Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Door een dakkapel toe te voegen aan je woning wordt er voor gezorgd dat je kan rekenen op een extra hoeveelheid beloopbare oppervlakte. Deze oppervlakte bevindt zich uiteraard binnenshuis, maar het kan zomaar ook interessant zijn om er een balkon aan te maken. Door middel van een dakkapel balkon zorg je er namelijk voor dat er niet uitsluitend in je huis, maar ook aan de buitenkant meer oppervlakte wordt gecreëerd die in gebruik kan worden genomen. Zou jij ook graag tijdens de zomer willen kunnen genieten van de laatste zonnestralen vanop jouw dakkapel balkon? Lees dan snel verder en ontdek de mogelijkheden evenals de kosten die hieraan verbonden zijn!

Waarom kiezen voor een dakkapel balkon?

Er zijn verschillende, interessante voordelen verbonden aan de realisatie van een dakkapel balkon. In eerste instantie is het zo dat je vanaf dit balkon doorgaans een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. Dat is ook niet zo vreemd, want in principe toren je boven alles en iedereen uit. Dit brengt meteen ook een tweede interessant voordeel met zich mee. Op het ogenblik dat de zonnestralen namelijk achter bijvoorbeeld een andere woning of achter de bomen verdwijnen waardoor je tuin in de schaduw komt te liggen kan je er boven op je dakkapel balkon wel nog gewoon heerlijk van genieten.

 

Een ander voordeel van een dakkapel balkon is terug te vinden in eerder praktische aspecten. Het is bijvoorbeeld zo dat je op je dakkapel balkon ook bijvoorbeeld een wasrekje kan plaatsen waar je, je was op kan laten drogen. Er zijn ook mensen die er voor kiezen om hier een klein opbergcompartiment neer te zetten waar ze bijvoorbeeld hun vuilbakken in kunnen neerzetten. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, er zijn een groot aantal zeer interessante voordelen verbonden aan het realiseren van een dakkapel balkon.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Ondanks het feit dat een dakkapel een waardevolle uitbreiding kan zijn voor je woning is het toch zo dat veel mensen er de voorkeur aan geven om de kostprijs van hun dakkapel zoveel mogelijk te drukken. Op het ogenblik dat je er voor kiest om een dakkapel balkon te laten plaatsen dien je er rekening mee te houden dat hier altijd bepaalde, extra kosten aan verbonden zijn. Deze extra kosten kunnen afhankelijk van de omvang van je balkon evenals de gebruikte materialen vrij hoog oplopen. Wil je ze graag toch enigszins drukken? Dan doe je er altijd goed aan om offertes aan te vragen bij verschillende dakkapel specialisten. Als je daarna de offertes vergelijkt kan je altijd rekenen op de best mogelijke prijs voor je dakkapel balkon.

Is er een vergunning voor een dakkapel balkon vereist?

Het laten realiseren van een dakkapel is zowel mogelijk met als zonder vergunning. Om ze vergunningsvrij te kunnen bouwen dient er te worden voldaan aan meerdere vereisten. Denk hierbij niet alleen de plaats waar de dakkapel wordt voorzien, maar ook aan de grootte waarover ze beschikt evenals de dakconstructie. In principe hoeft de realisatie van een balkon dakkapel er niet meteen voor te zorgen dat je een omgevingsvergunning dient aan te vragen. Wil je hier graag zekerheid over hebben? Dan is het wel ten stelligste aangeraden om even goed de voorschriften van de gemeente waarin je woonachtig bent te controleren.

Hoeveel kost een dakkapel balkon?

Het gebeurt steeds vaker dat mensen tot laat in de uurtjes buiten willen blijven zitten. Wanneer je woonachtig bent in een stad of in een andere druk bebouwde omgeving is het echter mogelijk dat de warme zonnestralen al snel niet meer op jouw grondgebied vallen. Daardoor koelt het al snel af waardoor lang buiten zitten er niet meteen in zit. Het kan gelukkig ook anders. Indien je er voor kiest om een dakkapel balkon te laten realiseren toren je namelijk (hoog) boven alles en iedereen uit waardoor je altijd kan genieten van de laatste zonnestralen. Klinkt dit voor jou ook wel interessant? Dan is het zeker de moeite waard om even de kosten te bekijken die staan opgenomen in de hieronder vermelde prijstabel.

 

Type balkon voor dakkapel Gemiddelde kostprijs
Balkon voor dakkapel met houten balustrade Tussen 80 & 250 euro per vierkante meter
Balkon voor dakkapel met glazen balustrade Tussen 70 & 500 euro per vierkante meter
Balkon voor dakkapel met aluminium balustrade Tussen 90 & 125 euro per vierkante meter
Balkon voor dakkapel met roestvrijstalen balustrade Tussen 130 & 230 euro per vierkante meter
Balkon voor dakkapel met kunststof balustrade Tussen 150 & 260 euro per vierkante meter

 

De kostprijs die je voor een dakkapel balkon dient te betalen is dus altijd gebaseerd op verschillende factoren. Denk wat dit betreft niet alleen aan de grootte van het balkon, maar ook zeker aan het materiaal waaruit de balustrade is vervaardigd. Wil je de kosten over de hele lijn voor je dakkapel balkon zo beperkt mogelijk houden? Dan is de keuze voor een volledig houten exemplaar altijd financieel het interessantst.

Hoe besparen op je dakkapel balkon?

Wil jij bij voorkeur eveneens kunnen genieten van de vele voordelen die de realisatie van een dakkapel balkon met zich meebrengt? Ben je echter nog op zoek naar mogelijkheden om te besparen op de standaard kostprijs die daarvoor in rekening wordt gebracht? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de hieronder aangegeven bespaartips.

 

  • Kies voor een houten dakkapel balkon

Hout is een fantastisch materiaal. Het beschikt over een warme uitstraling en heeft bovendien als extra troef dat het ook nog eens natuurlijk oogt en voordelig aangekocht kan worden. Wil je dus met andere woorden kunnen genieten van de voordelen van een dakkapel balkon zonder dat je hoge kosten moet betalen? Dan is kiezen voor hout als materiaal ongetwijfeld de moeite waard.

 

  • Laat ze realiseren door een bedrijf uit de buurt!

Wil je er zeker van zijn dat je niet teveel voorrijkosten moet betalen en dat je bovendien ook nog eens kan rekenen op een zo efficiënt mogelijke communicatie? In dat geval is het altijd de moeite waard om een beroep te doen op een bedrijf welke in je buurt is gevestigd. Zo steun je bovendien ook nog eens de lokale economie!

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

10x veelgemaakte fouten dakkapel

Een dakkapel op het dak van je woning biedt vele voordelen, waaronder

moderne dakkapel

Tien dakkapellen ter inspiratie

We weten allemaal dat je dakkapellen in verschillende uitvoeringen en afwerkingen hebt.

dakkapel voorbeeld

Nieuwe dakkapel? Kies voor zink

Dakkapellen zijn in Nederland bijzonder populair. Dat is ook niet vreemd, want