Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Bijzonder veel mensen worden aangetrokken door de bijzondere uitstraling waar een zogenaamd ‘mansardedak’ over beschikt. Ze stellen zich evenwel de vraag of het bij een dergelijk eveneens een mogelijkheid is om gebruik te maken van een dakkapel. Dat is absoluut het geval. Sterker nog, we zouden zelfs kunnen stellen dat het realiseren van een dakkapel op deze dakconstructie ideaal is. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat een dergelijke dakconstructie over een steile onderkant aan het dak beschikt. Op deze manier kan er namelijk heel wat extra leefruimte worden gecreëerd door de realisatie van een dakkapel. Heb jij ook wel interesse in het realiseren van een dakkapel Franse kap? Bekijk dan zeker even de informatie die is terug te vinden op deze pagina!

Wat is een mansardedak precies?

In principe is een mansardedak ontstaan als een soort van variant op het normale puntdak. Bij dit type van dak is er sprake van gebroken vlakken welke over een naar buiten knikkend karakter beschikken. Het onderste gedeelte van het dak is bovendien een stuk steiler in vergelijking met het bovenste deel. In eerste instantie lijkt het er naar uit te zien dat een mansardedak zich heel wat minder goed leent voor het realiseren van een dakkapel, maar dat is absoluut niet juist, in tegendeel. In de praktijk is het dan ook een perfecte mogelijkheid om diverse soorten van dakkapellen Franse kap te realiseren. Bovendien behoren zowel een dakkapel welke is voorzien van een plat dak als een exemplaar met een schuin dak tot de mogelijkheden.

Waar een dakkapel Franse kap realiseren?

Belangrijk om rekening mee te houden bij de realisatie van een dakkapel Franse kap is wel dat je deze niet zomaar op elke plaats op het mansardedak kan voorzien. Een belangrijk punt om bij stil te blijven staan is bijvoorbeeld dat je een dakkapel niet altijd boven de knik van het dak kan voorzien. Hierin schuilt vaak een belangrijk struikelblok voor de handige doe-het-zelver die het liefst van allemaal zelf diens dakkapel Franse kap wenst te realiseren. Voor de gewone doe-het-zelvers is het namelijk vaak onmogelijk om te kunnen bepalen waar ze nu precies hun dakkapel Franse kap wel en niet kunnen voorzien. Heb jij hier ook de nodige twijfels over? Dan is het altijd de moeite waard om even op voorhand contact op te nemen met een expert. Het laatste wat je immers wil is dat je, je dakkapel Franse kap op een locatie plaatst die daar eigenlijk niet voor geschikt is.

Welke voordelen brengt een dakkapel Franse kap met zich mee?

In principe zijn er altijd twee belangrijke redenen waarom mensen er voor kiezen om een dakkapel te realiseren bij hun woning. Er wordt vaak gedacht dat woningeigenaars vooral de uitstraling van een dakkapel bij hun huis wel leuk vinden en ondanks het feit dat dit wel degelijk het geval kan zijn is het vooral zo dat de praktische voordelen van een dakkapel Franse kap de moeite waard kunnen zijn. Door het realiseren van een dergelijke dakkapel geniet je dan ook van de onderstaande voordelen:

 

  1. Er wordt nog meer lichtinval gerealiseerd in vergelijking met een standaard dakkapel;
  2. Je krijgt meteen een aanzienlijke hoeveelheid extra leefruimte ter beschikking;

 

Het feit dat er bij een mansardedak dakconstructie sprake is van een steile onderkant van het dak zorgt er voor dat je op deze manier kan genieten van heel wat interessante voordelen. Zo wordt er een sterk verbeterde lichtinval gerealiseerd en kan je bovendien genieten van nog meer begaanbare ruimte waar een prachtige, nieuwe kamer door kan worden gerealiseerd. Heb jij ook het gevoel dat je wel een beetje extra ruimte in huis kan gebruiken? In dat geval is er voor kiezen om een dakkapel Franse kap te realiseren altijd een aanrader.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Zoals we eerder op deze pagina reeds hebben aangegeven dien je er altijd rekening mee te houden dat het realiseren van een dakkapel Franse kap bij een zogenaamd mansardedak lang niet overal tot de mogelijkheden behoort. Het is altijd een vereiste om te laten onderzoeken waar je deze in het dak nu het best kan voorzien. Is dit voor jouzelf niet meteen duidelijk? Dan zal je genoodzaakt zijn om even een beroep te doen op een echte expert. Hij kan je exact vertellen waar je allemaal rekening mee dient te houden en kan je heel precieze ondersteuning bieden bij het uitkiezen van de meest geschikte plaats voor het realiseren van je dakkapel. Hou je hier rekening mee? Dan is er in principe geen enkel nadeel verbonden aan het bouwen van een dakkapel Franse kap!

Hoeveel kost een dakkapel Franse kap realiseren?

Bijzonder veel mensen gaan er zomaar vanuit dat het realiseren van een dakkapel Franse kap gepaard gaat met een stevige meerprijs in vergelijking met een standaard dakkapel. Het is logisch dat dit wordt gedacht, maar in de praktijk is dit absoluut niet het geval, in tegendeel. Een dakkapel Franse kap kan in ieder geval net als een gewone dakkapel gerealiseerd worden met behulp van verschillende materialen en ook diverse constructies behoren tot de mogelijkheden. Dit betekent dat je voor een dakkapel Franse kap zowel kan kiezen voor een maatwerk als voor een prefab uitvoering. Voor welke optie je uiteindelijk zal kiezen is afhankelijk van het vooropgestelde budget evenals je persoonlijke verwachtingen.

 

In principe wordt er voor een dakkapel Franse kap nagenoeg altijd gekozen voor een houten exemplaar of een houtlook uitvoering. Echter dient er vooral de voorbije jaren te worden vastgesteld dat ook een kunststof uitvoering steeds frequenter wordt. Wil jij graag een dakkapel Franse kap realiseren in kunststof of geef je eerder de voorkeur aan een houten of een houtlook exemplaar? Wij hebben alvast even de verschillende kosten voor je uitgezocht en hebben ze op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

 

Type dakkapel Franse kap Gemiddelde kostprijs
Kunststof dakkapel Franse kap Vanaf gemiddeld 2.750 euro
Houtlook dakkapel Franse kap Vanaf gemiddeld 2.900 euro
Houten dakkapel Franse kap Vanaf gemiddeld 3.350 euro

 

Bovenstaande dakkapellen met Franse kap betreffen standaard uitvoeringen van 1 meter met een hoogte van 1,50 meter. In de aangegeven prijzen zijn zowel de plaatsingskosten als de BTW reeds inbegrepen. In principe hoef je dan ook geen rekening meer te houden met extra kosten die er aan je aangerekend kunnen worden.

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Expert tips: Zelf een dakkapel plaatsen

Je ziet het tegenwoordig steeds meer. Een dakkapel op je woning plaatsen.

moderne dakkapel

Tien dakkapellen ter inspiratie

We weten allemaal dat je dakkapellen in verschillende uitvoeringen en afwerkingen hebt.

Dakkapel verzekering

Het verschil tussen een prefab en een maatwerk dakkapel

Een dakkapel aanleggen brengt veel voordelen met zich mee. Den zo aan