Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het feit dat een dakkapel zich altijd in het dak bevindt zorgt er voor dat ze in het merendeel van de gevallen min of meer dezelfde kamers gaat huisvesten. Wat dat betreft kan er worden vastgesteld dat vooral de realisatie van een (extra) slaapkamer in de dakkapel erg populair is. Veel mensen hebben altijd al een logeerkamer in hun huis willen hebben of zijn bijvoorbeeld genoodzaakt om het één en ander aan te passen omdat ze voor het eerst een baby’tje verwachten. In dergelijke situaties kan een dakkapel hier enkele uitstekende mogelijkheden toe bieden. Wil jij ook graag een slaapkamer in je dakkapel integreren, maar zou je in eerste instantie meer te weten willen komen over de belangrijkste aandachtspunten en kosten die dit met zich meebrengt? Lees dan snel verder en we vertellen je er graag alles over!

Hoeveel kost een dakkapel slaapkamer?

Het komt bij het realiseren van een bepaald type kamer in een dakkapel veelal op hetzelfde neer. In de basis dient er namelijk vooral te worden gekeken naar de materialen waar gebruik van wordt gemaakt. Daar waar de constructie  van een dakkapel slaapkamer doorgaans uit hout is vervaardigd geldt dat niet voor de afwerking. Deze kan bijvoorbeeld ook perfect worden gerealiseerd uit kunststof, polyester en zelfs met behulp van glas. Voor welke mogelijkheid jij uiteindelijk zal kiezen is als vanzelfsprekend vooral gebaseerd op je persoonlijke voorkeur.

 

De kostprijs van je dakkapel slaapkamer wordt natuurlijk ook niet alleen beïnvloed door de constructie en de afwerking van de dakkapel op zich. Wat bovendien namelijk ook te denken van de indeling waar de dakkapel over beschikt? Het is op dit vlak mogelijk om een keuze te maken tussen enerzijds een standaard slaapkamer evenals een (extra) comfortabele. Veel mensen staan er niet bij stil, maar deze keuze kan grote financiële gevolgen hebben. Wij hebben even het verschil in prijs tussen beide opties (exclusief de realisatie van de dakkapel zelf!) voor jou op een rijtje gezet middels deze prijstabel:

 

Type slaapkamer voor dakkapel Gemiddelde kostprijs
Standaard slaapkamer Tussen 700 & .1075 euro
Volledige, comfortabele slaapkamer Tussen 1.150 & 2.600 euro

 

Het spreekt voor zich dat het comfort in een slaapkamer ten allen tijde van cruciaal belang is, maar minstens even belangrijk is ook dat er een gezond en aangenaam leefklimaat in wordt gerealiseerd. Veel mensen zien dit over het hoofd, maar ook een grondige ventilatie van je slaapkamer dakkapel is bijvoorbeeld een factor om rekening mee te houden. Niet alleen is dit belangrijk voor je gezondheid, daarnaast zal ook deze factor het kostenplaatje welke je moet betalen toch op niet onaanzienlijke wijze weten te beïnvloeden.

Heerlijk slapen onder de sterren met een serre dakkapel

Wanneer ook jij graag jouw dakkapel wenst in te richten als slaapkamer is de kans bestaande dat je een groot deel van de constructie zal willen afwerken met behulp van glas. In de praktijk komt het dan ook vaak voor dat er voor wordt gekozen om bijvoorbeeld een lichtkoepel in de dakkapel te voorzien. Een andere mogelijkheid die eveneens zeer aantrekkelijk is, is een zogenaamde serre dakkapel. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van significant grotere ramen waardoor niet alleen een mooier uitzicht op de omgeving, maar ook een aanzienlijk betere lichtinval wordt gecreëerd. Heb jij er dus met andere woorden altijd al van gedroomd om heerlijk te kunnen uitrusten onder een prachtige sterrenhemel? Dan kan je deze droom met het realiseren van een dakkapel zomaar gerealiseerd zien worden!

Je dakkapel slaapkamer isoleren en ventileren

In principe kiezen we er tegenwoordig allemaal veelvuldig voor om onze woning zo optimaal mogelijk te isoleren. Dit geldt ook voor onze slaapkamer. Natuurlijk is dit interessant, want niet alleen kan je op deze manier altijd rekenen op een optimale temperatuur binnenshuis, daarnaast is het ook nog eens zo dat warmteverlies kan worden voorkomen met als gevolg dat de energiefactuur niet de pand uit swingt. Ook je dakkapel slaapkamer isoleren is dus altijd een goed idee, maar dan mag je wel de ventilatie niet vergeten. Een slaapkamer is een ruimte waar er in tegenstelling tot wat veel mensen denken wel degelijk heel wat vocht wordt gecreëerd of ‘uitgestoten’ met als gevolg dat dit vocht zich kan manifesteren op de muren en / of het plafond. De slaapkamer die zich in je dakkapel bevindt voldoende ventileren is dus altijd een absolute must om te voorkomen dat je op een zeker ogenblik met vochtproblemen wordt geconfronteerd. Hou dit dus altijd in je achterhoofd.

Hoe besparen op je dakkapel slaapkamer?

Wanneer je altijd al hebt gedroomd van een slaapkamer met een prachtig uitzicht op de sterrenhemel en / of de omgeving is er voor kiezen om deze te integreren in een dakkapel altijd een prima keuze. Eerder op deze pagina hebben we je reeds een indicatie gegeven van de gemiddelde kosten die hiermee gepaard gaan (exclusief de constructie van de dakkapel uiteraard), maar hoe zorg je er nu precies voor dat de kosten die je moet betalen zoveel mogelijk binnen de perken kunnen blijven? Wel, dat is mogelijk door rekening te houden met de bespaartips die hieronder zijn terug te vinden!

 

  • Probeer je dakkapel vergunningsvrij te bouwen

Er bestaan tegenwoordig een groot aantal mogelijkheden die er voor zorgen dat jouw slaapkamer dakkapel perfect vergunningsvrij kan worden gebouwd. Dit lijkt misschien op het eerste zicht slechts een klein voordeel, maar in de praktijk zal je al snel kunnen vaststellen dat je hierdoor zo’n 600 euro of meer kan besparen. Bovendien hoef je, je er ook geen zorgen om te maken dat de realisatie van je dakkapel door de hele procedure voor het aanvragen van een bouwvergunning vertraging oploopt.

 

  • Steek ook zelf de handen uit de mouwen!

Ben je iemand die wel een beetje handig is? Waarom zou je er dan niet voor kiezen om zelf de handen uit de mouwen te steken en de afwerking van je slaapkamer dakkapel voor eigen rekening te nemen? Op deze manier kan je niet alleen heel wat kosten uitsparen, daarnaast is het ook nog eens zo dat je de afwerking geheel volgens je eigen tempo kan uitvoeren. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit