Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Draaikiepramen zijn bijzonder populaire ramen om te integreren in een dakkapel. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze over een dubbele functie beschikken. Ze kunnen worden gedraaid waardoor er een opening mee wordt gecreëerd naar buiten toe, maar daarnaast kunnen ze ook worden gekiept. De kiepstand is niet alleen een stuk veiliger dan de draaistand, daarnaast maakt ze het mogelijk om de ruimte te ventileren zonder dat je wordt geconfronteerd met bijvoorbeeld een vervelende tocht. In ieder geval, zou jij ook graag een draaikiepraam willen integreren in je dakkapel? Dan komt de informatie op deze pagina voor jou ongetwijfeld goed van pas!

Waarom kiezen voor een draaikiepraam in je dakkapel?

Mensen die er tegenwoordig voor kiezen om een dakkapel in hun huis te integreren kijken daarvoor niet zelden in de richting van draaikiepramen. We zouden zelfs kunnen stellen dat dit type van ramen voor een dakkapel nooit eerder zo populair zijn geweest als nu. Dit heeft alles te maken met het grote aantal voordelen die er aan verbonden zijn. Welke voordelen dit precies zijn wordt meteen duidelijk door middel van onderstaand overzicht:

  1. Een draaikiepraam integreren in een dakkapel is veel veiliger dan kiezen voor een klassiek draairaam. Door het raam in kiepstand te plaatsen wordt voorkomen dat er mensen uitvallen en bovendien is ook de bescherming tegen inbrekers veel beter.
  1. Het onderhouden van draaikiepramen dakkapel is erg eenvoudig. Het is dan ook mogelijk om het raam zowel van binnenuit als van buitenaf schoon te maken.
  1. Op het ogenblik dat je het raam in de kiepstand plaatst zal je kunnen vaststellen dat deze de ruimte op efficiënte wijze kan ventileren zonder dat je rekening moet houden met een vervelende tocht in de kamer.
  1. Klemmende ramen behoren door te kiezen voor draaikiepramen dakkapel definitief tot het verleden. Bovendien kan iedereen overweg met de eenvoudige bediening.
  1. Draaikiepramen voor in je dakkapel kunnen worden aangekocht in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Op deze manier is er altijd een exemplaar voor handen die perfect tot haar recht zal komen in jouw dakkapel.

Hoeveel kosten draaikiepramen dakkapel?

Op het ogenblik dat je een draaikiepraam voor in je dakkapel wenst te kopen zijn er meerdere zaken waar je bij stil zal moeten blijven staan. In eerste instantie moet er worden gekeken naar de afmetingen waar het raam in kwestie over dient te beschikken. Hou er rekening mee dat het raam in kiepstand over voldoende ruimte dient te beschikken. Dit geldt ook voor wanneer het raam naar binnen in de kamer open moet draaien. In het bijzonder in dit laatste geval is het belangrijk om goed te letten op de vormgeving van het plafond evenals mogelijke obstakels die zich in de kamer bevinden en die het raam kunnen blokkeren.

Een tweede belangrijk punt om rekening mee te houden bij het kopen en laten plaatsen van een draaikiepraam in je dakkapel heeft betrekking tot het type beglazing welke moet worden voorzien. Vroeger werd er haast uitsluitend voor gekozen om op dit vlak gebruik te maken van enkele of dubbele beglazing. Tegenwoordig is dat anders en opteren de meeste mensen voor hoogrendementsglas. Dit type van beglazing is iets duurder, maar beschikt over een sterk verbeterde isolerende werking. Hierdoor kan je heel wat geld op je energiefactuur besparen en zeg nu zelf, dat is toch voor iedereen mooi meegenomen?!

Heb je berekend over welke afmetingen het draaikiepraam voor in jouw dakkapel dient te beschikken en welk type van beglazing er in geplaatst dient te worden? In dat geval kan de onderstaande prijstabel je aardig op weg helpen met het bepalen van de gemiddelde kosten waar je rekening mee dient te houden.

Soort draaikiepraam voor in dakkapel

Gemiddelde kostprijs

Draaikiepraam voor dakkapel van 60 x 60 centimeter Tussen 180 & 235 euro
Draaikiepraam voor dakkapel van 100 x 100 centimeter Tussen 250 & 260 euro
Draaikiepraam voor dakkapel van 120 x 180 centimeter Tussen 380 & 400 euro

Je dient er rekening mee te houden dat de in bovenstaande prijstabel aangegeven kosten enkel en alleen betrekking hebben tot het kopen van de vereiste materialen voor de realisatie van je draaikiepraam in je dakkapel. Met andere woorden, op het ogenblik dat je de plaatsing wenst uit te besteden aan een vakman zal je nog rekening moeten houden met een bepaalde meerprijs. Deze meerprijs is gelegen rond de 750 euro per vierkante meter draaikiepraam. In principe zou je er voor kunnen kiezen om je draaikiepraam zelf in je dakkapel te integreren, maar let op, het ziet er eenvoudiger uit dan het in werkelijkheid is!

Hoe besparen op je draaikiepramen dakkapel?

Bovenstaande heeft duidelijk gemaakt dat er meerdere factoren de kostprijs van draaikiepramen dakkapel beïnvloeden. Dit zorgt er voor dat je op het einde van de rit geconfronteerd kan worden met een behoorlijk stevig prijskaartje waar veel mensen best even van schrikken. Wil jij ook weliswaar gebruik kunnen maken van draaikiepramen in je dakkapel, maar ben je nog op zoek naar interessante mogelijkheden om te besparen op het standaard prijskaartje? Dat kan door rekening te houden met de onderstaande bespaartips!

  • Koop meerdere draaikiepramen in één keer

Ben je bezig met het realiseren van een complete nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? In dat geval is de kans bestaande dat je er niet zomaar voor zal kiezen om één, maar wel om meerdere draaikiepramen in je woning te integreren. Wanneer dat het geval is wordt het aangeraden om alle draaikiepramen in één keer te kopen. Op deze manier kan je genieten van een interessante kwantumkorting die met een beetje geluk tot wel 10 procent kan bedragen.

  • Plaats het draaikiepraam in je dakkapel zelf

Je kan er voor kiezen om de plaatsing van je draaikiepramen dakkapel uit te besteden aan een expert, maar daarvoor betaal je al snel een stevige kostprijs. Financieel is het dan ook altijd interessanter om dit zelf te doen. Let wel, je moet er wel rekening mee houden dat de plaatsing van een draaikiepraam in een dakkapel behoorlijk wat voeten in de aarde kan hebben.

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Dakkapel anno 2023: trends en innovaties

Dakkapellen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat ze extra ruimte

10x veelgemaakte fouten dakkapel

Een dakkapel op het dak van je woning biedt vele voordelen, waaronder

dakkapel voorbeeld

Nieuwe dakkapel? Kies voor zink

Dakkapellen zijn in Nederland bijzonder populair. Dat is ook niet vreemd, want