Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Het plaatsen van een standaard, enkele dakkapel kan voor veel mensen niet voldoende blijken te zijn. Indien de ruimte voor handen is en het dak voldoende groot is kan je er dan voor kiezen om gebruik te maken van een dakkapel combi. Het betreft hier een constructie die niet bestaat uit één, maar wel uit twee dakkapellen. Dit zorgt er als vanzelfsprekend voor dat je woning in één klap aanzienlijk wordt uitgebreid waardoor er ook een extra mooie (financiële) meerwaarde aan wordt verbonden. Ben jij ook wel te vinden voor het kopen van een dakkapel combi, maar zou je graag in eerste instantie wat meer informatie en een zicht op de prijzen willen hebben? Je ontdekt het allemaal op deze pagina!

Hoeveel kost een dakkapel combi?

Het spreekt voor zich dat het laten bouwen van een dakkapel combi altijd een hogere kostprijs met zich meebrengt in vergelijking met een enkel exemplaar. Dit betekent in de praktijk dat je voor een combi exemplaar al snel kan kijken in de richting van een kostprijs die is gelegen tussen de 7.500 & 10.000 euro. De plaatsing is in deze kostprijs wel inbegrepen. Het grote verschil tussen de twee kosten is onder meer terug te vinden in het feit of je kiest voor een prefab of een maatwerk uitvoering en uiteraard speelt ook het type materiaal waar gebruik van wordt gemaakt een niet onbelangrijke rol. In ieder geval, op het ogenblik dat je er aan denkt om een dakkapel combi te kopen is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de kosten zoals aangegeven in de hieronder vermelde prijstabel.

 

Type dakkapel combi Gemiddelde kostprijs
Dakkapel combi hout (prefab) Vanaf gemiddeld 7.500 euro
Dakkapel combi hout (maatwerk) Vanaf gemiddeld 8.500 euro
Dakkapel combi kunststof (prefab) Vanaf gemiddeld 7.900 euro
Dakkapel combi kunststof (maatwerk) Vanaf gemiddeld 9.500 euro
Dakkapel combi polyester Vanaf gemiddeld 10.000 euro

Welk materiaal kiezen voor je dakkapel combi?

Op het ogenblik dat je hebt besloten om een dakkapel combi te laten realiseren bij je woning is het altijd van belang om rekening te houden met het soort materiaal waaruit ze is opgebouwd. Op dit vlak heb je de mogelijkheid om een keuze te maken tussen drie verschillende opties. Het gaat hierbij om de volgende mogelijkheden:

  1. Hout;
  2. Kunststof;
  3. Polyester;

Op het ogenblik dat je kiest voor een dakkapel combi van hout beschik je over een exemplaar welke zich kenmerkt door een authentieke uitstraling. Bovendien is het zo dat hout zich relatief eenvoudig laat herstellen en kan je ze ook precies afwerken op die manier zoals jij dat het liefste wil. Een potentieel nadeel van een dakkapel combi in hout is terug te vinden in het feit dat ze jaarlijks onderhoud vereist. Kan je daar best mee leven? Dan is er absoluut niets dat je in de weg hoeft te staan om te kiezen voor dit materiaal voor je combi dakkapel.

Ondanks het feit dat de houten dakkapel combi tegenwoordig nog steeds bijzonder populair is moet het gezegd dat de kunststof dakkapel snel aan marktterrein blijkt te winnen. Dit is niet alleen te danken aan de steeds voordeliger wordende prijs, daarnaast is kunststof in vergelijking met hout ook nog eens onderhoudsarm. Dit laatste is een voordeel welke niet mag worden onderschat. Het schoonmaken van je dakkapel aan de buitenkant is namelijk niet iets dat je zomaar even in één, twee, drie doet.

Een derde materiaal welke gebruikt kan worden voor het realiseren van je combi dakkapel is polyester. Het betreft hier de meest duurzame materiaalsoort welke ook nog eens volledig onderhoudsvrij is. Omwille van de bijzonder kwalitatieve eigenschappen van polyester hoeft het niet te worden gezegd dat dit ook meteen de duurste uitvoering van een combi dakkapel is welke op de markt is terug te vinden. Je krijgt er wel heel wat moois voor in de plaats.

Eventuele opties voor je dakkapel combi

Laat je een dakkapel combi plaatsen? In dat geval dien je niet alleen rekening te houden met de constructie evenals de afwerking er van. Wat bovendien ook te denken van verschillende opties die toegepast kunnen worden? Het gaat hierbij om de volgende mogelijkheden:

Type optie voor dakkapel combi Gemiddelde kostprijs
Rolluiken Tussen 600 & 950 euro per stuk
Draaikiepraam Tussen 130 & 195 euro per stuk
HR++ glas Tussen 85 & 125 euro per vierkante meter
Zonwering Tussen 150 & 1.900 euro per stuk

 

Het spreekt voor zich dat bovenstaande opties nog maar het topje van de ijsberg zijn. In de praktijk kan je er dan ook voor kiezen om de afwerking van je combi dakkapel zo duur te maken als je zelf wil. Door het in één keer laten plaatsen van verschillende opties bij je dakkapel heb je steeds de mogelijkheid om een mooie besparing op de kosten te realiseren.

Interessante bespaartips voor een dakkapel combi

Zoals je hebt kunnen lezen op deze pagina dien je er altijd rekening mee te houden dat de kostprijs van een dakkapel combi een stukje hoger ligt in vergelijking met de prijs die wordt aangerekend voor een enkel exemplaar. Het is gelukkig wel op verschillende manieren mogelijk om deze prijs te drukken. Wij hebben hiertoe dan ook verschillende bespaartips voor jou verzameld die de moeite meer dan waard zullen blijken te zijn.

  • Kies voor een casco dakkapel combi

Ben je zelf best een beetje handig en kan je dan ook zeker eens lekker de handen uit de mouwen steken? In dat geval is het mogelijks een aanrader om te kiezen voor een casco dakkapel combi. De dakkapel wordt dan water- en winddicht geplaatst, maar de volledige afwerking is nog voor jouw rekening. In het bijzonder voor de handige doe-het-zelvers is dit zeker en vast een interessante optie.

  • Laat je dakkapel combi plaatsen door een bedrijf uit de buurt

Onderschat de extra kosten niet die worden aangerekend voor het realiseren van een dakkapel combi. De zogenaamde voorrijkosten die door bedrijven worden aangerekend kunnen (veel) hoger oplopen dan je in eerste instantie zou vermoeden. In principe kan je rekening houden met een prijs van tussen de 0,50 & 1 euro per kilometer. Is er sprake van een bedrijf uit de buurt? Dan zal je kunnen vaststellen dat de voorrijkosten op het einde van de rit een behoorlijk stuk lager zullen uitvallen en dat maakt je combi dakkapel uiteraard heel wat voordeliger.

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

De onderhoudsvrije dakkapel: Mythe of werkelijkheid?

Heb jij ruimte voor het plaatsen van een dakkapel, dan is dit

moderne dakkapel

Tien dakkapellen ter inspiratie

We weten allemaal dat je dakkapellen in verschillende uitvoeringen en afwerkingen hebt.

dakkapel wit

Wat kost een dakkapel met een puntdak?

Een dakkapel heb je in verschillende soorten en maten. Een vorm, die