Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Ben jij de beheerder van meerdere woningen door middel van een VVE en ben je van plan om meerdere dakkapellen te laten plaatsen en / of te renoveren? In dat geval zal je daarvoor uiteraard de nodige offertes willen aanvragen. In principe verschilt het aanvragen van offertes in deze situatie niet zozeer in vergelijking met het aanvragen van een offerte voor een enkele dakkapel. Toch zijn er wel degelijk enkele verschillen van toepassing waar je even bij stil zal willen blijven staan. Ben jij ook van plan om dakkapel offertes VVE aan te vragen, maar weet je niet precies hoe dit in zijn werk gaat en waar je bijzondere aandacht aan moet schenken? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten op deze pagina!

Wat vermelden bij het aanvragen van dakkapel offertes VVE?

Dakkapel offertes VVE aanvragen doe je uiteraard niet zonder in eerste instantie voor jezelf uit te maken welke werkzaamheden er nu precies in de offertes moeten worden opgenomen. Gaat het om het realiseren van een nieuwe dakkapel? In dat geval moet je minimaal de volgende gegevens vermelden bij het aanvragen van je dakkapel offertes VVE:

 

 1. De constructie waar gebruik van moet worden gemaakt (prefab of maatwerk);
 2. Het type dak welke je wenst te realiseren (schuin of plat);
 3. De afmetingen waar de dakkapel over moet komen te beschikken;
 4. Het materiaal waarmee de dakkapel moet worden afgewerkt;
 5. Of er ook meteen binnenafwerking dient te worden voorzien of niet;

 

Is er sprake van een renovatieproject? In dat geval zal je uiteraard geen aandacht moeten besteden aan de constructie van de dakkapel omdat deze niet wordt veranderd. In het merendeel van de gevallen gaat het hierbij dan ook gewoon om het vernieuwen van de dakbedekking, het vervangen van het lood, het opfrissen van de materialen waarmee de dakkapel is afgewerkt, etc. Om er voor te zorgen dat je zo concreet mogelijke dakkapel offertes VVE ontvangt voor het realiseren van je renovatieprojecten is het echter wel steeds een absolute vereiste om de uit te voeren renovatiewerken zo nauwkeurig mogelijk te omschrijven. Alleen zo wordt je nadien niet geconfronteerd met extra onverwachte kosten.

Meerdere dakkapel offertes VVE

In het bijzonder als beheerder van een VVE is het steeds van belang om te kunnen rekenen op de best mogelijke prijs voor bijvoorbeeld het realiseren of renoveren van je dakkapellen. Omwille van deze reden wordt het dan ook ten allen tijde aangeraden om er voor te kiezen om niet één, maar wel verschillende offertes aan te vragen. Dit kan je op verschillende manieren doen. Zo is het mogelijk om:

 

 1. De offertes aan te vragen door middel van een speciale online vergelijking;
 2. Zelf handmatig contact op te nemen met verschillende dakkapelbedrijven;

 

In principe kunnen beide opties zeer interessant zijn. Toch moet het gezegd dat er tegenwoordig vooral voor wordt gekozen om gebruik te maken van een online vergelijking. Dit niet alleen omdat deze op zeer efficiënte wijze kan worden uitgevoerd, maar ook omdat er op deze manier doorgaans geen enkele potentieel interessante partij over het hoofd wordt gezien. Hoe dan ook, wil je voor je VVE kunnen rekenen op de laagst mogelijke kosten voor het kopen of renoveren van je dakkapellen? Dan is het altijd een must om niet zomaar een offerte bij één, maar wel bij meerdere partijen aan te vragen.

Waar rekening mee houden bij vergelijken dakkapel offertes VVE?

Heb je er voor gekozen om meerdere dakkapel offertes VVE aan te vragen bij verschillende partijen? In dat geval zal je ook nog graag willen weten op welke manier(en) je deze nu precies met elkaar moet gaan vergelijken. Ondanks het feit dat dit niet zo moeilijk is moet het gezegd dat er vooral heel verschillende factoren zijn waar je rekening mee zal willen houden. Het gaat hierbij om de volgende aspecten:

 

 1. Of de omschreven werkzaamheden wel in lijn liggen met de verstrekte informatie.
 2. Welke garantie wordt er precies aangeboden en is er sprake van een keurmerk of niet?
 3. Zijn er mogelijks extra kosten die in bepaalde situaties kunnen worden aangerekend?
 4. Werd er een zogenaamde kwantumkorting toegekend?

 

Alle bovenstaande punten zijn natuurlijk van belang, maar dit geldt misschien nog wel in het meest voor de zogenaamde kwantumkorting die al dan niet is toegekend op je bestelling. Het is namelijk zo dat je, op het ogenblik dat je meerdere werkzaamheden tegelijkertijd aan hetzelfde bedrijf toekent je altijd aanspraak kan maken op een bepaalde kwantumkorting. Deze hoeft niet noodzakelijk torenhoog te zijn, maar een korting van bijvoorbeeld 10 procent is zeer aannemelijk te noemen. In het merendeel van de gevallen kan deze korting overigens nog wel wat hoger uitvallen naarmate er meer dakkapellen moeten worden geplaatst.

 

Een ander aspect waar je rekening mee zal willen houden is terug te vinden in de realisatietermijn met betrekking tot de bouw of renovatie van de verschillende dakkapellen voor je VVE. Het spreekt namelijk voor zich dat niet zomaar elke dakkapel op dezelfde dag kan worden gerealiseerd. Zijn er bepaalde woningen waarbij de plaatsing of renovatie van de dakkapel voorrang moet krijgen? In dat geval is het altijd de moeite waard om dit aan te geven en om dit bijgevolg duidelijk op te laten nemen in de offerte(s) die je ontvangt.

Dakkapel offertes VVE vergelijken betekent besparen!

Het aanvragen van verschillende dakkapel offertes VVE is natuurlijk slechts één ding. Uiteindelijk zal je namelijk vooral een vergelijking willen uitvoeren omdat het alleen op deze manier mogelijk is om te bepalen welke partij je nu precies de beste voorwaarden weet aan te bieden. Dakkapel offertes VVE vergelijken hoeft vandaag de dag absoluut niet veel tijd meer in beslag te nemen terwijl je toch kan rekenen op een zeer aantrekkelijke besparing. Met een beetje geluk zal je uiteindelijk tot zomaar even 30 procent kunnen uitsparen op je dakkapel offertes VVE, enkel en alleen door het uitvoeren van een objectieve vergelijking tussen de verschillende partijen. In ieder geval, wil je altijd zeker kunnen zijn van de scherpst mogelijke prijs voor jouw dakkapel VVE? Waarom zou je dan nog langer twijfelen? Kies er vandaag nog voor om meerdere offertes aan te vragen en deze te vergelijken en geniet gegarandeerd van de scherpst mogelijke prijs voor al jouw dakkapellen!

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Wat komt er kijken bij een dakkapel?

Het aanleggen van een dakkapel is een soort uitbouw aan je schuine

Dakkapel verzekering

Het verschil tussen een prefab en een maatwerk dakkapel

Een dakkapel aanleggen brengt veel voordelen met zich mee. Den zo aan

De onderhoudsvrije dakkapel: Mythe of werkelijkheid?

Heb jij ruimte voor het plaatsen van een dakkapel, dan is dit