Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Wil je een dakkapel aan je woning toevoegen? In dat geval wordt al snel duidelijk dat je een keuze kan maken uit meerdere mogelijkheden. Een belangrijk verschil is terug te vinden in het feit of een dakkapel bijvoorbeeld volledig afgewerkt wordt geleverd of uitsluitend wind- en waterdicht. In het laatste geval is er sprake van een zogenaamde casco dakkapel. Deze is natuurlijk een stukje voordeliger in vergelijking met een volledig afgewerkt exemplaar, maar daar staat tegenover dat er nog wel wat werk aan de winkel is. Ben jij ook wel geïnteresseerd in een casco dakkapel? Lees dan snel verder en kom te weten over welke mogelijkheden je precies beschikt en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Wat is een casco dakkapel precies?

Veel mensen willen graag een dakkapel realiseren tegen zo laag mogelijke kosten. Bovendien hebben ze met betrekking tot de afwerking aan de binnenkant vaak specifieke eisen en verwachtingen waardoor ze dit liever voor eigen rekening nemen in plaats van het uit te besteden aan een specialist. Indien je er voor kiest om een dakkapel casco op te laten leveren is dat uiteraard perfect mogelijk. Zoals reeds aangegeven in de inleiding op deze pagina is het namelijk zo dat een casco dakkapel gewoon wind- en waterdicht wordt geplaatst. De volledige afwerking aan de buitenkant is gebeurd, maar de afwerking aan de binnenkant moet je volledig zelf doen. Uiteraard kan je er op een later tijdstip alsnog voor kiezen om dit uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf.

Welke voordelen zijn er aan een casco dakkapel verbonden?

Op het eerste zicht lijkt het misschien een stuk minder praktisch en bijgevolg ook interessant om te kiezen voor een casco dakkapel, maar in de praktijk valt dat eigenlijk best wel mee. De keuze voor een casco dakkapel brengt dan ook altijd de volgende voordelen met zich mee:

 

  1. De plaatsing van je dakkapel is een behoorlijk stuk voordeliger dan wanneer ze volledig is afgewerkt;
  2. Je kan de afwerking aan de binnenkant voor eigen rekening nemen waardoor je deze niet alleen kan personaliseren, maar nog meer geld kan besparen;
  3. Het plaatsen van de casco dakkapel verloopt bijzonder efficiënt waardoor je geen rekening dient te houden met veel overlast;

 

Vooraleer over te gaan tot het aanschaffen van een casco dakkapel dient er wel rekening te worden gehouden met de verschillende modellen die op de markt verkrijgbaar zijn. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen enerzijds bijvoorbeeld de houten exemplaren en anderzijds uitvoeringen in kunststof en / of polyester. Afhankelijk van je keuze op dit vlak is het onnodig om te zeggen dat dit de kostprijs van je casco dakkapel sterk kan beïnvloeden.

Zijn er ook nadelen waar je rekening mee dient te houden?

Het feit dat een casco dakkapel uitsluitend wind- en waterdicht wordt geplaatst zorgt er natuurlijk voor dat je er niet meteen gebruik van kan maken. Dat is voor veel mensen vervelend, want zij realiseren een dakkapel net omdat ze meer begaanbare oppervlakte willen creëren in hun woning. Anderzijds behoort een volledig afgewerkte dakkapel voor veel mensen op financieel vlak helemaal niet tot de mogelijkheden. Zij zien in een casco dakkapel dan ook een uitstekende oplossing om hun investering te kunnen spreiden over een langere termijn.

 

Tot slot dient er ook nog rekening mee te worden gehouden dat een casco dakkapel in het bijzonder interessant is voor doe-het-zelvers die ook zelf de handen uit de mouwen kunnen steken. Op het ogenblik dat je niet echt handig bent zal je dan ook zeker en vast de voorkeur willen geven aan een compleet afgewerkte dakkapel. Dit is dus zeker en vast een overweging waar je ook even bij stil moet blijven staan.

Hoeveel kost een casco dakkapel?

Eén van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een casco dakkapel lijkt dus terug te vinden te zijn in de kostprijs die er aan verbonden is. Omwille van deze reden is het zeker en vast een aanrader om even goed de diverse prijzen van een casco dakkapel tegenover elkaar af te weten. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven bestaat er namelijk een structureel prijsverschil tussen een casco dakkapel die is gemaakt van hout en een exemplaar waarbij er gebruik is gemaakt van bijvoorbeeld kunststof of polyester. Wij hebben de verschillende kosten van een dakkapel casco afgewerkt alvast even voor jou opgelijst:

 

Type casco dakkapel Gemiddelde kostprijs
Houten casco dakkapel Vanaf gemiddeld 3.250 euro
Kunststof casco dakkapel Vanaf gemiddeld 3.750 euro
Polyester casco dakkapel Vanaf gemiddeld 4.800 euro

 

Je moet er altijd rekening mee houden dat verschillende afwerkingsmogelijkheden aan de buitenkant de bovenstaande kosten nog verder kunnen opdrijven of net kunnen verlagen. Denk hierbij niet alleen aan het type ramen waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook aan het soort glas dat er wordt in geplaatst, etc.

Hoe besparen op de kosten van je casco dakkapel?

Ga jij een casco dakkapel bestellen, maar wil je er graag zeker van zijn dat je daarvoor kan rekenen op de scherpst mogelijke prijs? In dat geval is het nooit een overbodige luxe om rekening te houden met enkele interessante bespaartips. Wij zochten de beste van deze bespaartips voor je uit en hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

 

  • Bestel je casco dakkapel bij een bedrijf uit de buurt

Er dient bij het kopen van een casco dakkapel altijd rekening te worden gehouden met verschillende soorten kosten. Denk hierbij niet uitsluitend aan de aankoopprijs van het materiaal evenals de plaatsingskost, maar ook aan de voorrijkosten. Deze zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro en worden per kilometer aangerekend. Door een bedrijf uit je eigen buurt onder de arm te nemen kan je deze dus altijd flink drukken.

 

  • Maak gebruik van een actuele aanbieding

Het gebeurt niet zelden dat er voor een casco dakkapel wordt uitgepakt met een speciale aanbieding. Dit is een fantastische manier om (extra) geld te besparen zonder dat je hoeft te vrezen voor een bepaald verlies aan kwaliteit. Vooraleer over te gaan tot het kopen van een dakkapel casco afwerking is het dan ook steeds de moeite waard om na te gaan of er mogelijks geen aanbieding bestaat waar je gebruik van kan maken.

 

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Dakkapel anno 2023: trends en innovaties

Dakkapellen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, omdat ze extra ruimte

Een dakkapel aanschaffen: hout of kunststof?

Sinds de aankondiging van de uitbraak van het coronavirus werd men gevraagd

constructie dakkapel

Een checklist om de beste dakkapel te maken

Een dakkapel biedt vele voordelen, die ervoor zorgen dat je de dure