Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 01 mrt 2024

Op het ogenblik dat je een prefab dakkapel wenst te laten maken zal er daarvoor steeds een beroep worden gedaan op de diensten van een bepaalde dakkapel fabriek. De constructie van een prefab dakkapel wordt reeds in haar totaliteit in de fabriek gemaakt waarna ze volledig naar het adres wordt gebracht waar ze dient te worden bevestigd. Dat is interessant, want niet alleen kunnen hierdoor de kosten, maar ook de overlast tot een absoluut minimum worden beperkt. Ben jij ook van plan om voor jouw dakkapel een beroep te doen op een specifieke dakkapel fabriek? Hou dan zeker en vast rekening met de informatie welke is terug te vinden op deze pagina en voorkom dat je geconfronteerd wordt met vervelende verrassingen!

Wat kan een dakkapel fabriek voor jou betekenen?

Indien je graag een dakkapel wil toevoegen aan je woning zal je allereerst een keuze dienen te maken tussen de verschillende mogelijkheden die op dit vlak voor handen zijn. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen:

  1. Een prefab dakkapel;
  2. Een maatwerk dakkapel;

Indien je er voor kiest om een maatwerk dakkapel te laten realiseren zullen de vakmannen van het bedrijf welke je hebt ingeschakeld deze bij jou thuis komen bouwen. Dit betekent dat 90 procent van het werk bij jou ter plaatse dient te gebeuren. Dat is interessant omdat je hierdoor een dakkapel krijgt die al je verwachtingen perfect zal weten in te lossen, maar anderzijds is hier ook meer overlast en een hoger prijskaartje aan verbonden.

Een tweede optie is kiezen voor een prefab dakkapel welke volledig in de fabriek kan worden gemaakt. In dit geval wordt de volledige constructie op voorhand gebouwd en wordt ze in één geheel naar het adres gebracht waar ze op het huis wordt geplaatst. Dat verloopt een stuk sneller en bovendien wordt de overlast tot een absoluut minimum beperkt. Het feit dat er ook nog eens een aanzienlijk lager prijskaartje aan verbonden is, is uiteraard nog eens extra mooi meegenomen.

Waar rekening mee houden bij het kiezen van een dakkapel fabriek?

Geef jij er ook de voorkeur aan om gebruik te maken van een prefab dakkapel voor je woning en ga je dan ook op zoek naar een dakkapel fabriek welke deze voor jou kan realiseren? In dat geval zijn er altijd diverse zaken waar je ongetwijfeld rekening mee zal willen houden. Niet alleen zullen deze factoren stuk voor stuk een invloed hebben op de kostprijs die je moet betalen, wat bovendien ook te denken van de kwaliteit waar je op kan rekenen? De onderstaande aandachtspunten zijn in ieder geval het bekijken meer dan waard.

  1. Wordt er gebruik gemaakt van bepaalde keurmerken?

Of je er nu voor kiest om gebruik te maken van een maatwerk of een prefab dakkapel voor je woning, in beide gevallen is het mogelijk dat er gebruik wordt gemaakt van een bepaald keurmerk. Dit is in het bijzonder het geval bij kunststof dakkapellen. Vooraleer een beroep te doen op de diensten van een bepaalde dakkapel fabriek is het steeds van belang om even stil te blijven staan bij het al dan niet aanwezig zijn van een dergelijk keurmerk. Is ze voor handen? Dan kan je rekenen op een gegarandeerde kwaliteit, maar daar staat wel tegenover dat de kostprijs veelal wat hoger is gelegen.

  1. Controleer de garantie die door de dakkapel fabriek wordt aangeboden

Enigszins gerelateerd met bovenstaande is de garantie die wordt aangeboden door een dakkapel fabriek. Deze garantie heeft in het bijzonder betrekking tot de kwaliteit van de materialen, maar vergeet ook de constructie niet. Hoe langer de garantie, des te optimaler de betrouwbaarheid doorgaans is. Dit betekent dat je er zeker van kan zijn dat je ook bij mogelijke constructie gerelateerde problemen niet snel terug extra kosten zal moeten maken, in tegendeel.

  1. Waar is de dakkapel fabriek precies gelegen?

Een derde factor waar je graag rekening mee zal willen houden is de locatie van de dakkapel fabriek van je keuze. Op het eerste zicht lijkt deze niet zoveel uit te maken, maar dat is slechts schijn. Wanneer je wat verder kijkt zal je bijvoorbeeld te weten komen dat de volledige constructie van de fabriek naar je huis moet worden gebracht. Dit betekent dat er een bepaald transport moet worden georganiseerd en dat transport kost natuurlijk een bepaalde som geld. Wil je deze kosten tot een minimum kunnen beperken? Dan is het altijd de moeite waard om te kijken naar de dichtstbij gelegen dakkapel fabriek.

De invloed van de dakkapel fabriek op de kostprijs van je dakkapel

Mensen die een dakkapel gaan kopen staan er vaak niet bij stil, maar de fabriek waar ze dit bij doen kan een zeer aanzienlijke impact hebben op de kostprijs die ze moeten betalen. Door rekening te houden met een aantal vrij voor de hand liggende bespaartips zal je echter kunnen vaststellen dat je de invloed van de dakkapel fabriek op je eindfactuur aanzienlijk zal kunnen beperken. De onderstaande bespaartips zijn alvast het overwegen meer dan waard.

  • Kies voor een dakkapel fabriek uit je eigen omgeving

Er zijn verspreid over ons land bijzonder veel verschillende dakkapel fabrieken terug te vinden. Wil je er zeker van zijn dat je kan rekenen op de beste prijs-kwaliteitverhouding? Kies er dan altijd voor om gebruik te maken van een dakkapel fabriek uit jou eigen omgeving. Alleen op deze manier zal je namelijk kunnen vaststellen dat de zogenaamde voorrijkosten tot een minimum beperkt kunnen worden gehouden, iets wat je natuurlijk bij voorkeur zal willen.

  • Kies voor een prefab dakkapel

De keuze voor een prefab dakkapel is voor veel mensen al snel gemaakt. Dit heeft niet in het minst te maken met het feit dat de overlast door te kiezen voor een prefab exemplaar aanzienlijk binnen de perken kan worden gehouden. Daar komt echter ook nog eens bij dat het kostenplaatje in vergelijking met een maatwerk exemplaar zomaar even tot wel 30 procent goedkoper kan uitvallen. Toch een flink verschil…

  • Voer een vergelijking uit tussen alle dakkapel fabrieken

Er zijn menig aantal dakkapel fabrieken verspreid over ons land terug te vinden. Elke fabriek hanteert uiteraard diens eigen, specifieke prijzen. Wil je er absoluut zeker van zijn dat je kan rekenen op de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding? Kies er dan altijd voor om een objectieve vergelijking uit te voeren! Zo kan je pas echt heel wat besparen op de kostprijs van jouw nieuwe dakkapel.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit