Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis en vrijblijvend

Laatst bewerkt op: 03 apr 2024

Er zijn op de markt tegenwoordig bijzonder veel partijen terug te vinden die je de mogelijkheid bieden om over te gaan tot het kopen van een bepaalde dakkapel. Je zou er voor kunnen kiezen om een expert onder de arm te nemen voor wat betreft de realisatie van jouw dakkapel waardoor deze als maatwerk project kan worden afgewerkt, maar het is vaak financieel interessanter om te kiezen voor een prefab exemplaar die door jou zelf wordt afgewerkt. Dit vereist natuurlijk wel enige handigheid, maar het eindresultaat hoeft er niet minder om te zien en bovendien liggen de uiteindelijke kosten heel wat lager. Klinkt dit voor jou ook wel interessant? Dan kan kiezen in de richting van een dakkapel van bijvoorbeeld Gamma, Praxis, Formido of Hornbach voor jou misschien wel de moeite waard zijn.

Waarom kiezen voor een dakkapel Gamma, Praxis, Hornbach…?

Vooraleer je een dakkapel gaat laten realiseren is het altijd de moeite waard om even bij jezelf na te gaan aan welke eisen deze moet voldoen. Doorheen deze pagina zal je namelijk kunnen vaststellen dat het aanschaffen van een dakkapel van bijvoorbeeld Gamma, Praxis of Hornbach weliswaar interessant kan zijn, maar niet altijd alle verwachtingen kan inlossen. Beschik je bijvoorbeeld over een aantal zeer specifieke eisen die je mogelijks niet terug ziet komen in de prefab uitvoeringen van dakkapellen op de markt? In dat geval zal je alleen maar de mogelijkheid hebben om te kiezen voor een maatwerk dakkapel.

Bovenstaande maakt dus meteen duidelijk dat een dakkapel van partijen zoals Gamma, Praxis of Hornbach niet voor iedereen de perfecte oplossing vormen. Toch zijn er een aantal zeer interessante voordelen aan verbonden, niet in het minst voor de handige doe-het-zelvers. Steeds meer mensen leren tijdens hun leven hoe ze bepaalde karweien tot een goed einde kunnen brengen. Ze doen dit niet alleen omdat het leuk is om creatief en praktisch bezig te zijn, maar ook omdat ze op die manier heel wat geld kunnen besparen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het verschil in prijs tussen een volledig op maat gemaakte dakkapel en een prefab exemplaar die je zelf hebt afgewerkt.

Dat brengt ons meteen bij de voordelen van bijvoorbeeld een Gamma dakkapel of een Praxis dakkapel. Indien je er voor kiest om één van deze dakkapellen te kopen zal je kunnen vaststellen dat er voor jou als eigenaar van de dakkapel nog heel wat werk voor handen is. Dit geldt uiteraard niet in het minst voor de situatie waarin je er voor hebt gekozen om een casco exemplaar te kopen. De constructie kan dan tegen een zacht prijskaartje worden aangekocht en geplaatst, maar je zal nog stevig de handen uit de mouwen moeten steken!

Aandacht voor de gebruikte materialen

De ene dakkapel is de andere niet. Dit geldt zeker ook voor de prefab exemplaren die worden aangeboden door partijen zoals Gamma, Praxis, Karwei en Hornbach. Omwille van deze reden is het altijd van belang om, afhankelijk van de dakkapel in kwestie, goed te kijken naar de verschillende materialen waar gebruik van wordt gemaakt. We halen als voorbeeld graag even de dakkapellen aan van Hornbach. Deze exemplaren staan er om bekend gemaakt te zijn op basis van de hieronder aangegeven materialen:

  • Unidek dakbekleding

De Unidek dakbekleding staat bekend als een isolerend dakelement welke beschikt over een kern van EPS Platinum. Daarnaast is ze brandvertragend gemodificeerd volgens de NEN6065/6066.

  • Keralit gevelbekleding

Op vlak van gevelbekleding wordt er vooral gekeken in de richting van het zogenaamde Keralit. Het betreft hier een duurzame en bovendien ook milieuvriendelijke gevelbekleding welke is vervaardigd uit gerecycleerde kunststoffen. Opvallend is bovendien ook dat dit materiaal er om bekend staat niet gevoelig te zijn voor kromtrekking onder invloed van bijvoorbeeld vocht of warmte. Ook aantasting door schimmels of bepaalde bacteriën vormt hierdoor niet meteen een probleem. De keuze voor Keralit heeft bovendien wellicht ook te maken met het feit dat ze onderhoudsarm is en bovendien leverbaar is in de meest uiteenlopende kleuren.

  • Rockpanel gevelbekleding

Een tweede vorm van gevelbekleding welke door Hornbach wordt aangeboden is het zogenaamde ‘Rockpanel’. Het betreft hier een uniek plaatmateriaal welke over verschillende uitstekende eigenschappen beschikt. Denk hierbij niet alleen aan het feit dat ze temperatuur- en weerbestendig is, maar wat ook te denken van de brandveilige en honderd procent recycleerbare eigenschappen? Als klap op de vuurpijl kan ze ook nog eens op dezelfde manier worden bewerkt als hout en beschikt ze over een gelijkaardige duurzaamheid als deze van steen.

Ondanks de scherpe kostprijs die prefab dakkapellen van bijvoorbeeld Hornbach hebben maakt bovenstaande wel meteen duidelijk dat je kan rekenen op een prima kwaliteit voor wat de gebruikte materialen betreft. Op deze manier zal je gegarandeerd voor een lange periode genot ondervinden van jouw gloednieuwe dakkapel!

Het isoleren van je dakkapel met Gamma

Het spreekt voor zich dat een partij als bijvoorbeeld Gamma jou als klant die een dakkapel wenst te realiseren heel wat verschillende mogelijkheden aanbiedt. Op het ogenblik dat je een dakkapel wenst te plaatsen bij je woning zal je er bijvoorbeeld zeker van willen zijn dat deze geen doorgeefluik wordt voor warme lucht naar de buitenkant van de woning toe. Toch is dat wel degelijk wat vaak gebeurt. Mensen isoleren hun huis, maar staan er bij de plaatsing van de dakkapel niet bij stil dat ook deze voorzien dient te worden van (extra) isolatie. Bij Gamma heb je gelukkig wel de mogelijkheid om de meest kwalitatieve isolatie voor jouw dakkapel te kopen. Zo ben je er zeker van dat je energiefactuur niet negatief zal worden beïnvloed.

Vergeet ook eventuele opties niet!

De keuzemogelijkheden voor wat je dakkapel betreft bij partijen zoals Gamma en Praxis mogen dan wel enigszins beperkt zijn, toch betekent dit niet dat je op het einde van de rit hoeft in te boeten op vlak van bijvoorbeeld comfort of luxe, in tegendeel. Bij al deze partijen is het dan ook probleemloos mogelijk om diverse opties voor je dakkapel te bestellen. Wil je graag een insectenhor laten plaatsen om die vervelende kleine beestjes buitenshuis te houden? Of ben je op zoek naar een mogelijkheid om je dakkapel te verduisteren? In al deze gevallen kunnen partijen zoals bijvoorbeeld Gamma, Praxis, Hornbach, Karwei of Formido je ongetwijfeld ook van dienst zijn.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit