Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 01 mrt 2024

Ondanks het feit dat steeds meer mensen er aan denken om een dakkapel toe te voegen aan hun huis moet het gezegd dat er ook erg vaak wordt gevreesd voor een ietwat claustrofobisch gevoel. Deze kan ontstaan op het ogenblik dat je geen raam in de dakkapel wil voorzien (veelal voor privacy doeleinden) of wanneer er uitsluitend een klein raam is voorzien welke niet of slechts gedeeltelijk kan worden geopend. Het kan gelukkig ook anders. Steeds meer mensen die een dakkapel toevoegen aan hun huis maken daarvoor namelijk gebruik van een zogenaamd Frans balkon. Het gaat hierbij niet om een echt volwaardig balkon waar je op kan gaan zitten, maar toch zorgt ze voor een optimaal ruimtegevoel in je dakkapel. Wil jij ook graag meer te weten over het toevoegen van een Frans balkon aan je dakkapel evenals de kosten die daaraan verbonden zijn? Je ontdekt er alles over op deze pagina!

Wat is een Frans balkon?

Voor veel mensen is het nog niet meteen duidelijk wat een Frans balkon nu precies is. Het betreft hier eigenlijk een zeer ondiep balkon welke bijgevolg niet kan worden gebruikt om er bijvoorbeeld een stoeltje en een tafeltje te plaatsen. In principe is het dan ook zo dat er steeds gebruik wordt gemaakt van een naar binnen draaiende deur in de dakkapel welke aan de buitenkant is afgewerkt met een balustrade. Dit zorgt er voor dat je op een veilige manier het raam of de deur van je dakkapel kan openzetten waardoor een bijzonder ruimtelijk gevoel ontstaat. Kenmerkend voor een Frans balkon is dat ze zich steeds op een verdieping bevinden. Bovendien zijn ze door de jaren heen in het bijzonder populair geworden omdat ze zorgen voor een sterk verbeterde lichtinval.

Hoeveel kost een dakkapel Frans balkon?

Op het ogenblik dat ook jij een Frans balkon wil voorzien bij jouw dakkapel dient er rekening mee te worden gehouden dat deze steeds uit verschillende onderdelen bestaat. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen een deuren- en ramenpartij, maar ook de balustrade die dient voor de veiligheid. De precieze kosten welke je dient te betalen voor het realiseren van een Frans balkon zijn vrij lastig in te schatten. Dit heeft alles te maken met het grote aantal mogelijkheden die voor handen zijn. Denk hierbij aan de volgende zaken:

  • De afmetingen van het Frans balkon;
  • De kwaliteit van de materialen die worden gebruikt;
  • De kosten voor de leverancier en het installatiebedrijf;

Wat bij het besturen van de kostprijs van een dakkapel Frans balkon wel meteen opvalt is dat ze in vergelijking met een volwaardig balkon een behoorlijk stuk voordeliger is. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er geen complexe constructie voor dient te worden gerealiseerd. Een bijkomend voordeel is ook dat je voor de realisatie van een dakkapel Frans balkon nooit hoeft te vrezen voor een enorme hoeveelheid aan overlast. De plaatsing kan erg snel gebeuren.

Onderdeel van Frans balkon Gemiddelde kostprijs
Hekwerk Tussen 225 & 400 euro per meter
Draaideuren Tussen 550 & 2.500 euro per stuk
Montagekosten Tussen 35 & 50 euro per uur

 

Bovenstaande maakt duidelijk dat het toevoegen van een dakkapel Frans balkon eigenlijk slechts een beperkte investering vergt. Dit zorgt er voor dat ze voor zeer veel mensen tot de mogelijkheden behoort, hoe beperkt het budget dat voor handen is eigenlijk ook is.

Factoren die de kostprijs van een dakkapel Frans balkon beïnvloeden

Ondanks het feit dat de standaard kostprijs van een dakkapel Frans balkon dus helemaal niet hoog dient uit te vallen. Dient er toch rekening mee te worden gehouden dat ze door middel van verschillende zaken wel (sterk) kan worden beïnvloed. Je kan wat dit betreft rekening houden met de hieronder aangegeven zaken:

  • Het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt

De kozijnen evenals hekwerken die worden toegepast bij een dakkapel Frans balkon kunnen sterk uiteenlopende kwaliteitsverschillen vertonen. In principe kan je rekenen op de scherpste prijs wanneer je kiest voor kunststof. Geef je de voorkeur aan staal? Dan zal je altijd de hoogste kosten betalen.

  • De afmetingen van je dakkapel Frans balkon

Eveneens een zeer belangrijk aspect om bij stil te blijven staan heeft betrekking tot de afmetingen van het Frans balkon waar je, je dakkapel mee wenst uit te rusten. Natuurlijk is het fantastisch om te kunnen rekenen op een omvangrijk Frans balkon, maar vaak kan ook een kleiner exemplaar voldoende zijn. Het is dus maar net wat je persoonlijke voorkeur en je beschikbare budget is.

  • Vergunning vereist of niet?

Het is bij de realisatie van een dakkapel Frans balkon absoluut niet altijd noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. Dit is echter nog afhankelijk van heel wat meer factoren zoals bijvoorbeeld het type dakconstructie evenals de grootte van je dakkapel en de plaats waar deze zich bevindt. Je dakkapel kunnen realiseren zonder vergunning kan je hoe dan ook wel een behoorlijke som geld uitsparen.

Interessante bespaartips voor dakkapel Frans balkon

Door rekening te houden met de hierboven aangegeven factoren wordt meteen duidelijk welke aspecten de kostprijs van je dakkapel Frans balkon het meest kunnen beïnvloeden. Wat nu echter wanneer je vooral een mooi bedrag op de realisatie van je dakkapel Frans balkon wenst uit te sparen? In dat geval hou je rekening met de onderstaande bespaartips!

  • Hou de tweedehandse markt in het oog

Het gebeurt zeer vaak dat er op de tweedehandse markt prachtige ramen- of deurenpartijen worden aangeboden. Deze kunnen uitstekend dienst doen in je dakkapel en dat tegen slechts een fractie van de normale verkoopprijs.

  • Bestel je dakkapel Frans balkon bij voorkeur lokaal

Wanneer je offertes gaat aanvragen voor de realisatie van een dakkapel Frans balkon bij meerdere partijen (wat we je zeker aanraden) is het niet interessant om louter en alleen te kijken naar de kostprijs van het Frans balkon op zich. Hou ook altijd rekening met de extra kosten die ze mogelijks met zich meebrengt. De voorrijkosten (de prijs die per kilometer wordt aangerekend) zijn hier een mooi voorbeeld van. Door te kiezen voor een lokaal dakkapelbedrijf ben je veelal toch voordeliger uit dan wanneer je een beroep doet op een bedrijf welke verder van je woning vandaan is gevestigd.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit