64 euro incl. BTW
Lood van 40 centimeter Gemiddeld vanaf 83 euro incl. BTW
Lood van 50 centimeter Gemiddeld vanaf 103 euro incl. BTW
Lood van 100 centimeter Gemiddeld vanaf 200 euro incl. BTW

 

Met bovenstaande kosten heb je er dus voor gekozen om het nieuwe lood voor je dakkapel te kopen. Dat is echter nog maar één ding. Het is namelijk vanzelfsprekend dat je er ook nog voor zal willen kiezen om deze te laten plaatsen door een vakman. Er mogen dan wel mensen zijn die het lood bij hun dakkapel zelf vervangen, maar toch wordt dit karwei in het merendeel van de gevallen uitbesteed. Je dient er rekening mee te houden dat er in dit geval een kostprijs wordt aangerekend van gemiddeld 35 euro per uur door een echte vakman.

Waar rekening mee houden bij lood vervangen dakkapel?

Bij lood vervangen dakkapel zijn er verschillende zaken waar je bij voorkeur rekening mee zal willen houden. Denk op dit vlak niet alleen aan het type lood waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook aan bijvoorbeeld de hoeveelheid die je bestelt. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven moet er rekening mee worden gehouden dat lood bij verschillende onderdelen van het huis tot haar recht kan komen. Dit lang niet alleen in het dak, maar ook bij met name de kozijnen. Door er voor te kiezen om al het benodigde lood in één keer te kopen zal je kunnen vaststellen dat je een mooie som op de uiteindelijke kostprijs kan besparen.

 

Je dient er bij lood vervangen dakkapel ook altijd rekening mee te houden dat bladlood wel eens over de neiging beschikt om, bijvoorbeeld door de invloed van regen en sneeuw, te gaan oxideren. Wanneer dit gebeurt ontstaat er een witachtige oxidatielaag. Moet je hier zomaar genoegen mee nemen? Gelukkig niet. Door het bladlood te behandelen met patineerolie wordt het verschijnen van de oxidatiestrepen voorkomen. Dit zorgt er voor dat het bladlood haar authentieke uitstraling probleemloos zal weten te behouden. Voor het kopen van patineerolie kan je er rekening mee houden dat er een gemiddeld prijskaartje van zo’n 30 euro per liter is verschuldigd.

Interessante bespaartips voor lood vervangen dakkapel

Lood vervangen dakkapel is op zich geen groot en duur karwei, maar dat betekent niet dat je er graag teveel voor zal betalen. Gelukkig bestaan er diverse opties die het mogelijk maken om het prijskaartje van lood vervangen dakkapel te drukken. Welke zaken dit precies zijn vertellen we je graag door middel van het onderstaande overzicht.

 

  • Benut de kwantumkorting tot wel 10 procent

Lood vormt een uitstekende afdichting bij verschillende onderdelen van je woning. Het is omwille van deze reden altijd op voorhand de moeite waard om te berekenen hoeveel lood je voor alle werkzaamheden die je wenst uit te voeren nodig hebt. Door alles samen in één keer te kopen en te laten plaatsen kan je met een beetje geluk rekenen op een kwantumkorting die kan oplopen tot zomaar even 10 procent!

 

  • Doe een beroep op een vakman uit de buurt

Bij het vergelijken van lood vervangen offertes voor je dakkapel is het niet uitsluitend van belang om rekening te houden met de algemene kosten die in rekening worden gebracht, wat bovendien ook te denken van de extra prijzen zoals bijvoorbeeld de voorrijkosten? Deze kosten bedragen gemiddeld zo’n 0,50 euro per kilometer. Dit lijkt op het eerste zicht misschien niet zoveel, maar indien de vakman vrij ver van je huis is gevestigd kunnen deze kosten behoorlijk hoog oplopen.

 

  • Steek zelf de handen uit de mouwen

Als handige doe-het-zelver kan je er eventueel ook voor kiezen om het lood vervangen dakkapel zelf uit te voeren. Je dient er in deze situatie wel bij stil te blijven staan dat het lood zeer vakkundig moet worden geplaatst. Alleen op deze manier wordt er namelijk voorkomen dat je geconfronteerd kan worden met bijvoorbeeld lekkage. Hoe dan ook, door zelf het lood te vervangen kan je wel een aardige som geld besparen.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

dakkapel

Heb je een omgevingsvergunning nodig bij de aanleg van je dakkapel?

Een bekende soort uitbouw aan je huis is het aanleggen van een

dakkapel voorbeeld

Nieuwe dakkapel? Kies voor zink

Dakkapellen zijn in Nederland bijzonder populair. Dat is ook niet vreemd, want

Dakkapel anno 2023: trends en innovaties

Dakkapellen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat ze extra ruimte