Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Het gebeurt tegenwoordig bijzonder vaak dat mensen er niet de voorkeur aan geven om een volledige nieuwe woning met een moderne dakkapel te realiseren, maar wel aan het als het ware renoveren van een jaren 20 woning met dakkapel. Op het ogenblik dat je dit van plan bent is het steeds belangrijk om na te denken over het authentieke karakter van de dakkapel in kwestie. Wil je deze ook na de renovatie kunnen behouden of ben je eerder te vinden voor een ietwat meer moderne touch? Voor mensen die vooral een dakkapel jaren 20 uitstraling willen realiseren of trachten te behouden kan de informatie op deze pagina interessant zijn.

Waarom kiezen voor een dakkapel jaren 20?

In eerste instantie is het mogelijk dat je een discussie hebt met je partner met betrekking tot de stijl waar je dakkapel over moet komen te beschikken. Tracht je de huidige jaren 20 uitstraling te behouden? Dan zullen er natuurlijk bepaalde compromissen moeten worden gesloten. Anderzijds is het natuurlijk wel zo dat je bij een jaren 20 woning niet zomaar een moderne dakkapel kan gaan plaatsen… nu ja, het zou best kunnen, maar de kans is groot dat het eindresultaat je niet zal bevallen. Heb je dus met andere woorden geïnvesteerd in een jaren 20 woning en wil je het authentieke karakter van het pand in haar totaliteit kunnen behouden? In dat geval zal je moeten gaan renoveren met respect voor de klassieke uitstraling waar de dakkapel over beschikt. Hierover verder op deze pagina meer.

Waarin schuilt het gevaar van een jaren 20 dakkapel?

Er kan tegenwoordig steeds vaker worden vastgesteld dat mensen er voor kiezen om een jaren 20 dakkapel te laten renoveren. Dit betekent evenwel absoluut niet dat er mag worden geraakt aan de uitstraling waar de dakkapel over beschikt, in tegendeel. Veel mensen zijn er sterke voorstander van om de authentieke look and feel van de dakkapel te behouden. Dit is perfect mogelijk, maar toch dringt een renovatie zich op. Waarom? Omdat verouderde dakkapellen al snel sporen van lekkage kunnen vertonen. Het spreekt voor zich dat dit iets is wat je koste wat het kost zal willen voorkomen, niet in het minst omdat er hierdoor behoorlijk wat schade kan ontstaan aan het interieur van je dakkapel.

Het hergebruiken van authentieke elementen of niet?

Goed, beschik jij ook over een dakkapel jaren 20 en wil je deze graag onder handen nemen, maar dan wel met respect voor de oorspronkelijke uitstraling waarover ze beschikte? In dat geval kan je er aan denken om eventueel enkele authentieke elementen te gaan hergebruiken. Stel jezelf bovendien ook altijd de vraag of er bepaalde zaken zijn die je wel perse wil gaan veranderen. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om bij het renoveren van hun dakkapel jaren 20 het platte dak te vervangen door een schuin hellend waardoor ze over een grotere bruikbare hoogte binnenin komen te beschikken. Let wel, ondanks het feit dat dit wellicht perfect mogelijk is dient er wel te worden gezegd dat je in dit geval rekening zal moeten houden met het aanvragen van een dakkapel vergunning.

De materialen voor een dakkapel jaren 20

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je er voor wenst te kiezen om een compleet nieuwe dakkapel jaren 20 te realiseren bij je woning. In dat geval doe je er altijd goed aan om enkele foto’s op te zoeken van authentieke jaren 20 dakkapellen. In ieder geval zal je dan kunnen vaststellen dat het merendeel van die dakkapellen van hout waren gemaakt. Dit zorgt er voor dat je voor de realisatie van een dakkapel jaren 20 al snel moet kijken in de richting van een prijskaartje van zo’n 3.300 euro, althans indien het een prefab uitvoering betreft. Heb je enkele zeer specifieke eisen voor je dakkapel jaren 20 die je graag gerealiseerd wil zien? In dat geval zal je wellicht de voorkeur willen geven aan een maatwerk uitvoering die start vanaf 4.250 euro.

 

Het is vanzelfsprekend dat er bij een dakkapel jaren 20 vroeger steeds voor werd gekozen om gebruik te maken van enkele beglazing in de kozijnen. Tegenwoordig is dat gelukkig niet langer noodzakelijk. Ook al kies je er voor om een dakkapel jaren 20 te laten realiseren, dan nog spreekt het voor zich dat je er zonder probleem voor kan kiezen om deze uit te rusten met dubbel of hoogrendementsglas. Dit doet niets af aan de uitstraling van je dakkapel terwijl je er op kan rekenen dat er heel wat minder warmteverlies zal optreden.

Hoe besparen op je dakkapel jaren 20?

Het bouwen of renoveren van een dakkapel jaren 20 kan afhankelijk van je persoonlijke eisen behoorlijk duur uitvallen. Gelukkig bestaan er ook verschillende mogelijkheden om de kostprijs te drukken. Hoe je dat precies kan doen voor jouw dakkapel jaren 20 vertellen we je graag door middel van het onderstaande overzicht.

 

  • Probeer authentieke elementen te hergebruiken

Veel mensen die er voor kiezen om een dakkapel jaren 20 te renoveren trachten om terug gebruik te maken van authentieke elementen waarover ze beschikken. Voor hout geldt dat je er bijvoorbeeld voor kan kiezen om deze af te schuren en / of te voorzien van een likje verf. Zo kan je de vereiste kosten of investeringen tot een minimum beperken terwijl er niet moet worden ingeboet op vlak van uitstraling.

 

  • Doe een beroep op een bedrijf uit jouw eigen buurt

Wil je de extra kosten die worden aangerekend voor jouw dakkapel jaren 20 tot een minimum beperken? Dan zal je absoluut ook rekening willen houden met de zogenaamde voorrijkosten die er aan je aangerekend zullen worden. Hoe dichter het bedrijf die voor jou de renovatie of bouw van je dakkapel jaren 20 zal uitvoeren bij jouw huis is gelegen, des te lager deze transportkosten zullen uitvallen. Hou hier dus altijd rekening mee op het ogenblik dat je offertes van verschillende dakkapelbedrijven met elkaar gaat vergelijken.

 

  • Investeer in een goede isolatie

Ga je een bestaande dakkapel jaren 20 renoveren? Wees er dan zeker van dat je investeert in een degelijke isolatie. Beperk je hierbij overigens niet alleen tot het isolatiemateriaal voor bijvoorbeeld het dak en de wanden, maar besteed eveneens voldoende aandacht aan de beglazing. Kiezen voor dubbel- of hoogrendementsglas zal er altijd voor zorgen dat je zowel op korte als op lange termijn kan genieten van een aantrekkelijk financieel voordeel.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Dakkapel anno 2023: trends en innovaties

Dakkapellen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat ze extra ruimte

Een dakkapel aanschaffen: hout of kunststof?

Sinds de aankondiging van de uitbraak van het coronavirus werd men gevraagd

Dakkapel verzekering

Het verschil tussen een prefab en een maatwerk dakkapel

Een dakkapel aanleggen brengt veel voordelen met zich mee. Den zo aan