Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatst bewerkt op: 01 mrt 2024

Op het ogenblik dat je een dakkapel wenst aan te schaffen is het niet meer dan normaal dat je daarvoor op zoek zal willen gaan naar een bedrijf die niet alleen over een ruime ervaring beschikt, maar bovendien ook nog eens de best mogelijke prijs-kwaliteit voor je dakkapel kan garanderen. Tegenwoordig is het zo dat er op de markt zeer veel ondernemingen zijn terug te vinden die voor jou een fantastische dakkapel kunnen bouwen. Ze bieden hun klanten niet alleen een ruim aanbod aan mogelijkheden, maar bovendien is het ook nog eens zo dat ze ene uitstekende prijs-kwaliteitverhouding het vooruitzicht weten te stellen. Hoe dan ook, ben jij ook op zoek naar een geschikt bedrijf om jouw dakkapel te realiseren? In dat geval leggen we je op deze pagina graag uit hoe je met zekerheid kan kiezen voor één van de top 20 dakkapel bedrijven in Nederland!

Waarom moet een dakkapel bedrijf uit de top 20 voldoen?

Op het ogenblik dat je een bepaalde verbouwing wenst uit te laten voeren aan je huis is het niet meer dan normaal dat je voor jezelf een aantal eisen zal opstellen. Denk hierbij niet alleen aan de manier waarop de verbouwing moet worden uitgevoerd, maar ook aan de kwaliteit van de materialen waar gebruik van wordt gemaakt, de kosten die er aan verbonden zijn en ga zo maar door. Op het ogenblik dat je dit lijstje hebt opgemaakt zal je vervolgens op zoek gaan naar een dakkapel bedrijf welke met zekerheid aan het merendeel van de eisen kan voldoen. Enkele zaken waar je zeker en vast rekening mee zal willen houden zijn:

  1. Over welke ervaring beschikt het dakkapel bedrijf?

Indien je met zekerheid een beroep wil doen op een dakkapel bedrijf uit de top 20 is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat deze over een degelijke ervaring dient te beschikken. Nieuwe dakkapel bedrijven die op de markt worden losgelaten kunnen uiteraard prima zijn, maar hebben nog geen praktisch aantoonbare realisaties. Dit zorgt er voor dat hun kwaliteit net wat minder eenvoudig te toetsen is en daar moet je toch echt wel rekening mee houden.

  1. Van welke materialen wordt er precies gebruik gemaakt?

Veel mensen denken nog altijd dat er maar één type houten dakkapel of één type kunststof dakkapel bestaat. De praktijk leert ons echter al snel dat, dat helemaal niet juist is, in tegendeel. Op het ogenblik dat je er voor kiest om de verschillende mogelijkheden van houten en kunststof dakkapellen met elkaar te vergelijken zal je kunnen vaststellen dat er heel wat kwaliteitsverschillen bestaan tussen de diverse mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het verschil in kwaliteit tussen een dakkapel van zachthout en een exemplaar van hardhout. Controleer dus altijd welke kwaliteit de materialen hebben waar het dakkapel bedrijf van je keuze gebruik van maakt.

  1. Van welke keurmerken wordt (eventueel) gebruik gemaakt

Top 20 dakkapel bedrijven kiezen er altijd voor om gebruik te maken van bepaalde keurmerken voor het realiseren van hun dakkapellen. Dat lijkt op het eerste zicht misschien geen absolute noodzaak te zijn, maar het schept wel een bepaald gevoel van vertrouwen. Bovendien is het ook nog eens zo dat er pas sprake kan zijn van een optimale garantie op het ogenblik dat er een keurmerk wordt gebruikt. Ook dit is dus zeker en vast een belangrijk aandachtspunt bij het controleren van de dakkapel bedrijven top 20.

De keurmerken van dakkapel bedrijven top 20

Dakkapellen bedrijven top 20 trachten hun klanten over de hele lijn een zo optimaal mogelijke kwaliteit aan te bieden. Dit zorgt er voor dat er vaak gebruik wordt gemaakt van speciale keurmerken. Enkele belangrijke keurmerken waar je rekening mee kan houden zijn:

  • Het KOMO keurmerk;
  • Het BouwGarant keurmerk;
  • KVT, FSC & Keurhout keurmerken voor houten kozijnen & dakkapellen;

De aanwezigheid van keurmerken schept niet alleen extra vertrouwen voor jou als consument, daarnaast kan je met deze keurmerken rekenen op een optimale garantie voor je dakkapel. Geef je niet meteen de voorkeur aan een kunststof of een houten dakkapel, maar wil je liever kiezen voor een metalen of een aluminium exemplaar? In dat geval kan het de moeite waard zijn om te kijken naar andere keurmerken zoals bijvoorbeeld de Vereniging Metalen Ramen en / of de Gevelbranche (VMRG). Verschillende dakkapel bedrijven uit de top 20 zijn ook bij deze organisaties aangesloten.

Besparen op je dakkapel bij dakkapel bedrijven top 20

Op het ogenblik dat je een vergelijking gaat uitvoeren tussen de mogelijkheden bij de verschillende dakkapel bedrijven uit de top 20 is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat je geconfronteerd zal worden met een bepaald prijsverschil. Het is dus in de praktijk lang niet altijd zo dat de dakkapel bedrijven top 20 over de hele lijn de scherpste prijs aanbieden. Heel veel bedrijven uit deze top 20 willen hun klanten vooral de best mogelijke kwaliteit aanbieden en daardoor komt de uiteindelijke kostprijs vaak wat hoger te liggen. In principe hoeft dat niet echt een probleem te zijn, in tegendeel. Toch kan het voor veel mensen noodzakelijk zijn dat ze wat kunnen besparen op de offerte van dakkapel bedrijven top 20. Geldt dat eveneens voor jou? Dan kunnen de onderstaande bespaartips je daarbij helpen!

  • Kies voor één van de top 20 dakkapel bedrijven uit je buurt

Ongetwijfeld is er één van de dakkapel bedrijven uit de top 20 bij jou in de buurt gevestigd. Er voor kiezen om een beroep te doen op deze partij biedt je twee concrete voordelen. In eerste instantie kan je heel wat eenvoudiger afspraken maken, maar daarnaast is het ook nog eens zo dat je veel geld kan besparen op de zogenaamde voorrijkosten. Een bedrijf uit de buurt aanspreken is dus zeker de moeite waard.

  • Doe de afwerking van je dakkapel zelf

De dakkapel bedrijven top 20 bieden hun klanten allemaal de mogelijkheid om te kiezen voor een casco, een prefab of een complete maatwerk dakkapel. Ben je iemand die best wel handig is? Neem de afwerking van je dakkapel dan voor je eigen rekening. Zo kan je toch genieten van de hoogste kwaliteit voor je dakkapel zonder dat daar torenhoge kosten aan verbonden zijn.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Apeldoorn verruimt mogelijkheden voor vergunningvrije dakkapellen

maart 25, 2024

Een grote verandering staat op het punt te gebeuren voor woningeigenaren in

Een grote vergissing: dakkapel brengt definitieve verandering in het straatbeeld

maart 1, 2024

In een recent artikel van het AD lazen wij over een opmerkelijke

Deze fout bij het plaatsen van een dakkapel kan potentieel duizenden euro’s kosten

februari 16, 2024

Janneke maakte een grote fout met haar dakkapel en leerde: “Ga nooit