Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Veel mensen beschikken standaard in hun woning slechts over één badkamer. Wanneer je alleen of samen met je partner woont is dat geen probleem, maar op het ogenblik dat er kinderen bijkomen kan dat een compleet ander verhaal worden. Omdat velen lang niet zomaar extra ruimte voor handen hebben om een badkamer in te integreren wordt er steeds vaker voor gekozen om daarvoor gebruik te maken van een dakkapel. Op deze manier kan er meteen een compleet nieuwe kamer worden gecreëerd, bijvoorbeeld in de omgeving van je slaapkamer. Door hier een badkamer in te realiseren los je een groot probleem op en bovendien is het ook nog eens bijzonder praktisch. Wil jij ook graag een dakkapel badkamer toevoegen aan jouw woning? Raadpleeg dan snel de onderstaande informatie!

Hoeveel kost een dakkapel badkamer?

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een dakkapel badkamer te laten realiseren zal je goed willen kijken naar de verschillende materialen die gebruikt kunnen worden. In het merendeel van de gevallen blijkt dat vooral een kunststof exemplaar op dit vlak zeer populair is. Dit heeft alles te maken met het feit dat een kunststof dakkapel niet zo vatbaar is voor vocht. Toch betekent dit uiteraard niet dat je geen goede ventilatie dient te voorzien, maar daar komen we verder op deze pagina nog even uitgebreid op terug. In eerste instantie gaan we je door middel van de onderstaande prijstabellen een goed beeld geven van de verschillende kosten waar je voor een dakkapel badkamer rekening mee dient te houden.

Houten dakkapel badkamer kosten

In eerste instantie is er de houten dakkapel badkamer. In dit geval wordt er uiteraard gebruik gemaakt van een houten dakkapel waarin een badkamer wordt geïntegreerd. Kiezen voor een houten dakkapel als badkamer kan interessant zijn omdat de afwerkingsmogelijkheden werkelijk eindeloos genoemd kunnen worden en je van nature over een bepaalde vorm van isolatie beschikt. De kosten voor een dergelijke dakkapel inclusief badkamer zijn de volgende:

 

Type houten dakkapel badkamer Gemiddelde kostprijs
Standaard houten dakkapel badkamer Gemiddeld zo’n 7.500 euro incl. BTW
Gemiddelde houten dakkapel badkamer Gemiddeld zo’n 11.500 euro incl. BTW
Luxueuze houten dakkapel badkamer Gemiddeld zo’n 17.000 euro incl. BTW

Kunststof dakkapel badkamer kosten

Een tweede mogelijkheid waarover je beschikt is een kunststof dakkapel badkamer. Indien je er voor kiest om een dergelijke dakkapel met badkamer te laten realiseren zal je kunnen vaststellen dat deze in één keer helemaal compleet kan worden opgeleverd tegen een bijzonder interessante prijs. Daar komt bovendien bij dat kunststof nauwelijks (tot eigenlijk helemaal geen) onderhoud vereist en ze over een sublieme levensduur beschikt. Wil jij ook graag kunnen genieten van de voordelen van een kunststof dakkapel badkamer? Raadpleeg dan zeker en vast even de onderstaande prijstabel.

 

Type kunststof dakkapel badkamer Gemiddelde kostprijs
Standaard kunststof dakkapel badkamer Gemiddeld zo’n 8.000 euro incl. BTW
Gemiddelde kunststof dakkapel badkamer Gemiddeld zo’n 12.500 euro incl. BTW
Luxueuze kunststof dakkapel badkamer Gemiddeld zo’n 18.500 euro incl. BTW

Polyester dakkapel badkamer kosten

De derde mogelijkheid waarover je beschikt is het realiseren van een polyester dakkapel badkamer. Een dergelijke dakkapel badkamer wordt steeds populairder omdat ze zich kenmerkt door de meest optimale levensduur. Van alle mogelijkheden is een polyester dakkapel veruit het interessant voor wat de levensduur betreft, maar je moet er wel rekening mee houden dat hier ook de hoogste kosten aan verbonden zijn. Kan je daar mee leven en wil je vooral kunnen rekenen op de best mogelijke kwaliteit? In dat geval is kiezen voor een polyester dakkapel badkamer altijd de meest interessante optie.

 

Type polyester dakkapel badkamer Gemiddelde kostprijs
Standaard polyester dakkapel badkamer Gemiddeld zo’n 8.500 euro incl. BTW
Gemiddelde polyester dakkapel badkamer Gemiddeld zo’n 13.500 euro incl. BTW
Luxueuze polyester dakkapel badkamer Gemiddeld zo’n 20.000 euro incl. BTW

De ventilatie voor je dakkapel badkamer

Een bijzonder belangrijk punt waar je rekening mee moet houden bij het realiseren van een dakkapel badkamer is terug te vinden in de ventilatie die moet worden geplaatst. Dit geldt natuurlijk voor elke badkamer, maar zeker voor de situatie waarin deze in een dakkapel wordt geïntegreerd. Je kan op vlak van ventilatie een keuze maken uit verschillende opties. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een eenvoudig ventilatierooster te laten plaatsen, maar kan je eveneens een zogenaamd Minirooftop systeem voorzien. Het betreft hier een systeem welke zeer eenvoudig kan worden geplaatst op het dak van je dakkapel en die niet veel ruimte in beslag neemt. Bovendien kan je door middel van een dergelijk systeem rekenen op meer dan één voordeel, namelijk:

 

  • Je badkamer voelt tijdens de winter altijd lekker warm aan;
  • Tijdens de zomer kan je genieten van aangenaam frisse temperaturen;
  • Je badkamer wordt op een efficiënte wijze geventileerd zonder tocht;

 

Helaas dient er wel rekening mee te worden gehouden dat je voor een systeem zoals hierboven omschreven al snel een kostenplaatje betaalt welke is gelegen rond de 1.800 euro exclusief plaatsing. Dat kan natuurlijk ook een flink stuk eenvoudiger. Heb je reeds een bestaande vorm van klimatisatie en ben je bijgevolg uitsluitend op zoek naar een manier om je badkamer te ventileren? In dat geval kan het ook de moeite waard zijn om er voor te kiezen om een ventilatierooster te voorzien. De kostprijs voor een dergelijk rooster loopt uiteen van 55 tot 75 euro per stuk.

Besparen op de kosten van je dakkapel badkamer

Zie jij een dakkapel badkamer wel zitten? Zou je echter graag een kwalitatieve dakkapel badkamer willen laten realiseren tegen een scherp prijskaartje? In dat geval kan het zeker en vast de moeite waard zijn om rekening te houden met de hieronder aangegeven bespaartips.

 

  • Doe zelf de afwerking van je dakkapel badkamer

Ben je zelf een beetje handig? Kies er dan voor om de binnenafwerking van je dakkapel badkamer zelf te doen. Op deze manier kan je lekker creatief bezig zijn en kan je ook nog eens heel wat kosten uitsparen. Let wel, je moet er wel steeds voor zorgen dat de afwerking van je badkamer op volledig waterdichte wijze kan gebeuren. Indien niet kan je hier al snel de nodige problemen door ondervinden.

 

  • Neem een specialist uit je buurt onder de arm

Voor de levering en plaatsing van je dakkapel badkamer dient er altijd rekening te worden gehouden met zogenaamde voorrijkosten die aangerekend worden. Dergelijke kosten lijken op het eerste zicht niet zo’n groot probleem, ze zijn namelijk gemiddeld slechts rond de 0,50 à 0,75 euro per kilometer gelegen, maar op het einde van de rit kunnen ze behoorlijk zijn aangedikt. Door te kiezen voor een dakkapel specialist uit jouw buurt kan je deze kosten gelukkig tot een minimum beperken.

Dit artikel is geschreven door:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

dakkapel voorbeeld

Nieuwe dakkapel? Kies voor zink

Dakkapellen zijn in Nederland bijzonder populair. Dat is ook niet vreemd, want

moderne dakkapel

Tien dakkapellen ter inspiratie

We weten allemaal dat je dakkapellen in verschillende uitvoeringen en afwerkingen hebt.

Dakkapel verzekering

Het verschil tussen een prefab en een maatwerk dakkapel

Een dakkapel aanleggen brengt veel voordelen met zich mee. Den zo aan