Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wanneer je een dakkapel wenst toe te voegen aan je woning hoef je er uiteraard niet noodzakelijkerwijs voor te kiezen om deze te kopen in eigen land. Steeds meer mensen maken dan ook de bewuste keuze om ze te laten importeren uit een land waar niet alleen de arbeidskosten lager liggen dan in Nederland, maar waar ook bepaalde materialen heel wat voordeliger zijn in aankoop. Polen is dan een land welke waarschijnlijk als één van de eerste in je op zal komen. Een dakkapel uit Polen bestellen zorgt er voor dat je altijd bent verzekerd van een lekker scherpe kostprijs terwijl er helemaal niet op vlak van kwaliteit moet worden ingeboet. Zou jij ook wel een dakkapel uit Polen willen bestellen? Hou dan wel nog even rekening met de informatie zoals aangegeven op deze pagina!

Waarom een dakkapel uit Polen bestellen?

Het financiële aspect is uiteraard de belangrijkste reden om er voor te kiezen om je dakkapel niet gewoon in Nederland te kopen, maar wel in Polen. De korting die je ontvangt door je dakkapel in Polen te bestellen dient echter uiteraard nog met een korreltje zout te worden genomen. Het is namelijk één iets om je dakkapel in Polen te bestellen, maar uiteindelijk zal je ze natuurlijk wel willen toevoegen aan je huis hier in Nederland. Dat betekent dat er ook nog transport aan te pas moet komen, maar daar gaan we verder nog even uitgebreid op in.

 

Toch is het financiële voordeel van een dakkapel in Polen bestellen niet te onderschatten. Het is namelijk niet alleen zo dat de arbeidskosten daar een flink stuk lager liggen, daarnaast geldt dit ook voor bepaalde materialen. Hoeveel bedrijven in Nederland kiezen er bijvoorbeeld niet voor om hout te importeren uit Polen? Dit geldt inmiddels zelfs ook voor kunststof welke in grote hoeveelheden in Polen wordt vervaardigd om vervolgens naar Nederland verscheept te worden. Zelfs met de transportkosten blijft het materiaal dan nog steeds veel voordeliger.

 

Een derde voordeel voor wat het bestellen van een dakkapel in Polen betreft is terug te vinden in het feit dat een dergelijke dakkapel vaak over een veel authentiekere uitstraling beschikt dan hier. Dit heeft alles te maken met het feit dat verschillende onderdelen van de dakkapellen daar zomaar nog met de hand afgewerkt worden terwijl dit hier allemaal machinaal gebeurt. Ook indien je dus met andere woorden graag een zo authentiek mogelijke dakkapel wenst is het meer dan de moeite waard om daarvoor in de richting te kijken van Poolse leveranciers.

Verschillende soorten dakkapellen uit Polen

Vaak zijn er onderling tussen de verschillende landen best wel opmerkelijke verschillen vast te stellen voor wat hun aanbod betreft op vlak van dakkapellen. In Polen blijkt vaak dat vooral de authentieke, traditionele dakkapellen talrijk zijn vertegenwoordigd. In tegenstelling tot in Nederland zie je daar nog steeds vaak dat een dakkapel wordt afgewerkt met hout, al neemt de populariteit van kunststof wel gestaag toe. Wil je een dakkapel uit Polen bestellen? Dan heb je uiteraard wel de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende uitvoeringen, namelijk:

 

  1. Een dakkapel voorzien van een plat dak;
  2. Een dakkapel voorzien van een schuin dak;
  3. Een dakkapel voorzien van een puntdak;
  4. Een zogenaamde nokverhoging;
  5. Een dakopbouw;

 

Niet alleen zijn er verschillende constructies van dakkapellen mogelijk in Polen, wist je bovendien ook dat het de moeite waard kan zijn om ook tal van andere materialen en opties in dit land te bestellen? Het gaat hierbij niet alleen om het isolatiemateriaal (let op de isolatiewaarde!), maar wat ook te denken van bijvoorbeeld de ventilatieroosters evenals de zonnewering en wellicht nog tal van andere opties? Al deze verschillende artikelen kan je op uitstekende wijze bestellen in Polen zonder dat je daarvoor de hoofdprijs moet betalen. Zo kan je op het einde van de rit echt een zeer mooi bedrag aan geld uitsparen.

Kosten voor het importeren van een dakkapel uit Polen

Goed, inmiddels mag het duidelijk zijn dat je dakkapel in Polen kopen je heel wat geld kan besparen, maar hoe krijg je ze vervolgens in Nederland zonder dat je al je financieel voordeel in rook ziet opgaan? In principe bestaan er hier verschillende mogelijkheden voor. Indien je zelf het nodige transport voor handen hebt of bijvoorbeeld kan lenen van een vriend is het uiteraard de moeite waard om zelf naar Polen te rijden om je dakkapel te gaan ophalen. Je verliest dan in principe alleen de tijd en de brandstof die je moet betalen waardoor je zeker nog een mooi rendement kan overhouden. Dit is echter lang niet voor iedereen een mogelijkheid en bovendien moet je dan wel nog altijd een vakman + een kraan inhuren in Nederland om de dakkapel op je woning te plaatsen. Niet echt interessant dus.

 

Een tweede mogelijkheid kan dat wel zijn. Het is namelijk wel bekend dat er heel wat Poolse bedrijven ook op de Nederlandse markt actief zijn. Deze bedrijven laten de dakkapellen maken in Polen en transporteren ze vervolgens samen naar Nederland. Omdat ze ook hier over een eigen onderneming beschikken hebben deze partijen doorgaans alles voor handen om hier ook jouw dakkapel toe te voegen aan je woning. Wist je overigens dat er ook heel wat Nederlandse dakkapelbedrijven op deze manier werken? Zo kunnen ze voor hun klanten de prijs drukken zonder kwaliteitsverlies te moeten lijden en dat terwijl ze ook zelf nog een mooie euro kunnen verdienen. Dit maakt een dakkapel uit Polen importeren zelfs voor zakelijke partijen in Nederland vaak echt interessant.

Dakkapel uit Polen bestellen? Ook dan is vergelijken de boodschap!

Het feit dat een dakkapel uit Polen bestellen financieel interessant is betekent nog niet dat je zomaar met de eerste, de beste partij in zee moet gaan. In de praktijk is het dan ook steeds aan te raden om eerst een grondige vergelijking uit te voeren tussen verschillende bedrijven die er zijn gevestigd en die jou een mooie dakkapel kunnen aanleveren tegen een scherpe prijs. Het kost natuurlijk wel wat meer tijd, maar wanneer je er zeker van wenst te zijn dat je jouw Poolse dakkapel kan in huis halen tegen de scherpst mogelijke prijs is dit toch nog steeds veruit de meest aangewezen werkwijze.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit