Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 03 apr 2024

Op het ogenblik dat je van plan bent om iets te kopen of bijvoorbeeld een bepaalde verbouwing te doen aan je woning is het vanzelfsprekend dat je, je dit graag zal willen kunnen visualiseren. Dat is niet altijd zo voor de hand liggend, in tegendeel. Specifiek voor het laten realiseren van een dakkapel geldt dat het de moeite waard kan zijn om er voor te kiezen om een bezoekje te brengen aan een zogenaamde dakkapel showroom. Het betreft hier zoals de naam reeds laat vermoeden een showroom die in het leven is geroepen door een professioneel dakkapelbedrijf om hun (potentiële) klanten een idee te geven van de mogelijkheden die ze voor hen kunnen realiseren. Ben jij hier ook wel benieuwd naar? Aarzel dan niet langer en ontdek meteen waarom een dakkapel showroom bezoeken ook voor jou een aanrader is.

Wat is een dakkapel showroom precies?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds gezegd is een dakkapel showroom eigenlijk vergelijkbaar met de showroom van een garage. Echter zal je hier geen auto’s in terugvinden, maar wel dakkapellen! Bovendien spreekt het voor zich dat er ook in dit type van showroom steevast heel wat vakmensen rondlopen die je van de nodige informatie kunnen voorzien met betrekking tot het kopen of laten maken van jouw dakkapel. Bijzonder veel mensen halen hun inspiratie tegenwoordig gewoon van het internet. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het is wel een feit dat de uitstraling van bepaalde materialen in het echt compleet anders kan zijn dan wanneer je ze bijvoorbeeld op een foto of in een filmpje ziet. Alleen al omwille van deze reden is het eigenlijk aan te raden voor iedereen om een dakkapel showroom te bezoeken, althans wanneer je ook zelf graag een dakkapel wil hebben uiteraard.

Waarom een dakkapel showroom bezoeken?

Eigenlijk hebben we reeds een aantal uitstekende redenen aangegeven waarom het de moeite waard kan zijn om een dakkapel showroom te bezoeken. Er is echter meer. Vroeger was het zeer voor de hand liggend dat iedereen die er aan dacht om een prefab dakkapel te kopen of een traditionele dakkapel te realiseren een bezoek bracht aan een dakkapel showroom. De tijden zijn echter veranderd en tegenwoordig is dat zeker niet langer het geval, in tegendeel. Toch blijft het de moeite waard om dit wel te doen en wel om de volgende redenen:

  1. Bepaalde materialen zien er in een showroom helemaal anders uit dan op een foto of in een video het geval is. Alleen op deze manier krijg je dan ook pas echt een volledig realistisch beeld van de ‘look and feel’ waar je rekening mee dient te houden.
  2. Het kan altijd interessant zijn en volledig nieuwe inzichten bieden om even het één en ander te kunnen kortsluiten met echte vakmensen. Alleen op deze manier kan je er dan ook honderd procent zeker van zijn dat jouw dakkapel er uiteindelijk precies zo uit komt te zien zoals jij altijd al in gedachten hebt gehad.
  3. In een dakkapel showroom kan je tot niet alleen kennismaken met de verschillende constructies die er voor dakkapellen bestaan, wat ook te denken van de daken waarmee ze kunnen worden uitgerust evenals de andere materialen die er bij toegepast kunnen worden? Veel mensen komen na de realisatie van hun dakkapel tot de vaststelling dat ze eigenlijk enkele verkeerde keuzes hebben gemaakt. Dit probleem kan je voorkomen door een dakkapel showroom te bezoeken.

Bezoek gerust meer dan één dakkapel showroom!

Een bezoek brengen aan één dakkapel showroom is goed, maar er meerdere bezoeken is altijd beter. Op deze manier krijg je niet alleen veel meer uiteenlopende ideeën, daarnaast zal je ook zomaar in alle eenvoud een groter aantal offertes toegestuurd krijgen. Je moet er wel even wat tijd en moeite in investeren, maar uit de praktijk blijkt nagenoeg altijd dat het bezoeken van verschillende showrooms er voor zorgt dat je niet alleen heel wat frisse ideeën krijgt, maar je bovendien ook nog eens behoorlijk wat geld kan besparen. Zo sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap!

Interessante tips voor het bezoeken van een dakkapel showroom

Denk jij er aan om binnenkort een prachtige dakkapel toe te voegen aan jouw huis, maar wil je eerst nog een beetje inspiratie opdoen? Heb je dan ook een leuke dag samen met je partner gepland en ga je een dakkapel showroom bezoeken? Goed idee! Het is echter een nog beter idee om dit goed voorbereid te doen. Heel wat mensen springen gewoon in de auto en rijden naar een dakkapel showroom om er vervolgens te kopen, een beetje rond te kijken en terug huiswaarts te rijden. Dit kan voor jou voldoende zijn, maar in het merendeel van de gevallen wordt je hier helaas niet wijzer door. De onderstaande, interessante tips kunnen er gelukkig voor zorgen dat je het maximale kan halen uit jouw bezoek aan een dakkapelbedrijf.

  1. Zorg er voor dat je op voorhand reeds hebt nagedacht over hoe je graag wil dat jouw dakkapel eruit komt te zien. Sta bovendien ook niet alleen stil bij de vormgeving en uitstraling, maar besteed ook de nodige aandacht aan bijvoorbeeld het onderhoud die je er wenst aan uit te voeren (of juist niet), de mogelijke isolatie of ventilatie die is vereist, etc. Geen enkele invulling van een dakkapel is precies dezelfde.
  2. Zou je graag een traditionele dakkapel willen laten realiseren? Dat betekent maatwerk! Er komt behoorlijk wat kijken bij het uittekenen van de constructie en de eerste stappen hiervoor worden wel degelijk reeds gezet in de dakkapel showroom. Heb je al aan een andere vakman gevraagd om een bouwtekening voor je te maken (die mogelijks later ook kan dienen voor de aanvraag van de bouwvergunning)? Neem deze dan gerust mee zodat de specialisten in de dakkapel showroom reeds over een bepaalde basis beschikken waarmee ze kunnen werken.
  3. Last but not least, bepaal een budget! Zeer veel mensen beseffen niet dat de kostprijs van een dakkapel ongelofelijk uit elkaar kan lopen. Er hebben dan ook een enorme hoeveelheid aan factoren een directe invloed op deze prijs. Denk op dit vlak niet alleen aan het materiaal dat wordt gebruikt, maar ook aan de afmetingen van de dakkapel, de dakconstructie (plat of hellend), de mogelijke opties en ga zo maar door. Voor jezelf een (start)budget bepalen voorkomt in de praktijk behoorlijk veel narigheid.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit